Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2432.79
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Eylül 2021

Aşı konusundaki şüpheler neden?

KORONAVİRÜS, hiç şüphe yok ki Allah'ın insanoğlunun üzerine saldığı bir musibettir. Tarihin hiçbir döneminde; inançsızlık, inananlara saygısızlık, ahlâksızlık bu kadar alenen işlenmemişti. Düşünebiliyor musunuz, Lut kavmini helak eden fiili bile normal gösterenler, inancı gereği örtünmek isteyenleri aşağılar oldu.

İslâm dinine, peygamberimize, Kur'an-ı Kerim'e, sünnetlere bu kadar saldırı olursa, Allah da tabii ki, "Aklınızı başınıza alın" diyerek bir belâ gönderecektir. Bu da, benim kanaatime göre KORONAVİRÜS BELASIDIR...

***

2 doz aşı, yeniden virüse yakalandığında, hastalığı daha hafif atlatmayı sağlıyormuş... Nerede bunun belgesi... Bilim Kurulu'ndaki uzmanlarımızın farklı farklı söylemleri, vatandaşın kafasını karıştırıyor. Görünen o ki, tüm insanlığı kalan ömrü hayatında aşıya mahkum edecekler. Peki bunun yararı kime olacak?.. Tabii ki, aşı üretenlere... Milyonlarca doz aşıyla kazanacakları paranın keyfini süren onlar olurken, insanlar; "3 doz aşı oldum ama yine de hastalanabilirim" endişesiyle yaşamaya devam edecek öyle mi?

***

Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, aşının zorunlu olmadığını defalarca söylemesine rağmen, bazı kurumların ve bazı yetkililerin AŞI ZORUNLULUĞU getirmeye çalışmasını nasıl izah edeceğiz?.. Bunlar, devlet başkanının sözünü duymuyorlar mı? Neden milleti rahat bırakmıyorlar. Bırakın isteyen aşı olsun isteyen olmasın. İnsanların bir kısmı, yerli aşının bir an evvel uygulamaya geçirilmesini bekliyor. Çünkü yabancı aşıya güvenilmiyor. Zira yabancı aşıların ilerleyen yıllarda, insan vücudunda daha farklı hastalıklar oluşturabileceği söyleniyor. Velhasılı aşı konusunda kafalar karışık. Sağlık Bakanlığı bu konuda, milletin kafasındaki istifhamları bir an evvel gidermelidir.

***

Şimdi de karşımıza PCR testi zorunluluğu çıktı. Aşısız yolcular şehirlerarası tren seyahatlerinde PCR test sonucunu ibraz edecek. Şehirlerarası tren yolculuklarında 18 yaş üzeri yolcular aşı olduklarını HES uygulamasından belgeleyecek, aşılanmamış ve hastalık geçirmemiş yolcular ise azami 48 saat öncesinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz ederek seyahat edebilecek.

TCDD Taşımacılık AŞ'nin verdiği bilgiye göre, İçişleri Bakanlığının "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu Genelgesi" çerçevesinde, şehirlerarası tren yolculuğuyla ilgili olarak 2 yaş altı bebek yolcular için HES kodu gerekmiyor, 18 yaş altı yolcular ise HES koduyla biletlerini alabilecek, trenle seyahat edebilecekler.

18 yaş üzeri yolcular biletlerini HES koduyla satın alacak ve trene binerken, aşılı olanlar ve hastalığı geçirerek bağışıklık kazanan yolcular (Kovid 19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) durumlarını HES uygulamasından belgeleyerek, aşılanmamış ve hastalık geçirmemiş yolcular ise azami 48 saat öncesinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmek suretiyle seyahat edecekler.

Gar ve istasyon girişlerinde ise HES kodu kontrolü devam edecek. YHT kontrol noktaları ile trenlerde yapılacak kontrol esnasında gerekli belgeleri ibraz edemeyen yolcuların seyahatine izin verilmeyecek, trende tespiti halinde ilk istasyonda trenden indirilerek bilet ücretleri iade edilmeyecek.