Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2308.44
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Haziran 2021

​Asıl mesele…

Ülkelerin de insanlar gibi kaderleri vardır. Coğrafi konumları, yer altı ve yer üstü zenginlikleri, milletleri, tarihleri, kültürleri kaderlerine etki eden faktörlerdir.

Yüz yıldır bu coğrafyada envaı türlü meselelerle uğraşıyoruz.

Batıda sınırımıza kadar üs kuran, doğuda PYD’yi silahlandıran, Doğu Akdeniz’de her adımımızda karşımıza çıkan, her seferinde üzerimizdeki baskısını artıran, otorite ve yönetim boşluğu oluşturmak için muhalefete gaz veren, içimizdeki olumlu gelişmeleri dünyaya kaygı verici diye sunan, başka ülkelerle olan münasebetlerimizi tehlikeli gören ABD bir mesele.

Gazetelerinde ülkemizi Marmara, İstanbul ve İzmir’i de içine alan bölge Uluslararası Constantinopolitan Devleti, Doğu Anadolu’da Ermenistan, Güneydoğu Anadolu’da Kürdistan diye üçe bölerek yayınlayan, tarihi emperyalist yayılmacılıkla dolu, refahını Ortadoğu’yu sömürü üzerine kuran Avrupa Birliği bir mesele.

Her gün Ege’de adalar krizi çıkaran, kara, hava ve deniz sahamızı ihlal eden, Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün baş aktörü, Ayasofya’nın bile camiye çevrilmesini hazmedemeyip haddini aşan söylemlerde bulunan, ağababalarından aldığı güçle her seferinde bize çemkiren, bayrağımızı yırtma alçaklığı gösteren Yunanistan bir mesele.

Ortadoğu’da Büyük İsrail Devleti’ni kurmak için içlerinde Türkiye’nin de olduğu 7 ülkeyi işgal edip Kıyamet Savaşı çıkarmayı planlayan, mevcut yerlerinde işgal hareketi ile sınırlarını her geçen gün genişletmeye çalışan, kendinden başka bütün milletleri üçüncü sınıf insan ve kendine hizmetçi gören, bebek katili İsrail bir mesele.

Yıllardır demokrasi yalanıyla işgal edilen, kardeş ülkesi sayılan İran ile sebepsiz yere yıllarca savaşan, her gün bombalarla onlarca insanın öldüğü, yer altı zenginlikleri kadar yer üstü zalimlikleri ile bilinen, beslediği teröristlerle sınırımızı tehdit eden, tarihte yaşanacak hayal ülke olarak bilinen Irak bir mesele.

Kendi milletini öldürmekten çekinmeyen, halkı üzerine uçaklarla bomba yağdıran, insanları ülkelerinden çıkmak mecburiyetinde bırakıp göçmen durumuna düşüren, Rusya’dan aldığı güçle ve halkı üzerinde kurduğu baskı ile ayakta duran Suriye bir mesele.

Türkiye’de otorite boşluğu planlayanlar, futbol, parti, ideoloji, ekonomi gibi birçok konuda algı operasyonları ile kontrollü kaos çıkartmak isteyenler, demokrasi ve özgürlük naraları ile kirli emellerini örtmek isteyenler bir mesele.

Akdeniz’de yaptığımız anlaşmaları hazmedemeyenler, Güneydoğu’da petrol arama çalışmalarımızı baltalamaya çalışanlar, Karadeniz’de doğalgaz keşiflerimizi düşmanca görenler, milli savunma sanayi üretimlerimizi sabote edenler bir mesele.

Son yıllarda iyiden iyiye bitme noktasında olan ama hâlâ asker ve sivillerimizi katletmeye devam eden, yıllardır milletimize kan kusturan, çocuklarımızı yetim, gelinlerimizi dul, annelerimizi gözü yaşlı koyan PKK bir mesele.

Sözde siyasi bir parti olarak karşımıza çıkan ama özde sırtını PKK ve PYD’ye yaslayan, evlatlarımızı şehit eden teröristlerin operasyonla etkisiz hale getirilen leşlerinin ardından gözyaşı döken, bebek katilinin heykelini dikmeyi kendine hedef belirleyen terör yandaşı HDP bir mesele.

Kırk yıldır içimizde yuvalanan ve beslenen, din kisvesi altında milletimizin kanını emen, 15 Temmuz kalkışması ile ihanette zirve yapıp 250 vatandaşımızı şehit eden, devletin en kılcal damarlarına kadar işlemiş, temizle temizle bitmeyen, her gün yeni yeni kriptolar ile deşifre edilen, zamane Sabbah’ı FETÖ bir mesele.

Darbelerle, algılarla, kumpaslarla, ihanetlerle yapamadıklarını mafya saldırıları ile yapmaya çalışanlar bir mesele

Zemaziyelevveli açlık, yoksulluk, yolsuzluk, çöp dağları, banka hortumlamaları, kuyruklar, tecavüzler, din düşmanlığı, millet düşmanlığı, tarih düşmanlığı olan, el ân bütün bunların unutulduğunu zannedip özgürlük, demokrasi, temiz siyaset gibi sahte söylemlerle erken seçim çağrıları yapan muhalefet ayrı bir mesele.

Daha onlarcasını sayabileceğimiz meseleler var karşımızda. Dört koldan saldırılan ve her birine ayrı bir kılıf hazırlanan ama top yekûn baktığınızda bir bütünün parçaları olan meselelerin hepsinin hedefi aynı.

Pekâlâ, asıl hedef ne o zaman?

Asıl hedef Türkiye'yi bölmek.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan