Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2422.84
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Ocak 2021

Aşımı oldum

Zor ve zahmetli dönemden geçtiğimiz bu günlerde devlet millet el ele vererek kurulabileceğimiz covid belasına çare ve çözüm umudu olarak gördüğüm aşımı yaptırarak vatandaşlık görevimi yerine getirdim .

Nerede ise bir yıldır hop oturup hop kalktığımız, can parelerimizi toprağa vererek bize bedel ödeten bu virüs illetine karşı aşının faydalı olabileceği umudumun ana kaynağı geçmiş dönem benzer salgınlara karşı başarılı olması.

Yakın tarihlerde kitlesel ölümlere sebep olan birçok viral ve bakteriyel hastalıktan aşılama sayesinde kurtulmanın verdiği bir umut bu. Domuz gribinden ve diğer grip yana virüslerden farklı özellikleri ile her ne kadar hakkında çok spekülasyon olsa da önümüzdeki günlerde aşılamanın olumlu sonuçları ile karşılaşarak daha doğru ve objektif gerçekleşmeler göreceğimize inanıyorum.

Ancak bazı soru işaretleri ile pandemiyi speküle edenlerin kendi açılarından haklı olabileceği argümanlarını da göz ardı etmemek gerekir. RNA virüsleri, diğer virüslerden farklı pek alışık olmadığımız sürprizlerle bilim dünyasını daha bir süre şaşkınlık içerisinde elini kolunu bağlamaya devam edebilir.

Mutasyon, virüslerin sık başvurduğu bir taktik. Yüzeyindeki bir proteinin aminoasidini değiştirerek yeni bir kılıfla kendini gizleme becerisi sık görülen bir durum. Nitekim İngiltere’de mutasyon görüldü ve sadece bilim dünyasını değil tüm devletlerinin huzurunu kaçırdı.

Böyle oynak ne yapacağı belirsiz bir virüse karşı teşbihte hata aranmazsa ben bu durumu Donkişot’un gölge savaşına benzeterek açıklarsam daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum.

Daha önceki makalelerimde sıram geldiğinde aşımı yaptırarak vatandaşlık görevimi yerine getiririm demiştim.

Cumhurbaşkanımız Perşembe veya Cuma günü aşılama başlayacak ve ilk olarak da sağlık personelimiz aşılanacak deyince bana sıra pazartesi gelir hesabı yaparken cep telefonuma Perşembe günü bir mesajla aşımı yaptırmam için aile hekimi veya hastaneden randevu almam gerektiği bildirildi.

Aile hekimimden randevu aldım ve Perşembe günü aşımı yaptırarak vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Bu kadar organize ve profesyonel bir aşılama programının aksamadan sürmesini temenni ediyor ve gecesini gündüzüne katarak bu süreci bu kadar mükemmel sürdüren ekibi canı gönülden tebrik ediyorum.

Eller yaya biz aya sanki. Dünya bu süreci bu hız ve bu düzende götürür mü göreceğiz. Ama biz şimdilik bir sıfır öndeyiz. Perşembe günü için çok gururlandım. Devletimiz pandemi savaşının öncü birliklerine aşılamada öncelik tanıyarak çok doğru ve yerinde bir karara imza attı.

Böyle bir günde bile durumdan vazife çıkarıcı güruh boş durmadı. Fitne, fesat, hıyanet, ihanet aklınıza gelen her türlü kötü sıfatın bir görevlisi olarak elinden gelen kötülüklerden gücü yettiği ile var gücü ile çalıştı ve çalışmaya devam edecek.

Fitne ve fücur kazanını fokurdatmakla görevli malum zihniyetin paçavralarından birisi dünkü manşetine aşı yok safsatasını taşıyarak vazifesini yerine getirmiş.

Utanmadan sıkılmadan randevu var aşı yok demiş.

İlk gün 400 bin kişinin aşılandığını bile bile bu manşet atılıyor.

Yadırgadım mı?

Aslına bakarsak yadırgamadım.

Çünkü daha öncede aynı paçavranın manşet yaptığı yüzlerce binlerce çarpıtma, iftira ve yalan haberden bir tanesini yakın geçmişte sizlerle paylaşmıştım.

Bu paçavra geçmişte keçisi çalınan bir müftü efendiyi keçi hırsızı olarak manşetine taşımış ve tüm uyarılara rağmen de bu haberi tekzip dahi etmemişti. Bu zihniyetin nemenem bir şey olduğunu anlamak için yeterli bir gerçeklik bu. Ancak tükürüğü yağmur sanan bir anlayış hakim olunca ne bu nede başka bir şey durumu değiştirmiyor.

Kalpleri mühürlü olduklarından olabilir bu aymazlık ve gayri insani duruş.

.

Başkasının gözündeki mertekten daha çok kendi gözümüzdeki zerreye odaklanalım.

Sırca köşklerinde bir eli yağda bir eli balda olanlar yokluk edebiyatı üzerinden timsah gözyaşları ile ağıt dökmeler hep olmuş ve olmaya devam edecek.

Bu zihniyetin genetik kodlarında bir arıza var. İslahı ve iflahı gerçekten zor.

Biz kendimize bakalım. Kendimizden başlayalım tezkiyeye

Aşılama gününüz geldiğinde en yakın sağlık kuruluşundan randevunuzu alarak aşınızı yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Fırsatçı ve fesatçıların Allah bir sözünün dışındaki sözlerine itibar etmemek gerek.

Devletimiz nasıl pandemi sürecinde ciddi bir yanlış yapmadan bugünlere gelmemizi sağladı ise, aynı şekilde aşılama programını da aynı hassasiyet ve titizlikle yerine getirerek fırsatçı fesatçılara pabuç bırakmayacaktır.

Her şeye rağmen kervanın yürüdüğünü göreceğimize ben şahsen inanıyor ve okurlarımın da inanmasını temenni ediyorum.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.