Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2429.08
BIST 100
9808.38
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Nisan 2019

Balkonun altında kalanlar

Milletimizin medeniyet iddiasının, güçlü haykırışı devam ediyor. Bu seçim göstermiştir ki her türlü uluslararası baskıya rağmen, ekonomik baskıya rağmen halkın Ak Partiye ve onun şahsında Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güveni tamdır. Hatta Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki oy artışı bu güvenin arttığını göstermekle Ak Partinin söylemlerine güçlü bir destek vermiştir. Bu bölgelerde halk Sayın Erdoğan’a açıkça bu politikalarına devam et arkındayız demiştir. Ondan da öte Cumhur ittifakının MHP kanadı ile ilgili olumsuz etki olacağı söylemlerini elinin tersi ile itmiştir. Halkın bu duruşu Suriye üzerinden ülkemizde çizilmek istenen haritaya da güçlü bir direniş haykırışıdır. HDP’ye rağmen millet ittifakının bu hali içler acısı bir politikasızlığının ürünü olması bakımından üzerinde düşünülmelidir. Gel gelelim Hatay Samsun hattının Batısına; ekonomik etkinin en çok hissedildiği bölgeye. Milletvekillerinden şikayetlerin artması, seçimler esnasında dile getirilen uyarılara kulak asılmaması halkta rahatsızlık yaratmıştır.Hep söylene gelen şikayet Ankara’nın tepeden aday ataması seçmeni yüzde Altmış Beşlere çıkaracak orandan uzaklaştırmış, il ve ilçe teşkilatlarındaki ekiplerin babasının mülkü olarak gördükleri hizmet mevkilerini şahsi ikbal makamı zannetmesi serzenişleri en büyük handikap olmuştur.Sayın Cumhurbaşkanımızın balkon konuşmasını yaptığı zaman ki yalnızlığı kendisini en çok da Batı illerinde gösterdi. O gece Parti teşkilatı balkonun altında kalmıştır. Aslında balkonun zemini üzerlerine yıkılmış, Sayın Cumhurbaşkanı defaatle ikaz etmelerine rağmen teşkilat içinde ayak uydurmakta zorlanan kesimler halk ile Ak Parti anlayışı arasına etten duvar örmüş, oy kaybının mimarları olmuşlardır.

Millet “Adamı”na sahip çıkmış, halkın ekonomik sorunlarına çareler üretmesi gereken kadrolar yan gelip yatmış,getirdikleri çözümler suni, alay konusu ve kurumsal olmaktan uzak, halkı ikna etmeye yetmemiştir. Ciddi bir tasfiyeye ve Sayın Cumhurbaşkanına ayak uyduracak ekibe ihtiyaç vardır. Stratejik aklın en üst seviyede olduğu bir Türkiye’nin, ekonomik ayağını ihmal etmek Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanının referans aldığı hedeflerde aksamalara sebep olacaktır.

Muhalefetin başarısı ise ne pahasına olursa olsuncu anlayışa rağmen, girilen kirli ittifaklara rağmen, millet’den gizlenen ittifaklara rağmen halkta karşılık bulmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşma yaptığı balkonun altında onlar da kalmış, ekonomide bunca soruna rağmen halka inandırıcı olamamışlardır. Bu seçimde vesayet odaklarının Başkanlık sistemini hedef aldığı hamlelerdeki en büyük başarısı sağ seçmen yapısını İP eliyle ayrıştırmak olmuştur.Ülkenin yüzde Altmış beş sağ kesimi CHP-HDP ile barışa zorlanmıştır. Bir kısmı kopartılarak göreli başarı elde etmişler manipüle edilerek gizlenmeye çalışılsa da ekonomik sebeplerden bu kesimlere ses çıkartamamıştır.Doğrusu halkımız üstün bir feraset örneği sergilemiştir. Yapılmak istenen dolar operasyonu ile ekonomik “Balans” ayarını elinin tersi ile iterek hükümetin yanında yer aldığını göstermiştir. Bunca olumlu tabloya rağmen Büyükşehirlerde ekonomik yangına acilen çözümler getirilmelidir. Yangın oradadır, parti teşkilatlarındaki halktan kopuk yetkilileri yetkisiz yapmasını bekleyen yığınlar vardır.Batı illerindeki oy düşüşünü iyi okumak lazım. Toplumsal kışkırtıcılara fırsat vermemek lazım. Reisin bu işe bir el atması lazım. Vesselam...