Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2297.63
BIST 100
9060.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Ağustos 2015

Başbakan'a açık çağrım!

Ahmet Hocam, sizden ülkem için istirham ediyorum. 1 Kasım'a kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümette yer alması için teklif götürdüğünüz, ancak kabul etmeyen isimler yerine şu iki sembol isme görev verin lütfen. Bu isimler Leyla Zana ve Fazilet Partisi İstanbul eski milletvekili Merve Kavakçı. 90'lı yılların bu iki sembol ismine görev vermeniz halinde müthiş bir algı oluşacak ve 90'lı yıllara her anlamda dönülmeyeceğini çok net bir şekilde haykırmış olacaksınız.

Önce o günleri yaşamayan ve de araştırmayan apolitik gençler içim Zana ve Kavakçı hakkında kısa bir bilgi verelim. Leyla Zana, 6 Kasım 1991'de Milletvekili yeminini Kürtçe de etmek istediği için sıralara vurularak engellenmiş ve Kürtçe ettiği yeminden dolayı özür dilemek zorunda bırakılmıştı. Daha sonra Zana ve arkadaşları Meclis'ten yaka paça dışarı çıkartılarak cezaevine gönderilmişti.

Merve Kavakçı'nın "suçu" ise sadece başörtülü olmaktı. Kavakçı, 1999 seçimlerinde Fazilet Partisinden İstanbul milletvekili seçilmiş ve 2 Mayıs 1999'da gerçekleştirilen yemin törenine başörtülü olarak geldiği için Bülent Ecevit'in "Bu hanıma haddini bildirin" sözleri sonrasında tarihin en büyük linç kampanyalarından birine maruz kalmıştı. Zana ve Kavakçı kendi siyasal hareketlerinin iki sembol ismidir. Milletvekili seçildiklerinde henüz ömrünün baharında genç bayanlar olan bu iki dev isim, kendi siyasal mücadelelerinin yükünü sadece 1 dakika sürecek yemin töreninde sırtlanan iki büyük kadın olarak tarihe geçmişti.

Leyla Zana'ya niye görev verilmeli?

Ahmet Hocam; Zana'ya HDP'den almak zorunda olduğunuz üç isimden biri olarak görev verin ki; PKK ve HDP'nin Kürt kardeşlerimize yönelik sömürülerine karşı çıktığınızı bir kez daha haykırın. Bu isme görev vermeniz halinde 90'lı yıllarda sadece Kürt oldukları için insanlara zulmeden, dışkılarını bile yediren alçak zihniyeti ayaklar altına aldığınızı tüm kamuoyuna bir kez daha gösterin. Zana'ya görev vermeniz halinde; 1991 yılında sadece Kürtçe yemin etmek istediği için Meclis'ten yaka paça çıkartılıp cezaevine gönderilen Zana'yı 24 yıl sonra "AK Parti bakan yaptı" deme hakkı sizde olsun.

Zana'yı bakan yapın ki bizler de "nereden nereye" diyerek, "24 yıl önce Kürtçe yemin bile edemeyen Zana, AK Parti'nin inkar politikalarını ayaklar altına almasıyla Bakanlık koltuğuna oturdu" diye göğsümüzü gere gere yazılar kaleme alalım.

Zana'nın bakan yapılması halinde; Kobani bahane edilerek 6/8 Ekim'de halkı isyana sürükleyenlerin iki yüzlüğü ve alçaklığı çok net bir şekilde gözler önüne serilecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Artık bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Nasıl Türk, Laz, Çerkez vatandaşlarımın sorunları varsa Kürt kardeşlerimin ve vatandaşlarımın da sorunları vardır" sözlerini "Erdoğan Kürt yok dedi" şeklinde tezviratlarla çarpıtanların yalanlarını suratlarına çarpın.

Zana'yı bakan yapmanız halinde, 7 Haziran seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılan yanlış aday listesi sorununu da bir anlamda bertaraf etmiş olacaksınız. Ve 1 Kasım'da, Zana AK Parti listelerinde imiş gibi bir algıyla sandığa gideceksiniz. Emin olun Hocam, Zana'yı bakan yapmanız halinde üst akıl ve Kandil büyük bir gol yemiş olacak. Bu gülü doksana atın hocam.

Gelelim Merve Kavakçı'yau2026

CHP ve MHP geçici hükümete bakan vermeyeceğini açıkladı malum. İki partinin kontenjanları da bağımsız ve dışarıdan isimlerle doldurulacak. İşte bu noktada Kavakçı'ya bakanlık vermek mümkün oluyor.

Kavakçı'nın bakan yapılmasıyla da son bir ay içerisinde ülkeyi terör eylemleriyle adeta 1980 öncesine çevirmeye çalışanlara, "biz burada olduğumuz sürece ne demokrasiden vazgeçeriz ve insanların haklarını sizlere çiğnetiriz ne de 80 ve 90'lardaki gibi darbe girişimlerine müsaade ederiz" diyeceksiniz. Oluşturacağınız bu algı darbeden medet umanların suratına tokat gibi inecektir. Herkes bilsin ki Kavakçı'nın bakanlığını 28 Şubat'tan intikam almak için istemiyorum. O defter dünyada yargı önünde. Ahirette ise Mahkeme-i Kübra'da bir kez daha açılacak.

Rövanşist duygular acziyetin göstergesidir. Böyle bir acziyet içerisinde değilim. Aksine yarın aynı hainliğin bir kez daha yapılmaya cesaret edilmemesi için "biz buradayız"ı sadece söylemle değil eylemle de ortaya konulması için Kavakçı'nın bakan yapılmasını istiyorum.

Hocam ortam müsait, Anayasa da bu adımı atmanıza izin veriyor, yapacağınız listeyi kabullenecek bir kamuoyu da var. Daha ne olsun...

Saygılarımlau2026

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan