Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2494.88
BIST 100
9463.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Haziran 2021

​Bayram olmayınca Arefeye razı olmak...

Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la, ABD Başkanı Biden arasında önemli bir görüşme gerçekleşti.

Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren bu görüşmeye, bazı haber sitelerinde “Tarihi Görüşne” denildiğini gördüm. Ben bu görüşmeye, tarihi demeyi, konuyu fazla abartmak olarak görüyorum.

Değerli okurlarım, şu geride bıraktığımız 19 yılda, memlekette büyük bir normalleşme adımı atıldı. Artık geçmişte ki gibi, konulara ve olaylara haddinden fazla anlam yüklenmiyor.

Yok efendim, Kabine değişikliği yapılacakmış... Yok efendim, Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı’yla görüşecekmiş... Yok efendim, seçim olacakmış...

Tekrar söylüyorum, bunlar geçmişteki kadar gündemi meşgul etmiyor. Vakti gelince, her şey planlandığı şekilde gerçekleşiyor. Artık bizler bu konular için, gereğinden fazla enerji tüketmiyoruz. Kendi enerjimizi tüketmediğimiz gibi, memleketinkini de tüketmiyoruz.

Ben ne kadar böyle desem de, bu ülkede iki farklı manzara var. Aynen ikiye bölünmüş ekran görüntüsü gibi... Görüntünün bir tarafı Eski Türkiyeciler; diğer tarafı Yeni Türkiyecilerden oluşuyor.

İşte bu Eski Türkiyeciler, Erdoğan’la, Biden görüşmeden önce, her zaman ki alışkanlıklarını sergilediler.

Bizim eskiciler, görüşme üzerinde haftalarca çene dövdüler. Öyle komplo teorileri ortaya koydular ki, bu kadar olur. O teorilerin, en hafifi görüşmenin gerçekleşmeyebileceği iddiasıydı.

Bazen, Erdoğan için, muhalif medyada yapılan ağır eleştirileri aklım almıyor. Bunu yaparken de, memlekette özgürlük yok denilmesini hiç aklım almıyor. Daha nasıl özgürlük olacak?

Neyse, biz tekrar Erdoğan’la, Biden arasında gerçekleşen görüşmeye dönelim... Eğer o görüşmede, muhalif nedyada dile getirilen, iddiaların biri bile gerçekleşseydi... Siz o zaman gürültünün kralını görürdünüz...

Mesela, ABD Başkanı görüşmeden sonra, ters bir mesaj verseydi... Mesela, görüşme planlanandan daha az sürseydi... Bunlar öyle bir bayram yaparlardı ki, kırk gün kırk gece o bayramın atmosferinden çıkamazlardı.

İşte görüyorsunuz, görüşmede bizim eskicilerin dile getirdiği olumsuzluklar yaşanmadı. Amma adamlar, bir kere bayrama kodlanmışlar... O da olmayınca, arefeye razı olmaya çalışıyorlar...

Neymiş efendin, Erdoğan “Hamdolsun gündeme gelmedi” demiş. Bakın arkadaşlar, bizim millet olarak abdestimizden şüphemiz yok ki,namazımızdan olsun...

Eğer ABD Başkanı Biden, “soykırım” sözcüğünü kullandıysa, onu aynaya bakıp söylemiştir.