Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2428.62
BIST 100
9728.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Ekim 2019

Bearl Grylss’ten AV VAKTİ

BEAR Grylls’i hepiniz tanıyorsunuz. Hani şu belgesellerde, her türlü hayvanı yiyebilen, korkusuz maceraperest…

İngiliz belgeselcinin, İNANILMAZ KURTULUŞ isimli dizisi tüm dünyada büyük bir beğeniyle izlenmişti. Acıktığında önüne gelen her türlü hayvanı yediğini, inanılmaz zor durumlardan nasıl kurtulduğunu büyük bir heyecanla bizler de izledik. Ancak Bear Grllys’ün, çekimler sırasında bir takım hilelere başvurduğu da bilinen bir gerçek. Bunun aksini düşünmek bile abes olurdu bence…

***

Gelelim Bear Girllys’ün kitabına. PORTAKAL YAYINLARI’ndan çıkan “AV VAKTİ” isimli eser, sürükleyici bir özelliğe sahip… Yakında sinemaya aktarılmasına kesin gözle bakılıyor… Çünkü öylesine sinemaskop aktiviteler var ki, Hollywood yapımcılarının böyle bir yazılımı, senaryolaştırıp beyazperdeye taşımaması aptallık olur.

***

Kitabın ana teması NAZİ AVCILIĞIWill Jaeeger isimli eski bir SAS komandosu ve ona bağlı çalışan ekibi, dünyayı kan gölüne çevirmek isteyen eski bir Nazi generali Hans Kammler’in oğlunun peşine düşüyor. Zira oğul Kammler’in dünyayı mahvetmek isteyen korkunç plânları vardır.

Çevresine topladığı Nazi yanlılarıyla, eski Almanya’dan kaçırılan tonlarca altınla beslediği kiralık katillerle ve köle gibi çalıştırdığı insanlarla kendine özel bir dünya oluşturmak isteyen oğul Kammler, en önemli şehirlerin merkezlerine inanılmaz bir saldırıyı başlatmak üzeredir. Saldırıda, bizzat kendi inisiyatifinde geliştirilen çok özel, yıkıcı ve öldürücü gücü son derece yüksek bombalar kullanılacaktır.

***

İşte Will Jaeger ve ekibi, bu gözünü kan bürümüş adamı durdurmak için görevlendirilmiştir… Ama önüne çıkan engelleri aşmak zorundadırlar. Zira, yıllar evvel oğul Kammler karısını kaçırmış ve Jaeger karısını onun elinden kurtarmıştır. Ancak, inanılmaz işkencelere maruz kalan karısı Ruth, psikolojik bunalıma girmiştir ve bir hastanede tedavi altındadır. Will Jaeger, Kammler’in peşinde koşarken, karısının hastaneden kaçtığını öğrenir. Ve bir gün karısını Kammler’in yanında, ona hizmet ederken bulur.

***

Narov… Will Jaeger’in ekibindeki hanım SAS görevlisi. Jaeger ile aralarında duygusal bir bağ vardır. Ancak, karısını hasta olduğu için bırakmak istemeyen Jaeger, Narov’a bir türlü açılamamaktadır. Yani anlayacağınız adrenalin yüklü sahneler arasında duygusal sahneler de bulacaksınız…

***

1945 yılının Nisan ayında Avusturya’dan başlayan hikâye 2018’de Avrupa’dan Afrika’ya, Amerika’ya, Asya’ya kadar uzanır… Kammler’in uranyumdan ürettiği bombaları bulmak ve etkisiz hale getirmek zorunda olan Will Jaeger ve ekibi, bu arada Kammler’in köleleştirdiği insanları da kurtaracaktır.

***

Kitabın sonuna doğru Jaeger’ın bakmaya dayanamadığı bir sahne yaşanır… Bir yanda severek evlendiği karısı Ruth, diğer yanda sevgisini büyütmeye çalıştığı Narov ölümüne kavga etmektedir. Ve sonunda Narov, Ruth’u öldürür, öldürmekle kalmaz onun elindeki imha düğmesini de etkisiz hale getirir… Dünya artık, Nazi tehdidinden kurtulmuştur. Çünkü Jaeger da bir süre önce Kammler’i yok etmiştir.

Kitap hakkında daha fazla detaya gerek yok… Editör Rukiye Şahin’i de tebrik ederim… Türkçemize kazandırılan bu güzel romanın bir solukta okunması için gereken özeni gösterdiği için…