Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Bir demet çiçekti Çermik

Bir demet çiçekti Çermik. Her bir çocuk bambaşka cevherdir, farkında olursak eğer.

Onları kırmadan dökmeden işlemek ciddi bir maarif meselesidir. Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘nün kıymetli davetlerine icabet ettik. Demet demet kır çiçekleri kokladım.

Çermik'te her birinin gözünden bambaşka samimiyet, sevgi okunan çocuklarla gençlerle bir araya geldim. Öğretmen ve idarecilerin halis niyeti fedakarlığı, gözden kaçmadı.

Hayat insanlara farklı mekanlarda, farklı tanışıklık sunuyor. Dünya kıyısında bir araya geliyoruz.Güzel beraberlikler arı duru bir ömre mühür vuruyor.

Diyarbakır Valiliği, Çermik Kaymakamlığı, Çermik Belediyesi desteği ve Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesiyle 09-14 Mayıs tarihlerinde 3'üncüsü düzenlenen Çermik Kitap Fuarına 100'ü aşkın yayınevi, 32 Yazar, Akademisyen, Oyuncu, Sanatçı, Sosyal Girişimci katıldı.

Çermik Spor Salonda 6 gün süresince devam eden fuar kapsamında Söyleşiler, Yazar-Okul buluşmaları, Atölye çalışmaları, Tiyatro gösterisi, Bando Takımı Konseri, Açık Hava Sinema Etkinliği ve Neşet Ertaş Vefa Gecesi içerisinde Bedri Ayseli Konserinin de olduğu birçok etkinlik yapıldı.

Fuara bu sene; Dr. Faruk Öndağ, Dr. Emre Topoğlu, Erol Erdoğan, Sinan Yağmur, Doç. Dr.Veysi Çeri, M.Nezir Gül, Cevher Sönmez, Nilüfer Zontul Aktaş, Birsen Ekim Özen Erkan Petekkaya ve daha birçok yazar, şair, akademisyen, eğitimci, oyuncu, sanatçı ve sosyal girişimci katıldı.

Kıymetli Kaymakam RamazanPolat, İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Millî Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan ve yönetici ve öğretmenler bu güzel programların mimarları idiler. Vakti anlamlı kıldılar.

Fuar alanında çok güzel bir açılış yapıldı.Çocuklar vegençler, gösteriler hazırlamışlardı.

Fuar alanında imza yapan yazarlar onlarda hemhal oldular Çermik halkı.

Benyakın bir köy okulunda buluşma istemiştim. Bahçeköy İmam Hatip Ortaokulu’ydu gittiğimokul. Demet Demet papatya gelincik toplanmışlardı, kendileri bir demet çiçek iken.

Çiçekleri sunarken onlar mutluluk sarıp sarmaladı bizi.Hoş ve keyifli sohbetimiz gönülce bizi birbirimize bağladı. Okul müdürü Ebru Yaman Yetim’in ev sahipliğine hayran kaldım. Böyle idareci ve öğretmenlerle eğitimde mesafe alacağımız gerçeğini yineliyorum. Zeynep ve Hatice Doğruyol hocalarım bu çalışmaya çok emek verenlerden.

Okuma kültürü ve okumanın hayallerimize vereceği yöne dair söyleşimizle beraber küçük yaş grubu çocuklara bir Anadolu masalı anlattım.Kitaplar ve ikramlarla, gönülce çaylarımızı yudumladık.

Okulun çevresindeki bahçelerde mis kokulu kır çiçekleriyle güllerle hemhal olmak, doğayı içime çekmek beni bambaşka mutlu etti o bir gün.

Köy okullarına gitmeli yazarlar, eğitimciler, örneklik teşkil edecek nice insan. Biz onlara tecrübe katarız, onlar bize kır çiçekleri sunarlar, temiz hava, samimiyet güzellik…

Ömre bedel kıymetli bir gün oldu, her dakikasında güzellik soluduğum.‘’Orada Bir Köy VarUzakta O köy bizim köyümüzdür’’ diyeceğim köylerim çoğaldı.Şükürle…