Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2505.98
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Ocak 2021

Birlikten yana olan siyasetçiyi seçin

Siyasetçilerin ileri görüşlü olanları vardır, geride kalmış ve gerilerde yaşayanları vardır. Yarını, yarınlar sonrası yüzyılları planlayanları vardır, plan yapmayıp sadece gününü kurtarmaya çalışanları vardır.

Siyasetçilerin kendi sorunlarını dert edindiği gibi, dünyanın sorunlarını da dert edinenleri vardır. Müslüman, gayrı Müslüman ayırdı yapmaksızın her insanın huzur ve mutluluğunu düşünenleri vardır. Kendi insanını düşünmediği gibi sadra şifa tüm dünya insanlarını hesaba katmayanları vardır.

Siyasetçilerin bu coğrafyadan dağıtılan refah ve adaleti bilenleri, tekrar olsun isteyenleri vardır, bilmeyenleri ve tekrar olsun istemeyenleri vardır. Dünyanın nelerle hangi kaidelerle kimlerin sayesinde mutlu, mesut ve bahtiyar olduğunu hatırlayanları ve tekrar isteyenleri vardır, hatırlamayan ve tekrar istemeyenleri vardır.

Dünya kurulduğundan bu tarafa en fazla birliğe ihtiyacımız olan an, şu andır. Tüm insanlar olarak sağlıklı, mutlu ve huzurlu olduğumuz neredeyse hiçbir alan kalmamıştır.

Dünyada yaşayan bütün insanlar; coğrafi, ırki, dini pek çok farklılığına rağmen gelişen bilim teknolojisi ve iktisadi yapılardan dolayı adeta bir vücut gibi bütünleşmiştir. Vücudun bir yerinde olan herhangi bir rahatsızlık, tüm vücudu derinden etkilemektedir.

Bunun en basit örneği, dünyanın herhangi bir yerinde çıkan iktisadi bir sorun, bütün dünyayı sarsmaktadır. Siyasi bir çalkantı adeta zincirleme bir araç kazası etkisi oluşturmaktadır. Dünyanın bir ucunda çıkan bir virüs ya da bakteri, birkaç gün sonra dünyanın diğer ucunda insanları öldürmektedir.

Nasıl olacak da Hak üzere bir birlik kurmadan bu sorunlar çözülecek?

Mevcut dünya sistemleri (askeri, iktisadi, sosyal, vb.), dünyadaki her türlü yapıyı, devleti ve milleti her geçen gün daha da kötüye sürüklemektedir. Neredeyse dünyanın yarısını savaştırmakta ve etraflarını yangın yerine çevirmektedir.

Bu işleyişi değiştirmediğimiz sürece, nesli yok olan bitkiler ve hayvanlar yerine insanı koymamız gerekecektir. Pek yakında insanları da yok edeceklerdir.

Bugün tüm dünya, Hak üzere bir birliğe muhtaç ve mahkûmdur. Son yüzyıllardan bugüne kadar kurulan tüm birliklerin Hak üzere olmadıkları, insanları mutlu edemedikleri, kargaşaları durduramadıkları aşikârdır.

Tüm dünya ülkelerine ister dünya haritasından ister televizyon ekranından ister akademik dünyadan ister inanç örgülerinden bakın. Göreceğiniz şey, “hangi dinden olursa olsun hangi ülke, hangi devlet dünyayı birliğe kavuşturabilir çözümünde” ilk ülke TÜRKİYE olacaktır. Kendi BİRLİĞİNİ kurmuş, tüm dünyaya huzur ve mutluluk dağıtabilecek TÜRKİYE vardır.

Asla unutulmamalıdır ki görüşü, inancı, uygulamaları ne olursa olsun bir siyasetçi en geniş mutabakatı siyasi anlayışının birinci ön şartı olarak kabul edip uygulamıyorsa TÜRKİYE’Yİ BİRLİĞE sevk etmiyorsa sadece zarar verecektir. Kısa ve orta vadede yaptıkları isterse yeryüzünün en değerli icraatları olsun, mutlaka zarar verir. En büyük zararı toplumsal ayrışmadır. Ne yaparsa yapsın birlik sağlayamaz.

İleri görüşlü bir siyasetçi, konumu ne olursa olsun TÜRKİYE’Yİ BİRLİK yapmak, kendi ülkesinin çıkarlarını korumak ve gereğini yapmayı büyük bir ahlakın gereği kabul eder. Kendi ülkesinin çıkarının yanına dünya insanlarının mutluluğunu katmayı da büyük bir ahlakın gereği kabul eder.

Böyle kabul etmiyorsa “Birlikten yana olmayan siyasetçidir” ve mutlaka siyasetle değil başka bir alanda başka bir işle meşgul olmak onun için en hayırlı olandır. Çünkü siyaset; ayrıştırmak değil BİRLEŞTİRMEKTİR, BİRLİK KURMAKTIR.