Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ocak 2021

Bize göre birlik (4)

İç ve dış güvenlik meselelerinde fiziki olarak size zarar veriyorlarsa bu zararı bertaraf etmek zorundasınız. Maddi manevi güçlü bir ülke olmamanız için size verilen zararları da bertaraf etmek zorundasınız. Bir taraftan da kötü ile savaşınız devam etmek zorunda.

Dolayısıyla “Bize Göre Birlik” dediğimiz konunun başına dönersek “Güçlü Ülke” kalmak için “Birlik” olabilmenin sadece ipuçlarını veriyoruz. Ancak bugün asıl büyük problem şuradadır: “Gelin birlik olalım” denilip “Birliğin nasıl kurulacağına” dair en ufak bir mesaj bile verilmemekte. Yazdıklarımızla çalışma alanının hem siyasilerce hem bilim adamlarıyla hem de fikir adamlarıyla buraya getirilmesine ve burada çalışma yapılmasına gayret ediyoruz.

“Hadi birlik olalım” sözünün tüm hasbiliğine rağmen birlik kuralım dendiği zaman arkasındaki o milyonlarca çalışma grubunu, faktörünü insanlar görmeli ve hesap etmeli. Bu görülmediği sürece de var olan yangın, daha büyütülmüş olunur. Terör, daha büyütülmüş olunur. Kısacası kendi ülkenize ihanet etmiş olursunuz. İnsanlarınızı cehenneme sürüklemiş olursunuz.

“Gelin birlik kuralım” demesi gereken, Birliğin kurulmasının ilk adımını atması gereken birinci derecede sorumlu yer, siyaset makamıdır. Siyasetçinin ülkedeki Birliği sağlamak ana gayesidir. Siyaset makamı, bir ülkenin birliğini sağlamak için gerekiyorsa iki adım ileri bir adım yana ilerleyebilir. Vermeye dayalı bir siyaset ile ülkeyi birliğe kavuşturabilir. Siyasetçi, bırakın Birlik sağlamayı Birlik kurulmasının önündeki engel olarak duruyorsa ülkesine cehennemi yaşatır. Siyasetçi, tüm ülkeyi her ne varsa bir vücudun organları gibi, bir binanın tuğlaları gibi tek bir vücut yapması gerekir.

İşte o yüzden “Bize göre Birlik,” milyonlarca unsurun anlamlı birliğidir. Birlik insan vücudu gibidir. Ne bir eksik, ne bir fazla... Ne kadar gerekiyorsa o kadar unsurdan meydana gelmelidir.

Unsurlardan biri, bir kaçı bozuk olsun, zayıf olsun kabul edilemez. Nasıl ki bozulmuş hücreler, vücutta kanser oluşturuyorsa, birliğin milyon unsurunun milyon unsuru da tam ve doğru olarak gerekli yere yerleştirilmelidir.

Her bir unsur, bir diğerine ne verecekse ondan ne alacaksa tam ve doğru olarak vermeli ve almalıdır. İşte kast ettiğimiz ve her türlü sorunu çözebilir dediğimiz birlik budur.

Milyon miktarı elbette sembolik değerdedir. Çokluğu ifade eder. Bazen, gerçekten birkaç milyon unsurdan meydana gelir, bazen yüz bin, bazen birkaç milyar unsurdan meydana gelebilir.

Ama şurası kesin ki bir birliğin nitelik ve niceliklerini tek başına bir insan asla kavrayamaz. Birlik ortak akılla belirlenir, ortak bilgiyle ve uygulamayla içi doldurulur.

Şu ana kadar belirttiklerimiz birkaç basit başlıktan başka bir şey değildir. Biraz ayrıntılara girdiğimizde, hemen birkaç bin başlık ve bunların altını doldurmak için yüz binlerce sayfa yazı yazmamız lazım gelir.

Ülkenin birliği bütünlüğü, içinde en fazla unsur barındıran birlik türüdür. Bir ülkenin içinde binlerce, on binlerce hatta daha fazla birlik vardır.

“Bize göre Birlik” bir vücudun azaları gibi beraber hareket edecek mükemmel yetiştirilmiş bir insan, mükemmel dayanışma içinde olan bir toplum, olağanüstü koordinasyon ve sinerji etkisi olan kurumlarla olabilir. Birlik, doğru seçilmiş siyasetçiler ile hem daha kolay kurulur hem de daimi olarak ayakta kalabilir.

“Bize göre Birlik” bir mayadır. Tek sağlıklı birlik, “Allah’ın ipine sımsıkı sarılmaktır.”