Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2428.16
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Nisan 2019

BİZİM DEJAVUMUZ

Dejavu ne demekti ?
Yaşanmış bir olayı geçmişte yaşamış olma hissi anlamına geliyor. Peki bizimle ne ilgisi var,
diye düşünürseniz hemen tarihi
hafızamızı tazeleme gereği ortaya
çıkar.
Önce 1914’e mi gidelim, 2015’e mi? Gelin 1914’den başlayalım isterseniz daha eskiye giderek, nasıl olsa aynı oyuncuları aynı hesapları göreceğiz. Bakınca, insanı şaşırtacak oldukça benzer ve çarpıcı roller ortaya çıkmakta.
Osmanlı’ya tuzak kuran akıl 2. Dünya savaşına sokmak için ne yaptı. İki gemi gönderdi, isminden başka bizim olmayan iki gemi Yavuz ve Midilli... Ne yaptı bu BİZİM! gemiler ? Almanların yanında Dünya savaşına girelim diye, Rusların limanlarını bombaladı, tıpkı 24 Kasım 2015’de Rus uçağını düşüren bizim uçaklar gibi. Bizim uçak mı dedim demin, ha yazılımından motoruna kadar, mühendisliğinde ciddi bir katkımız olmayan bu bizim uçaklar tıpkı Alman gemileri kadar bizim olabilirdi. Öyle de oldu 15 Temmuz’da elegeçirilen Hava kuvvetlerimizin mevcut yapısı 24 Kasım 2015’de Rus uçağını düşürme başarısını! göstererek amaçlanan Rusya Türkiye savaşını tekrar başlatmaya çalışarak bize dejavu’yu yaşattı. Batı emperyalizminin Türkiye ve Ortadoğu’da istediği gibi at oynatması için Türkiye ve Rusya birbirine düşmeli idi. Bunu başaramadılar. Niçin? İşte bizi dejavudan koparan da bu soru. Çünkü bugünkü Rusya, Türkiye 1914’ün liderliğinde değil. Çünkü yıllarca düşük petrol fiyatı ile ayar çekilen bir Rusya yok. Gezi ile 15 Temmuz’da testleri geçen bir Türkiye var idi. Burada hesap hatası yaptılar. İyi ki yaptılar.
Ne mi olurdu ? Rusya Türkiye’ye saldıracak ve uçağı savaş sebebi sayacak NATO da bizi koruyacak. Korur muydu ? Heralde bugün yaşananları düşününce biraz zor gibi...
Suriye’ye müdahale etmek isteyen Türkiye Cilvegözü’ne uçak yaklaştıramayacağına göre Amerika’nın isteklerini kuzu kuzu yapacaktı. Suriye’de en iyi ihtimalle özerk pyd terör Devleti kurulacaktı, İsrail’e Araplardan daha iyi bir dost bulunacaktı. Büyük İsrail’e giden yol ardına kadar açılacaktı. İşte tam yüz yıl önce oynanan piyes tıpa tıp senaryo ile devreye girdi. Ee burada Enver Paşa, Cemal Paşa nerede ? Onlar şimdi Ak Parti’den milletvekili koparıp Abdülhamit’i taht’dan indirip ülkeyi üç beş yılda Anadolu’ya tıkıştıranlar gibi Parti kurma hazırlığı yapıyor.
Bu duruma İzmir’deki tavuklar da kahkaha atıyor.