Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2323.90
BIST 100
9084.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Mart 2021

Bu ruh, Fetih ruhudur

Ak Parti gibi milli ve manevi değerlerini önceleyen, ülkesini ve devletini yabancı devletlerin tasallutundan ve bağımlılıklardan kurtarmak isteyen bir parti, iktidarda kalmak için partinin omurgası olan teşkilatları sağlam tutmak zorundadır. Bunun için en başta teşkilatlarda parti ile aynı idealleri paylaşan kadroların görev alması zorunludur.

Teşkilat çalışmaları,

Yeni seçmen ve üye kazanmak,

Küskünlerin kendilerine oy vermelerini sağlamak,

Kararsızları etkilemek ve hem de diğer partilere oy veren seçmeni kazanmak bakımından son derece önemlidir.

Bunu; il ve ilçe başkanları partileri için uykusuz kalarak,

Yerinde saymayı zul addederek,

Vatandaşa hizmetkâr olmayı ve bunun gereğini ibadet bilerek sağlayabilirler.

Yeterli mi?

Elbette ki hayır.

Dünya siyasetinin, ülkesinin ve başkanlığını yaptığı şehrin siyasetini nasıl etkilediğini idrak eden, sahada oluşturduğu network sayesinde doğru bilgiyi en kısa sürede elde edebilecek yeteneklere sahip olan, AK Parti davasının, misyonunun ülkesinin sınırlarını aştığını görebilen bir il başkanı olmazsa olmazdır.

***

AK Parti yeni dönem için tam da bu niteliklerde il başkanları ile “Durmak Yok, Yola Devam” dedi. Allah, bu başkanları görünen ve görünmeyen şeytanların oyunlarından muhafaza eyler ise “yeni nesil başkanlar” canla başla çalışarak hem çocuk, genç kısaca toplumun bilinçlenmesinde önemli rol alacaklar hem de 2023 seçimlerinde büyük başarı elde edecekler.

Son üç seçimden önce ve sonra “AK Parti, teşkilatları dava adamlarına teslim etmediği için sonuçlar arzu ettiğimiz gibi olmuyor” diye sitem eder dururduk. Birkaç yazıyı bu konuya ayırdığımı ve dostların, “Hocam, boşuna kendinizi bu kadar üzüyorsunuz, AK Parti bildiğimiz parti değil artık…” dediklerini hatırlıyorum.

Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir göreve gelir gelmez işler değişti. Partiyi 10-15 yıl daha beraber sürükleyeceği yeni kadrolarla zenginleştirme çalışmasına başlayan Sayın Kandemir, ilçe başkanlıklarına, kadın kolları başkanlıklarına yaptığı atamalarla parti teşkilatlarını gençleştirme yoluna gitti.

Sadece gençleştirmek yetmiyordu. AK Parti herhangi bir parti değildi, kökü binlerce yıllık mazide olan bir partidir.. Bunu müdrik kadrolarla teşkilatlarını güçlendirmeliydi, onu da yaptılar.

Sadece İstanbul ve Diyarbakır’a atanan il başkanlarına baktığımızda AK Parti’nin seçmeninin sesini çok iyi dinlediğini, duyduğunu ve bunu önemsediğini görebiliyoruz.

İstanbul ile Diyarbakır’ın ne kadar “yakın” olduklarını, İstanbul seçimlerinin önemli oranda Diyarbakır’dan geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden Diyarbakır ve İstanbul’a atanan il başkanları geldikleri havza itibariyle bu yakınlığın hakkını vererek çalışacaklardır.

Muhammet Şerif Aydın da Osman Nuri Kabaktepe de benzer özelliklere sahip: bilinci sağlam, bilgisi oldukça iyi, dertlerinin farkında, yarınlarda bizi bekleyen sorunları müdrik ve yorulmayan iki başkan. İnşaallah Diyarbakır-İstanbul el ele vererek sadece seçimlerde değil, -geçmişte olduğu gibi- bölgemizin geleceğini ilgilendiren diğer konularda da büyük atılımlara imza atacaklar.

***

İstanbullular gibi bizler de ta Diyarbakır’dan Sayın Kabaktepe ismini sevinçle ve heyecanla karşıladık. Muhammet Şerif Aydın ismi de bilhassa bölge illerinde büyük yankı uyandırdı.

Diyarbakır’da AK Parti İl Başkanının işi de vebali de çok ağır. Ağır tahribatlar yaşamış bir şehirdir Diyarbakır. Bürokratlarının çoğunda kollarından tutup zorla şehre getirildiği anlayışı hakim. Bu yüzden yıllardır Diyarbakırlılar, “Bizi, evlerini Diyarbakır’a getirmeye çekinen ‘misafirhane bürokratları’ bu hale getirdi.” diyorlar ki yerden göğe kadar haklıdırlar.

Diyarbakır’ın bürokrasiden alacağı vardır. Yeni bir iş üretemeyen, makam aracı ve ihale delisi bürokratlar bu şehre ihanet ederken, HDP belediyeciliği çocuklarımızı, gençlerimizi PKK’lı yapma eğitimleri ile devşirdi.

Bütün bunlara ilaveten bir de son zamanlarda 15 Temmuz Şehidlerine hakaret eden, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makamından atan, HDP’lilerle yüzdelikler peşinde koşan bürokratların bugünden itibaren yapacakları hırsızlıkların ve hadsizliklerin hesabı da bundan böyle İl Başkanından sorulacaktır, soracağız da.

Sorun ki gönülleri fethedin,

Gönülleri fethedin ki şehrinizi terörden, kapkaçtan, ihanetten kurtarabilesiniz…

Anlayacağınız hiçbir mazeretiniz kalmadı Sayın Başkanlar,

Allah kolaylık ve muvaffakıyetler nasip eylesin.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan