Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Bunlar mı merhametli?

Muhalefet partilerine bakıyorum, kadın cinayetleri hususunda çok merhametli gibi görünüyorlar. Bir psikopatın bir kadına saldırması, darp etmesi ve en fecisi canını alması elbette çok acı. Verilecek en ağır ceza bu cani tiplere elbette verilmeli.

İşte bunları devamlı gündeme getiren muhalefet partileri konu PKK olunca, PKK cinayetleri olunca sus pus oluyorlar. Binlerce askerimizin, vatandaşımızın katillerine nedense hoşgörülü davranıyorlar. Sanki burada ölenler insan değilmiş gibi davranıyorlar. Meselâ kurban dağıtırken hunharca katledilen Yasin’den hiç söz etmiyorlar. Veya Trabzon’daki PKK’nın şehit ettiği çocuğumuzu anmak bile istemiyorlar. Bu olaylara sebebiyet veren cezaevindeki katliamcının başının hemen salıverilmesi için kampanyalar düzenliyorlar. Bunların samimiyetine nasıl inanalım?

Hâlbuki samimi olmak her konuda tutarlı olmayı gerektirir. Doğu ve güneydoğu illerimizde terör estiren, yörenin insanları başta olmak üzere çocuk kadın güvenlik görevlilerimiz demeden acımasızca katleden çetelere de en azından tepki gösterseler onları anlamak mümkün olabilir. Ancak bu cinayetleri görmezden gelmeleri ile niyetlerinin ne olduğu ortaya çıkıyor. Amaçları son yılların en başarılı hükümetini devirmek. Sayın Cumhurbaşkanımız gitsin de ne olursa olsun derdindeler.

Hele Ayasofya Caminin ibadete açılmasını ‘yılın felâketi’ olarak ilan eden gazetenin bir yazarı “İktidarın askeri darbeyle devrilmesi mümkün değil. Ancak çok ağır bir deprem veya başka afet olmalı” diyebiliyor. Binlerce kişi hayatını kaybedecek, umurunda değil. Bunlarda mı vatan sevgisi var? Bunlar mı merhametli?

Şimdi de SMA’lı çocuklar için kampanya başlatmışlar. Sağlık Bakanımız açıkladı, SMA’lı çocukların tüm masrafını devletimiz karşılıyor. Neymiş ABD’de pahalı bir ilaç varmış, denenmemiş ama faydalı olabilirmiş. Yüksek miktarda para ilaç firmalarına gönderilmeliymiş.

Bu kampanyaları da inanın iyi niyetli değil. Rahatsız çocuklarımızı düşünmelerinden hiç değil. Amaçları hükümet düşmanlığı yapmak. Allah onları ıslah etsin diyorum…