Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2278.80
BIST 100
8961
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Mart 2022

"Burası çok önemli!"

Mensubu olduğumuz değerler kıymet bilmeyi ve vefalı olmayı emrediyor. Vefanın bir anlamı da kıymet bilmektir. Unutmamak, unutulmamaktır. Bu özellik kendini daha çok zor şartlarda belli eder. Bizim insanımız kıymet bilir, yapılan iyilikleri kolay kolay unutmaz. Vefalıdır.

Bizim insanımız değer bilir, samimi ve içtendir. Mütevazı olduğu kadar da gururludur. İstemediğimiz şeye boyun eğmeyen bir yanımız var. Bunun adı dik başlılık değil, dik durmaktır. Burada güzel ve onurlu bir duruştan bahsediyoruz.

İnsanımızın ruhunda var. Doğru sözü söylemekten ve yapmaktan geri durmaz. Kolay kolay inanmadığı bir şeyi kabul ettiremezsiniz. Dünü ile bugünü aynıdır. Yalpalamaz. Çalışıp çabalar olmazsa ya kısmet der. Tevekkül ehlidir. Bunlar bizim en güzel yanlarımızı oluşturuyor. Tanıdığımız kadarı ile Berat Albayrak böyle bir toprağın değeridir, değerlidir.

Millet olarak şunun farkındayız, Türkiye haritada göründüğünden daha büyük bir ülkedir. Yirmi yıldır bu büyüklüğün farkında olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Dünyanın her yerinde değerlerimizle bağımızı güçlendirip insanımıza sahip çıkıyoruz. Bizi sevenlere umut ve cesaret, düşmana korku veriyoruz.

Ülkemizde bir kesim var ki değirmen vazifesi görüyor. Ülkemiz için verilen onca emek ve çaba, vatan evlatları öğütülmek isteniyor. Berat Bey bu saldırılara uğrayan kıymetlerden biridir. Bizim üzüldüğümüz şey, değerlerimize inanmayanların bunu yapmış olması değil, inanmış görünenlerin alet olmasıdır. Hakikat yara alsa da hakikattir. Değerinden bir şey kaybetmez. Hak yolda olanı Hak koruyor. Yirmi yıldır olan budur.

Türkiye bugün, Doğu Akdeniz’de söz sahibi olmuşsa bunda Berat Bey’in stratejik hamlelerinin yeri, emeği ve çabası büyük olmuştur. Ülkemize uygulanan ekonomik ambargoların, kur ve finans saldırılarının savuşturulmasında büyük bir liderlik örneği sergilemiştir. “Burası çok önemli!” Okuyunca siz de göreceksiniz.

Sayın Berat Albayrak’ın çok doğru ve değerli işler başarmış olmasına rağmen siyasette kabullenilmemesinin sebebinin sahip olduğu meziyetleri, değerleri ve başarısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. O, yerli ve milli bir kimliktir. Ülkemizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyor.

“Burası çok önemli” Berat Bey’in yeni çıkan kitabının adı. Kitapta Türkiye’nin misyonu, dünyadaki rolü ve konumu, önemi üzerinde duruluyor. Şu tespiti önemsiyorum: “Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulamayan ülkelerin tam bağımsızlıktan bahsetmesi mümkün değildir.” Bu çok önemli bir tespittir.

Bir kez daha ifade edelim ki, Sayın Erdoğan liderliğindeki Türkiye küresel oyuncu olma yolunda büyük mesafeler kat etti. Tarihi birikim ve tecrübesi, sahip olduğu jeopolitik ve jeostratejik konumu ile “Burası çok önemli!” olduğunun farkına vardı.

Berat Bey, kitabında bundan çokça ve önemle bahsediyor: “Şunu çok net bir biçimde ifade edebilirim ki biz köprüyü geçtik. Evet! Türkiye Cumhuriyeti olarak biz artık köprüyü geçtik. Çok da uzun bir süre kalmadı; 2030 yılını dahi bulmadan ekonomik ve refah düzeyi olarak ülke tarihinin en güçlü dönemine gireceğiz…

Kişi başı gelir, cari denge, istihdam ve üretim anlamında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olma sürecimiz başlayacak. Tarihten aldığı büyük mirasla…

Üç kıtanın kesişim noktasındaki jeopolitik ve jeostratejik konumuyla…

Özellikle son 20 yıldır konsolide ettiği bölgesel ve küresel tecrübeyle…

Sahip olduğu güçlü liderlikle…

Ulaşımdan savunma sanayiine, ekonomiden enerjiye inşa ettiği sağlam altyapı ve kapasitesiyle…

Türkiye bu tasavvuru ortaya koyabilmeye namzet en önemli ülkelerden biri olacaktır.”

Biz buna çok inandık, siz de inanın. Allah inananların yardımcısıdır. Hep birlikte başaracağız inşallah. Son sözüm şudur; vefalı kıymet bilir, vefasız bilmez. Nolur siz vefalı olun, ülkemizin ve ona hizmet edenlerin kıymetini bilin.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan