Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Aralık 2020

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Cemal Kaşıkçı aynı zamanda bir Amerikan vatandaşıydı. Evlilik işlemlerini yapmak üzere Türkiye ye geldi. Hâlbuki bu işlemleri Amerika’da görev yapan Suudi Konsolosluğu’nda da yapabilirdi.

Cemal Kaşıkçı nişanlısını dışarda bırakıp, evlilik işlemlerini yapmak üzere, Suudi Konsolosluğu’na girdi. Kameralarda bu görüntü çok net bir şekilde vardı. Ancak bir müddet sonra Cemal Kaşıkçının güya bir benzeri konsolosluktan çıktı. Bu görüntü ile bir şaşırtma yapacaklardı. Türkiye de Cemal Kaşıkçının kaybolduğunu ve bir daha bulunamadığını, bu işten Türkiye nin sorumlu olduğunu bütün dünyaya ilan edeceklerdi.

Eğer Cemal Kaşıkçı’nın dışarda bıraktığı nişanlısı, Cemal Kaşıkçının Suudi Konsolosluğu’ndan çıkmadığını haber vermeseydi, bu cinayetin üzerinden epey zaman geçmiş olacaktı.

Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan'ın konsolosluğunda öldürüldükten sonra Türkiye ister istemez diplomatik tepkisini ortaya koydu ve bu cinayeti Kral Selman'ın tertiplediğini dile getirdi. İstanbul havaalanına yapılan giriş çıkışlar incelendi. Suudi Arabistan dan gelen infaz timinin görüntüleri yayınlandı. .

Siyasi demeçler ve suçlamalar birbirini kovaladı. Durup dururken Türkiye ile Suudi Arabistan’ın arası derin izler bırakan bir yara gibi açılmış oldu.

Bu arada göstermelik olarak Amerika’da birkaç lafı geveledi.

Cemal Kaşıkçı cinayetini işlemek üzere çok donanımlı bir ekip Suudi tarafından gönderilmişti. Birkaç gün sonra Suudi Konsolosluğu’na Türkiye cinayeti aydınlatmak üzere bir ekibin girmesi için talepte bulundu. Ancak cevap alamadı. Aradan epey zaman geçti ve Suudi Konsolosu Türkiye’nin bu talebini kabul etti ve kapıyı açtı yetkililer oraya gittiler amma nafile, çünkü deliller yok edilmişti. Ancak ses kayıtları bu cinayetin ortaya çıkmasına vesile oldu.

Türkiye kendi topraklarında işlenen bu menfur cinayet ister istemez mahkemeye taşıdı.

İki büyük devleti bir cinayetle karşı karşıya getirmek büyük bir aklın tezahürüdür. Karşımızda çok akıllı düşmanların var olduğunu bu cinayetle bir kez daha anlamış olduk.

TÜRKİYE DE İŞLENEN BÖYLE VAHŞİ BİR CİNAYETLE TÜRKİYE İLE SUUDİ ARABİSTAN GİBİ İKİ DEVLETİN ARASI AÇILMIŞ VE KAZANAN İSE FİTNENİN YUVASI AMERİKA OLMUŞTU.

Daha evvel de Türkiye de Rusya Büyük elçiside durup dururken bir polis tarafından öldürüldü. Rusya Devlet Başkanı Putin olayı doğru okudu. Türkiye’yi suçlamadı.

Bu gibi olaylar boşuna olmuyor, tezgâhlanan oyunları çok dikkatli okumak gerek.

ONUN İÇİN UZAĞI GÖRMEYENLER VEYA GÖRMEK İSTEMEYENLER KOLAYCA TUZAĞA DÜŞERLER.

Bu tuzağa Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olan Suudi yetkililerin çok kolay bir şekilde düştüğünü bütün dünya ibretle seyretti. Aradan bu kadar zaman geçti amma, Suudi ile aramızı hala düzeltemedik.