Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 May 2021

CHP her yolu deniyor...

Geçen günlerde Kılıçdaroğlu’nun evinin mutfağında börek yaptığı görüntüsü medyaya yansıdı. Doğrusu on numara bir görüntü olmuş ancak imaj çalışması bunu gölgelemiştir. Eskilerin deyimiyle “Şüyuu vukuundan beter!” olmuştur.

İmaj çalışması neden şimdi?

Şu gerçek ki birçok farklı parçayla bir bütün oluşturmak zordur. CHP’de aykırı birçok parçadan oluşuyor ve bu nedenle işlerin iyi gitmediği, genetik kodlarına uymayan devşirmelerle de iktidar zor görünüyor. Dolayısıyla bu görüntünün bir restorasyon çalışması olduğunu düşünüyorum. Bakalım, beklenilen olacak mıdır? Hiç sanmıyorum. İmamoğlu’nda imaj tutmuştu ancak bu kez tutmayacaktır.

İmamoğlu’nun seçim öncesinde nasıl allanıp pullandığını hatırlayın. Sonradan şişirilmiş balon olduğu ortaya çıktı. İstanbul hiç bu kadar bakımsız ve çaresiz duruma düşmemişti. Diğer CHP’li belediyeler mi? Al birini vur ötekine…

Cumhurbaşkanlığı seçimine daha iki buçuk yıldan fazla süre var demeyin, CHP’de imaj kolay kolay düzeltilebilir görünmüyor. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına gelince, küskünler ikna edilebilir ve rant paylaşımı sorunsuz halledilebilirse aday olma ihtimali var.

İmaj fotoğrafa dönelim...

Anadolu’da önce erkekler uyanır, sonra güneş doğar. Tarlada, bayırda, çayırda çalışıp çabalar, yorulur yani aileyi bakmak erkeğin görevidir. “Erkek sel, kadın göldür.” Aileyi ayakta tutmak erkeğin görevi ve evin direği kabul edilir.

Yine, Anadolu’da erkekler ev işlerine pek karıştırılmaz. Erkeklere yufka açtırılmaz örneğin. Sen “Elinin hamuru ile kadın işine karışma denir.” Kılıçdaroğlu bu soft görüntüsüyle Etiler, Nişantaşı, Beşiktaş ve Çankaya gibi yerlerden oy alabilir ancak Anadolu kadınlarından umduğu oyu alamaz.

İmaj fotoğrafı görünce siyasette başarılı olamayan Kılıçdaroğlu kendini ev işlerine alıştırıyor yorumunda bulundum. Bazı CHP’li arkadaşların da görüşü ev işleriyle iştigal etmesi yönündedir. Bence de kişinin başarılabileceği şeylerle uğraşması özgüven verir. Her emeklinin yaptığı gibi yorulmayan musluk tamiri, boya-badana işleri, elektrikle ilgili tamirler, bozulan makinenin tamiri gibi şeyler mutlu eder. Mutlu sonla biten her işte hayır vardır.

Bu ülkede artık dilin çalışmasından çok elin çalışması takdir edilmelidir. “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” Ancak bizim gibi duygusal ülkelerde tam tersi oluyor.

Erdoğan yirmi yıldır Ferhat olup dağları deliyor; yollar, köprüler, tüneller, fabrikalar yapıyor. Geçmişte halkın rüyası olan ve sahip olmak istediği her şey var. Şehir hastahaneleri, havalimanları, Üniversite her ilde var. Nerdeyse yok yok…

Terör bitme noktasına geldi. Türkiye’nin desteğiyle Azerbaycan toprakları esaretten kurtarıldı. Hemen yanı başımızda kurulmak istenen bir PKK devleti ABD’ye rağmen engellenmiş oldu. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki, Libya’daki başarıları takdire şayandır. Türkiye bölgesinde bir numara güçtür, dünyada ise sözü dinlenen ülke olmuştur. İçerde hayal edilen her şey var, büyük demokratik kazanımlar var. Darbeler dönemi kapandı, vesayet sona ermiştir.

Ancak geçmişin rantından nemalanmaya alışmış olanlar eski Türkiye özlemi çekiyor. CHP bunlardan biridir ve Türkiye’yi geriye döndürmek için her şeyi yapıyor.

Muhtemel bir CHP iktidarında HDP’li birinin bakan olabileceği bizzat CHP’li yetkililerce ifade edildi. Bunun ne anlama geldiği açık değil midir?

15 Temmuz’da FETÖ başaramadı Kandil mi başarsın isteniyor?