Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2501.03
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Aralık 2020

CHP'de mutasyon hızlandı

CHP, kurulduğundan beri hiç değişmedi. 80 yıl önce ne ise şimdi de aynı hizip. Halkın inancına, dinine, imanına, kutsalına hakaret etmek için fırsat kollayan marjinal bir grup. Seçimlerde oy almak için göstermelik uygulamalar yapsalar da genlerine işlemiş İslam düşmanlığı son dönemde mutasyona uğramış gibi hızlanmaya başladı.

Çok değil birkaç büyükşehir belediyesinde yönetimi aldılar ve uygulamaları ile yeniden İslam düşmanlığına başladılar. Kazanmaları da tek başlarına değil, PKK’nın siyasi ayağı HDP dâhil, iktidarın karşısında olan herkesi bir araya getirmeleri sayesinde…

Mevlana Celaleddin-i Rumi bir İslam düşünürü. İslam’ı sevdirmek için mükemmel eserler yazmış. Sen Mevlana’yı anacaksan, onun inandığı şekilde anarsın. Onu kullanarak Kur’an’ı tahrif etmeye yönelmezsin. Ama CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Mevlana ve Mesnevi konusunda dünyaca tanınmış isimler varken, gidip İslam’ı tahrif etmeyi ilke edinmiş bir grubu buluyor, ona program yaptırıyor.

CHP’li İzmir Belediye Başkanlığı da yayınladığı karikatürlerle İslam düşmanlığı yapan Fransız Charlie Hebdo dergisinin karikatüristini festivale davet ediyor. İnançlı insanların tepkisi üzerine İzmir Valisi programı iptal etmese, festivali Charlie Hebdo gösterisine çevirecekler.

***

Kur’an, Allah kelamıdır. İnsanlığa rahmet olarak indirilen bu kutsal metin, dünyanın her yerinde aynı şekilde okunur ve dinlenir. Ezan da öyle… Cihanşümul bir din olan İslam’ı herkes orijinal lisanından aynı şekilde anlar. CHP ise Macron gibi dini ve dini değerleri değiştirmenin peşinde…

Sen nerede devlete, millete, hükümete karşı sesi fazla çıkan kim varsa alıp meclise sokarsan, belediyelere yerleştirirsen, partinin yetkili organlarında görev verip yetkilendirirsen sonu böyle olur. İnsanlar içlerinde ne varsa onu açığa çıkarırlar. Sen istediğin kadar göstermelik işler yap, vücuttaki o düşmanlık, günü gelince baş verip cerahat boşaltır.

Gidip seçimde göstermelik olarak camilerde Kur’an okuyarak belki oylarınızı azıcık artırırsınız ama İslam ve devlet düşmanı CHP ve HDP’lileri belediyelere doldurursanız, birisi kalkıp Küçükçekmece’de çocuk parkına PKK’nın dev amblemini yapar. Çukur eylemleri ile Şırnak’ta yapamadığını, İstanbul’un merkezinde simgeleştirmeye çalışır…

Son dönemde CHP’nin gerçek niyetini ortaya çıkaran sözler bir hayli yaygınlık kazandı. İktidara gelirlerse AK Partili işadamlarının şirketlerine el koyacaklarını söylemek faşistlikten de öte millet düşmanlığıdır. İktidarın yanında duran medya kuruluşlarının kapısına kilit vuracağız demek bir başka faşizan davranıştır.

***

Parti teşkilatları taciz ve tecavüz olayları ile çalkalanan CHP, masum genç kızlara yapılanların üstünü örtmek için konuyu başka taraflara çekmeye çalışıyor. Ancak denize düşenin yılana sarılması gibi konuyu çektikleri yerlerde çuvallayıp gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyorlar.

Muhalefet etmeyi bilmiyorlar. İktidarın yaptıklarına karşı düşünce üretemiyorlar. Biz gelirsek şu, şu, şu projeleri yapıp hayata geçireceğiz diyemiyorlar. Bildikleri tek bir şey var, o da marjinal sözler ve sert ifadelerle göz korkutmak, hakaret etmek, milletin değerlerine saldırmak.

CHP, sivri dili ile öne çıkan Öztürk Yılmaz’ı milletvekili yaptı, yetmedi Genel Başkan Yardımcısı yaptı. Yılmaz, çıkıp “Ezan Türkçe okunsun” deyince partiden ihraç etti. O da girip kendi partisini kurdu. Şimdi Muharrem İnce yollarda... Türkiye’yi il il dolaşıp CHP’lileri ayartmaya çalışıyor. Mustafa Sarıgül ondan hızlı çıktı ve partisini kurdu bile… CHP, milletin değerlerine bu kadar saldırdıktan sonra yapılacak ilk seçimde bakalım kaç parçaya ayrılacak?

Şu bir gerçek ki, tüm ekonomik saldırılara karşı hükümetin Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ’da ortaya koyduğu performans CHP’yi gittikçe daha fazla hırçınlaştırıyor. İktidara ne kadar sert yüklenirlerse yüklensinler, CHP’yi zaafa uğratacak asıl icraat uçkurlarına hâkim olamayan CHP’liler olacaktır.