Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2303.35
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cinsel sağlık alanında çalışan hekim olmak

Bu ülkede kadın jinekolog olarak üreme ve cinsel sağlık alanında çalışmak gerçekten çok zor. O nedenle çoğu kadın jinekolog sadece doğum hekimi olarak kariyerine devam etmek isteyebilir. Tüp bebek üzerine çalışmak isteyebilir ya da beni çok üzen kanser alanında yetkinleşir.

2000 yılının başında kadın doğum uzmanı olup poliklinikte kadınlarımızla görüşürken onların cinsel soruları ve sorunları beni bu sahada eğitim almaya, eksiklerimi tamamlamaya yöneltti. Her şeyden önce bu sahada yazmak ve konuşmak cesaret istiyor. Sanırım genetik kodlarımda var olan bir hasletti. Ermenilerle mücadelede madalyalar almış bir dedenin, daima hakkı savunan bir babanın ve Türk ordusunda görevli ağabeylerin olduğu ailede yetişmek bana cesur olmayı öğretmişti. Hayatım hep mücadele ile geçmişti.

Bugünkü yazımızda cinsel sağlık alanında yazmak, konuşmak neden zor, buna değinelim. Önümüzdeki hafta ise tüm zorluklara rağmen yaşadığım mutluluktan ve aldığım hayır dualarından bahsedelim.

Cinsel sağlık alanında herkesin beklentisi farklı. Var olan yanlış törelere ilâveten bir türlü doğru anlatamadığımız, örnek yaşayışa sahip olamadığımız harika bir inancımız ve kültürel birikimimiz var.

Hayâ bize Hz. Yusuf’tan (aleyhisselâm) miras kaldı. Hekim de olsak hayâmız cinselliği konuşmamıza, anlatabilmemize engel olabiliyor. Milletimizi iyi anlıyorum. Vajinismuslu gençlerimizin utangaçlıklarını, sıkıntılarını bir türlü paylaşamayışlarını görüyorum.

Ben de bu kültürde büyüdüm. Elhamdülillah müslümanım. İslâmiyet tıbba, hekime sınır koymamış. Yeter ki insanı tedavi et, mutlu et, sorunu her neyse onu gider.

Ben dinimizin verdiği özgürlüğü kullanmak istedim. Kadın olmam, yaşadığım il, kıyafetim buna engel olmamalıydı. Taassup her yerde inanın. Hazza Yolculuk adlı ansiklopedim matbaadan elime ulaştı. Henüz tek kişi bile almamışken, okumamışken, ayrıntılı incelememişken ummadığım yorumlarla karşılaştım. Jinekologlara sunduğum bir tanıtım videosunda kıyafetim, takılarım daha çok konuşuldu. İlmî hiçbir karşıt fikir, tek bir görüş yoktu, olamazdı. Çünkü ilmî olarak karşı durabilmeniz için iki şey gerekir: İlki karşı olduğunuz kişinin eserini inceleyip okumanız. İkincisi o kişiden daha fazla tıbbî bilgiye, tecrübeye sahip olmanız.

Sosyal medyada ismim tarandığında kitaplarımdan, tedavilerimden dolayı teşekkürlerini ileten yüzlerce kişiyi görebileceğiniz gibi beni tanımadan, eserlerimi okumadan, bana hiç saygı duymadan rahatlıkla iftiraları, hakaretleri sıralayanlara da şahit olabilirsiniz.

Reklamı hiç beceremedim. Kimseden bir şey talep etmem. Şahsım adına beklentim yoktur. İsteklerim için yöneldiğim makam bellidir. O ne dilerse o olur. Olanda da olmayanda da hayır vardır. Ansiklopedilerimi yazarken bir nevi uzletteydim. Sosyal medya hesaplarım kapalıydı. Çünkü ilme odaklanmıştım. Sosyal medya çok zaman kaybettiriyor ve dikkatimi sadece eserlerime vermem gerekiyordu.

Şimdilerde sosyal medya mecralarını ilmi ve bilgiyi paylaşmak, eksiklerimi giderebilmek amacıyla kullanıyorum. Nezâketle, tartışmadan bende var olanı aktarmak, insanlara faydalı olmak istiyorum. Kimseye hükmetmeye, üstünlük taslamaya lüzum yok.

Sosyal medya hesaplarımı Haziran 2020 itibarı ile açtım. Kendi adıma Instagram, Youtube, Facebook; Girişgin Aile Danışmanlık adına da Instagram, Facebook ve www.girisgin.com sitemiz özel medya ajansı aracılığı ile aktif kullanıma geçti.

Mütevazı bir şekilde hastalarımız ve danışanlarımız için güzel işler ortaya koymaya çalışıyoruz. Çiftlerimizin cinsel sorunlarını güvenilir hekimlerle, cinsel terapistlerle çözmesi en sağlıklı olanıdır.

Benim erkek bireylere yönelik üreme ve cinsel sorunlara çözüm üretme gayretim bilimsel verilerle, ürolog meslektaşlarımla karşılıklı bilgiyi, tecrübeyi paylaşma şeklinde yürüyor.

Her zaman topluma şu soruları soruyorum:

Cinsel sağlık sorunlarınıza kim çözüm bulabilir? Ve sizlere, çocuklarınıza cinsel sağlık hakkında bilgileri kimin vermesini istersiniz?

Kıyafetim, yaşam stilim, dine, tarihe bağlılığım benim özel alanlarımdır. Tıbbî birikimim, hekimlik tecrübelerim sosyal alanımdaki vaktimi en çok alan hizmetimdir.

Hakaret etmekten kolay ne var? Asıl hüner takdir edebilmektir. Hiçbir meslektaşımı kötülemem, ayıbını araştırmam. Bana ihtiyaç duyduklarında yanlarında olmak için çaba sarf ederim.

Ardımda hoş bir sadâ bırakmak isterim.

Sağlıcakla kalın.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan