Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.39
Gram Altın
2490.59
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cinsel sağlık uzmanlığı nasıl bir bilim dalıdır?

Amerika, Kanada, Avustralya, Hollanda vb. ülkelerde seksoloji anabilim dalları var olup hekimler isterlerse cinsel sağlık üzerine eğitimler alabilir, çalışmalar yapabilirler. Çok kolay denekler bulup FMRI incelemelerle kanıt toplayabilirler. Ama yine de dünyanın pek çok ülkesinde çoğunlukla bu işler cinsel alanda yapılan anketlerle yürüyor. İstenen gayeye göre maniplasyon yapılabiliyor. Maalesef ciddi fonların ayrıldığı maniplatif çalışmalardan söz ediyorum...

Hekimlerin gerçek hastalarla olan tecrübe ve önerilerine ihtiyacımız var. Maniplasyon tehlikelidir.

Maniplasyon asla bilim değildir. Bu yüzden cinsel alan çok önemlidir. Bu alanda hizmet vermek hem çok zor hem de çok çok gereklidir.

Yabancı hekimlerle bir arada kongreye de katıldım öğle aralarında yemek sohbetlerine de..

Abartıldığı kadar bilmediklerine, başarılı çalışmalar yapmadıklarına da şahit oldum.

Kendi potansiyelimizin ve samimi gayretimizin farkına vardım.

Ülkemizde böyle bir bilim dalı ve eğitiminin verildiği kürsüler yoktur. Bazen düşünüyorum da olsaydı kesin bir dayatma olurdu. Asla özgür olamazdım. DSÖ ya da Amerika-Avrupa bilmem ne cemiyeti böyle istiyor denir ve kendi tecrübelerimi kendi tedavi pratiklerimi geliştirip ülkeme sunamazdım.

Güzide milletimin ruhuna, gönül dünyasına , haya ve çekingenliğine saygılı cinsel kitaplar, cinsel yöntemler üzerinde çalışamazdım.

Dr. Ünzile Girişgin olarak ben benim. 12 yıllık tecrübemle cesaretle yazıp bilgi, eğitim verebilecek potansiyele sahibim. Kadın doğum uzmanı olarak zamanımı, emeğimi ve paramın büyük kısmını cinsel alandaki eğitim ve kaynaklara kullandım. Çünkü toplumumuzun buna ihtiyacı olduğunu gördüm ve gayretle bu ihtiyacı gidermek için çalıştım.

Seksoloji bizim ülkemizde benim gibi jinekolog, ürolog, psikiyatr hekimlerin kişisel gayretleri ile kendisini bu alanda yetiştirmesi, yabancı makale ve videoları araştırması kaynakları okuması ile bilgi ve beceri kazandığı tıp sahasıdır.

Benim üzerinde çalıştığım cinsel tıp bireylerin cinsel mutluluğunu geliştirmenin, cinsel kimlik oluşumuna katkı vermenin, cinsel yolla bulaşan hastalıklarla mücadele yollarını, bağımlılıkları, cinsel sapkınlıkları önleme çarelerini arar.

Orta Anadolu’da kadın doğum uzmanı olarak hizmet verirken kadınlarımızın sessizce kulağıma eğilerek utana sıkıla sorduğu hatta sormadığı cinsel sorunlarla karşılaşınca eksiklerimi daha iyi fark ettim.

İlk eğitim ve kongrelere katılma tarihim 2008. Cinsel alanda ilk eserim SAKIN OKUMAYIN! CISS! İsmi ile 2010 yılında yayınlanmış olan tek bir karakalem çizik bile olmayan kitabım.(gülücük)

Sonra gelen mailler, teşekkürler, danışılan cinsel sorunlar bana duyulan güven benim jinekolog olarak bu alana kayışımı hızlandırdı. Daha çok kongre, daha çok eğitim, daha çok yabancı hekimlerle buluşma ve daha çok makale araştırma ile süreç devam ederek 12 yıl sonra 500 fotoğraf 100 kadar vektörel çizimle gelecek kuşaklara miras bıraktığım HAZZA YOLCULUK ansiklopedim ortaya çıktı.

Twiterda trend topik olduk…

Cinsel sağlık alanında yazmak, konuşmak toplumda beklenmeyen tepkileri ortaya koyabiliyor. Bu tepkilerden dolayı hekimler yazmaya, konuşmaya cesaret edemeyebiliyorlar.

Her kesimden gence teşekkür ediyorum. Beni tanımadıkları halde beni adil şekilde koruyan, savunan tüm kadınlarımıza, erkeklere ve gençlere teşekkür ediyorum.

Benzer tepkiler bu köşede de karşımıza çıkabilir. Bazen güldüren, umutlandıran teşekkür yazıları bazen de farklı fikirlere tahammül edemeyip yargılayan, aşağılamaya çalışan narsist duygularla karşılaşmamız ihtimal dahilindedir.

Okuyucularımın, takipçilerimin görüşleri son derece önemli olacak.

Sağlıcakla kalınız.