Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Cumhurbaşkanlığı seçimi yakın mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimi sanki çok yakınmış gibi birileri sürekli bu konuyu inatla gündemde tutuyor. Bir takım dış şer mihraklardan tutun da ülkemizdeki muhalif çevrelere kadar. Üstelik o kadar değişik yerlerden ses çıkıyor ki şaşmamak elde değil.

İşin ilginci söz konusu seçime daha 20 ay var ve tecrübeli devlet adamı Süleyman Demirel’in deyimiyle ‘Siyasette 1 gün bile uzundur.’

Yani bir günde bile her şey değişebilir ve ortaya çıkacak sonuç tahmin edilemeyecek noktaya gelebilir. Şimdiden bu acelelerinin sebebi ne ola ki? Neden hep seçimden bahsederler ve 20 ayı projelerle, yararlı faaliyetlerle geçirmek yerine boş tartışmalarla heba ederler?

Yazı, yorum ve haberlerdehepsinin bir konuları ve tek dertleri var: O da Sayın Cumhurbaşkanımız. Onunla yatıp onunla kalkıyorlar. Ne yapsa eleştiriyor, yanlış yaptığını söylüyorlar. Yahu sizin gündeminizde başka husus yok mu? Bu ülkenin çeşitli sorunları var, yapılacak çok şey var. Bunlarla ilgili çözüm üretmez, teklif ve önerilerde neden bulunmazsınız?

Yurt dışından birileri Türkiye aleyhine laf etse veya ülkemizi kötülese hemen neredeyse zil zurna oynayacaklar. Onlara göre bu kötü niyetli hareket Erdoğan aleyhine ve onun gideceğini gösteriyor.

Bütün olumsuzluklarda kadar her hususta tek hedefleri var: Sayın Cumhurbaşkanımız.

Suriye’de, Libya’da, Irak’ta olsak da olmasak da yine suçladıkları kişi aynı.

Ardından kamuoyu yoklamaları geliyor: Sık sık Cumhurbaşkanımıza ‘acı haberi’ veriyorlar, artık seçilebilecek oy oranı kalmamışmış. Yahu seçim yakın değil ki! Neden yarın seçim var mı ki kamuoyu yoklaması yapılıyor? Düşük oran buluyor ve mutlu oluyorlar.Yine sevinç içindeler…

Bunlarla da rahatlamıyorlar, bu defa Cumhurbaşkanımızın sağlığını gündeme getiriyorlar: İyi değilmiş, hastalığı varmış, seçime katılamazmış vs.

Bunlar böyle bıktırıcı hatta tiksindirici konu ile uğraşırken Sayın Cumhurbaşkanımız yurt içi ve dışı yorucu ziyaretlerde bulunuyor, ülke adına yeni atılımlar gerçekleştiriyor, büyük eserler yapıyor ve dev projeler açıklıyor.

Bu tiplere şaşırıyorsunuz tekrar soruyorsunuz: Sizin ülke sevginiz yok mu, azıcık da olsa Türkiye adına bu aziz milletimiz yararına neden fikirler söylemez, faydalı işler yapmazsınız?

Yani 2023’e daha çok zaman vardır ve köprünün altından çok sular akacaktır. İnanın bu millet yine en uygun, en hak eden adayı seçecektir. Bundan eminiz…