Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Dijital eğitim nedir?

Dijital eğitim, öğretim ve öğrenim sırasında dijital araçların ve teknolojilerin yenilikçi kullanımıdır ve genellikle Teknolojiyle Geliştirilmiş Öğrenme (TEL) veya e-Öğrenim olarak anılır. Dijital teknolojilerin kullanımını keşfetmek, eğitimcilere öğrettikleri kurslarda ilgi çekici öğrenme fırsatları tasarlama fırsatı verir ve bunlar harmanlanmış veya tamamen çevrimiçi kurslar ya da programlar şeklinde olabilir.

Dijital öğrenme, teknolojinin veya teknolojiyi etkili bir şekilde kullanan öğretimsel uygulamaların eşlik ettiği bir öğrenme türüdür. Harmanlanmış ve sanal öğrenme dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesinin uygulanmasını kapsar. Dijital Öğrenme bazen çevrimiçi öğrenme veya e-öğrenme ile karıştırılır, dijital öğrenme yukarıda belirtilen kavramları kapsar.

Bir dijital öğrenme stratejisi, aşağıdakilerden herhangi birini veya bunların bir kombinasyonunu içerebilir: Uyarlanabilir öğrenme, rozet verme ve oyunlaştırma, harmanlanmış öğrenme, sınıf teknolojileri, e-ders kitapları, analitik öğrenmek, öğrenme nesneleri, mobil öğrenme, kişiselleştirilmiş öğrenim, çevrimiçi öğrenme açık eğitim kaynakları, teknoloji ile geliştirilmiş öğretim ve öğrenim, sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik…

Dijital Öğrenme, "öğrencilere zaman, yer, yol ve / veya hız üzerinde bir miktar kontrol unsuru sağlayan teknolojinin kolaylaştırdığı öğrenmedir."

Zaman: Öğrenme artık okul günü veya okul yılıyla sınırlı değil. İnternet ve internet erişim cihazlarının yaygınlaşması, öğrencilere istedikleri zaman öğrenme olanağı sağladı.

Yer: Öğrenme artık bir sınıfın duvarlarıyla sınırlı değil. İnternet ve internet erişim cihazlarının yaygınlaşması, öğrencilere her yerde öğrenme olanağı sağladı.

Yol: Öğrenme artık öğretmen tarafından kullanılan pedagoji ile sınırlı değildir. Etkileşimli ve uyarlanabilir yazılım, öğrencilerin kendi tarzlarında öğrenmelerini sağlayarak öğrenmeyi kişisel ve ilgi çekici hale getirir. Yeni öğrenme teknolojileri, öğretmenlere, her öğrencinin benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için talimatı ayarlamak için ihtiyaç duydukları bilgileri veren gerçek zamanlı veriler sağlar.

Hız: Öğrenme artık tüm sınıf öğrencinin hızıyla sınırlı değil. Etkileşimli ve uyarlanabilir yazılım, öğrencilerin aynı öğrenme düzeyine ulaşmak için derslere veya konulara daha fazla veya daha az zaman harcayarak kendi hızlarında öğrenmelerine olanak tanır.

Dijital öğrenme, öğrencilere bir dizüstü bilgisayar sağlamaktan daha fazlasıdır. Dijital öğrenme, teknoloji, dijital içerik ve öğretimin bir kombinasyonunu gerektirir.

Teknoloji: İçerik sağlayan mekanizmadır. Öğrencilerin içeriği alma şeklini kolaylaştırır. Masaüstünden dizüstü bilgisayara, iPad'den akıllı telefona herhangi bir internet erişim cihazı olabilen internet erişimi ve donanımı içerir. Teknoloji bir araçtır, talimat değildir.

Dijital İçerik: Dijital içerik, teknoloji aracılığıyla sunulan yüksek kaliteli akademik materyaldir. Yeni ilgi çekici, etkileşimli ve uyarlanabilir yazılımlardan klasik edebiyata, video derslerden oyunlara kadar çeşitlilik gösterir. Bu sadece bir metin PDF'si veya bir PowerPoint sunusu değildir.

Talimat: Eğitimciler için dijital öğrenme için çok önemlidir. Teknoloji öğretmenin rolünü değiştirebilir ancak öğretmen ihtiyacını asla ortadan kaldırmaz. Dijital öğrenme ile öğretmenler, öğrencilerin liseden mezun olmak için –her yıl– öğrenmelerini ve yolda kalmalarını sağlamak için kişiselleştirilmiş rehberlik ve yardım sağlayabilecekler. Öğretmenler sahnedeki bilge değil, yanımızdaki rehber olabilir.