Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2489.78
BIST 100
9621.21
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Mart 2022

Din kardeşliği

Ukrayna savaşı, yıllardır propaganda ile oluşturulan pradigmaları bir bir yıkıyor. Yıkılan paradigmaların başında da din kardeşliği geliyor.

Rusya tarihi okuyanlar Bolşevik devriminin komünist maskesi takılmış bir Yahudi kışkırtması olduğunu çok iyi bilirler. Hakeza Yahudi soykırımı diye anılan Almanların Yahudilere yaptığı zulümlerin de Siyonistler tarafından Filistin topraklarına göçe zorlanan insanların sırtında İsrail devletinin kurulması için tezgahlandığı yıllar sonra ortaya çıktı.

Felaketleri kendileri lehine birer fırsata çevirmede mahir olan, yani hem vuran hem de ağlayan Yahudi, Ukraynalıların acıları ve gözyaşları üzerinden Filistinlilere yaptıkları zulümleri meşrulaştırmanın hesabını yapıyor.

Ukrayna işgalinde komedyenlikten kahraman figüranlığına terfi eden Yahudi Zelenskiy, Antalya diplomasi formunda dışişleri bakanı Kuleba’nın Lavrov’la yüz yüze görüşmesini sindirememiş olmalı ki, yeni görüşme yeri olarak Trump’ın İsrail’in başkenti yapmaya çalıştığı Kudüs’ü işaret ediyor. Yani, Ukrayna’dan on binlerce Yahudi’yi Filistin topraklarına taşıdığı yetmiyormuş gibi Kudüs’ün İsrail’in başkenti haline getirilmesini meşrulaştırmak için her fırsatı değerlendiriyor.

Rusya’nın İmparatorluk geleneğini yeniden ayağa kaldırarak Büyük Rusya’yı inşa etmek isteyen Putin’in en büyük destekçileri arasında, Rus Ortodoks kilisesi olmuştur. Ukrayna Savaşı’nda din kardeşlerinin öldürülmesine cevaz veren Patrik Kirill, Ukrayna’dan sonra, Türk cumhuriyetlerine operasyon yapılması konusunda Putin’i teşvik ediyor.

Bölge’de istihbarat savaşlarının birer karargahı olan kiliselerdeki kavgalar dün başlamadı. Hrıstiyanlık tarihinde en büyük kopuş olarak değerlendirilen Ortodoks kiliselerinin bölünmesi Ocak 2019’da bir çok kişiyi hayrete düşürmüştü. Ortodoks alemde “eşitler arasında birinci” kabul edilen Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, 1686 yılından bu yana en büyük Ortodoks cemaate sahip Rus Ortodoks Kilisesi’ne (Moskova patrikhanesi) bağlı olan Ukrayna topraklarında otosefal (bağımsız) Ukrayna Ortodoks Kilisesi/Kiev Patrikliği’nin kurulmasına onay verdiği icazetname denebilecek (tomos) belgeyi İstanbul’da imzalayarak Ukrayna metropoliti Epifaniy’e vermişti.

Kiev Patrikliği Ukraynalıların Ruslardan farklı bir millet olduğu yolunda büyük işlev gördü. Bugünkü savaş Putin’in hesap ettiği gibi 72 saatte bitirilemediyse bunda kilisenin rolü büyük.

Bu savaşın kazananları Yahudiler olduğuna göre kaybedenleri her zamanki gibi Müslümanlar. Rusya saflarında savaşan öncü birliklerin çoğunluğu Müslüman coğrafyalarından toplanan Allah Allah diyerek harp eden Muhammed ümmeti. Çeçenistan müftüsü Salah Mezhiev, Rus askerleriyle birlikte savaşan Müslümanların cihat yaptığını iddia ederek, “Rusya’nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır. Bu savaşta ölenler şehit olacaklardır, buna hiç şüphe yok.” fetvasını verdi.

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi (Umma) Müftüsü Said İsmailov, Rusya'nın saldırısı nedeniyle Müslümanların hayatını kaybettiğini belirterek, “Ukrayna’daki Müslümanları ordumuza ve devletimize desteğe çağırıyorum. Müslüman dünyasının da Ukrayna’yı ve Ukraynalı Müslümanları desteklemesini istiyorum.” Dedi.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov, savaşın sonunda Rusya’nın ve Putin’in zalimliğinin son bulması temennisinde bulundu.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Belarus Müftüsü Abu-Bekir Şabanoviş’e Rus ordusundaki Müslümanların Ukrayna’ya karşı savaşmamaları için seslendi. Çubarov, “Müftüye Ukrayna’ya saldıran Rus ordusu arasında birçok Müslümanın yer aldığını anlattım. Belarüs müftüsünü, Müslüman olan Rus ordusu askerlerinin Ukrayna’ya saldırmasını ve Ukrayna vatandaşlarını öldürmesini engellemek için nüfuzunu kullanmaya davet ettim.” Dedi.

Sözün özü, biz her ne kadar din kardeşiyiz desek de, Yahudi her fırsatı İsrail devlet zulmünü pekiştirmek için kullanıyor. Müslüman coğrafyada çıkaramadıkları kıyamet savaşının fitilini Avrasya’da ateşlediler. Kardeşlerini öldürmekten çekinmeyen Müslümanlar kaybederken yine Yahudi kazanıyor…. Vesselam….