Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2504.75
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Dinamik ülke Türkiye

Evet, Türkiye hem konum olarak hem de tarihi ve üstlendiği rol itibariyle stratejik önemde bir ülkedir. Dünyanın en büyük ve en uzun ömürlü devletlerinden Osmanlı İmparatorluğu’nun (biz reddetsek de) mirasçısı bir ülkedir. Suriyeliler, Iraklılar gibi yerinden yurdundan olan mazlum ve mağdurları, aynı atalarımızın yaptığı gibi, bağrına basan bir ülkeyiz.

Bu yüzden düşmanı, çekemeyeni, uğraşanı da çok olan bir ülkeyiz. İçten ve dıştan ülkemizi karıştırmak isteyen çok sayıda şer odağı var elbette.

Bunlara rağmen dinamik, canlı bir ülkeyiz de. Zorluklara rağmen mevcut dinamiklerimiz göz kamaştırıyor. Sadece son birkaç günde olanları sıralayayım(*):

*Mobil hatlarımızın ‘vazgeçilmez sanılan’ WhatsApp’ın onay dayatmasıyla insanlarımız yerli alternatiflere yöneldiler. BİP’in kullanıcı sayısı 24 saatte 1 milyon 124 kişi daha arttı.

*Yerli ilaç sektöründe de gelişmeler var. Firmalarımız, 2019’da 1,4 milyar dolar olan ihracatını geçen yıl 1,8 milyar dolara çıkardı. Hedef ise 20 bin olan istihdamı ikiye katlamak.

*Pandemiye rağmen sanayimizin çarkları da hızlı döndü. Otomotivden giyime kadar her sektör ihracat gelirlerini artırmış. 2020’de sanayi ürünleri ihracatımız 127 milyar doları geçmiş.

*Dericilerimiz de ataktaymış. Mobilya ihracatında rekor kırmışız.

*Hububatta tüm zamanların ihracat rekoru gerçekleştirilmiş. Tarımda da salgına rağmen olumsuzluk yokmuş.

Elbette hükümetimizi karalamak için her şeyi olumsuz gören odaklar var. Bir ters gelişmeyi ülke kötüye gidiyor, hatta batıyor diye yansıtanlardan geçilmiyor. Ancak rakamlar objektif ve güzel haberler veriyor gördüğünüz gibi.

Ülkemizi sevelim ve gelişmesi, güzelleşmesi için elimizden geleni yapalım.

(*) Türkiye Gazetesi, 11.01.2021