Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2490.70
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Direnişten Dirilişe!

Ezeli hakikatleri anlamaya direnmek, ebediyet ikliminde dirilmek demektir.

Diriliş ne kadar dinamikse, direniş de bir o kadar dinamiktir.

Her iki hal zamanın bilmediğimiz uçlarında başlar, bilemeyeceğimiz uçlarına kadar devam eder.

Direnişten mütevellit bir diriliş, var olmanın gizemlerini çözme niyetidir.

Direnişteki değerler, dirilişteki gelecekler demektir.

Bitkinin toprağın içinde, hayvanın olması gereken yerde, insanın anne rahminde tohumunu çatlatmak için verdiği her direniş bir yeniden diriliştir.

Hayatın hakikatine ulaşmakta üzerimizdeki kalıntıların atılması için her direnme çabası yeniden dirilişe atılan mukaddes adımlardır.

İnsan olma durumlarındaki direniş insan kalma dirilişidir.

Varlığın merkezinde yapılan bütün mukaddes direnişler orada kalmak için dirilişin manifestolarıdır.

Direnişin bu gerçekleri idrak edildiğinde zihnimiz dirilişin muştusunu etrafa ilan eder.

Geleneğin direnişi geleceğin dirilişidir.

Mesela inançlar zamana direndikçe hakikatin dirilişini en aşikar bir şekilde ortaya koyarlar. Kendileri kalmak için verdikleri her türlü direniş, başkaları olmamak için bir sürekli diriliştir. Vahyin kaynağının kirlenmemesi için sarf ettikleri o mukaddes direnişler vahyin tazeliğinin ve sürekli dirilişinin en takdirkâr evreleridir.

Milletlerin yaratılıştan kendilerine verilen hususiyetleri muhafaza etmedeki kutsal direnişleri insanlık durdukça önünde hürmet edilecek en yüce diriliş erdemliliğidir.

Devletlerin tarih sahnesindeki var olma mücadeleleri için sarf ettikleri onca direnme halleri diriliş haritasındaki konumlarını muhafazadaki en kutsal yolculuklarıdır.

Ailelerin var olma mücadelelerindeki sevgi ve şefkat merkezli direnişleri hikmetli ve adaletli dirilişlerinin önündeki engelleri kaldırma gayretleridir.

Türlerin yaratılıştan genetiklerine yerleştirilen farklılıklarını korumadaki samimi direnişleri kendileri kalmadaki sürekli dirilişleridir.

İnsanın bedenindeki her azanın kendi kalması için verdiği o mukaddes direniş hareketleri bütün azaların beraber olmasının diriliş programıdır.

Zihin hareketliliğini kaybetse duy(g)ular da rotalarını şaşırsa direniş ve dirilişin kutsal yolculuğu zevale yol almaya başlar. İnsan kainat peyzajında hiçbir şeyi fark etmeyerek yürüyen bir varlık dışındakilerse peyzajın fark edilmeyen unsurları olur.

Her şeyin özeti ve mucize olan hayat sıradanlaşır.

Yaşamdaki direniş ve dirilişin güzellikleri sıradanlaşır.

Varlığın farklılığının direnişi olan tasvirler dirilişinin güzelliklerini ortaya koyan tarifler sıradanlaşır.

Sonra hayat gibi mucize olan ölüm de sıradanlaşır.

Ölümü anlamaya doğru olan direniş faaliyetleri ve sonrası hayatın bir diriliş aşaması olduğunu idrak ediş de sıradanlaşır.

Tam da aylardır salgın hastalığa direnişin bir diriliş olma konumundaki yetersizliği ve ölümün sıradanlaşması gibi.

Her direniş sorumluluğu, bize ait olan arızi bir diriliştir.

Genetiğimize kodlanmış programları açmadaki inatçı direnişin, onların işletiminden doğan neticelerde iradenin sarfındaki aksiyonel dirilişin mesulü benliğimizdir.

Ney(l)e direnirsek ond(l)a diriliriz.

İnşa edilen her diriliş ancak direnişin beşiğinde büyür.

Direnişten dirilişe giden medeniyet yolunun güzergahındaki kilometre taşlarında HAMMÜP yazar. Bunu doğru okuyup anlayanlar direnişten dirilişe geçmenin sürekli keyfini yaşarlar.

Kolay gelsin!