Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2496.15
BIST 100
9484.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 May 2019

Duvarın Harcı

Duvar örmek ustalık gerektirir. Mesela, hem düz olmalı hem de yukarı doğru eğri büyrü olmamalıdır. Bir kez eğrilik başladı mı devamı öyle gelir. Aynı zamanda uzun ömürlü, kalıcı olmasını istiyorsak harcını iyi ayar gerektirir. Yeterli çimento kullanmak, kum ile güzelce harmanlamak da olmazsa olmazıdır bu bustalığın. Ülke yönetimi de böyledir, dostlar. Toplumu bir arada tutan değerlere önem vermek tıpkı duvar gibi, duvar ustalığı gibidir. Toplumsal motivasyonu iyi bir çimento gibi bolca kullanmak elzemdir İnandığımız değerleri toplumsal harç yapmak, duvarı sağlam kılacaktır. İşin neresindeyiz peki? Yani tüm topluma bu harcı yayabildik mi? Örneğin, eğitimde, sanatta işleyebilmeliyiz bunu Üzülerek söylemeliyim ki tam bir fiyasko ile karşı karşıyayız. Ne demek istiyorsun, İsmail Vardı? 17 yıl siyasal iktidar olmanın mutluluğu bir yana, biz şu seçimlerdeki görece başarılarla avuna duralım.. Çok ciddi bir gençlik ihmalleri yaşanıyor ülkemde. Medeniyet iddiamızı doğru anlatabiliyor muyuz? Gençliği buna ikna etmek için neler yapılıyor? Efendim Sanayimiz şöyle arttı, turizmimiz ikiye katladı, düşmanların ödü patladı... Geçici olur, ne geçici olur? Bu, dönemsel başarı sağlasa da kurumsal kimlik kazandırmazsak saman alevi gibi yanar geçer.

Bizim olan bir sanat, bizim olan bir müzik, bizim olan ekonomi teorilerin var mı? Bunları yeni nesillere verebiliyor muyuz? Duvar burada “ üst akıl “ çimento burada, bunu iyice “ kar “ ki duvar sağlam olsun. Tuğlayı üst üste koymakla gelecek inşa edemeyiz. Allah ömür versin, Erdoğan bir hafıza vermeye çalıştıysa, bizim mahallenin gençlerini bir arada tutmak gerek. Bir duyuş, bir duruş kazandırmak medeniyet söylemini “ Payidar “ kılar.Bakın şimdi, tarihi önümüze farklı aktörlerle ısıtıp ısıtıp getiren bir dünya ile sınanıyoruz.Bir asır öncesinde “ Devlet-i Ali “ niçin yıkıldıysa, Türkiye için aynı koşullar hazırlanmaktadır.

Kanaatimce sırf enerji odaklı sebepler olmasa da kahir ekseriyet öyleydi. Bugün de aynı sebepler küresel yamyamlarca kurgulanmaktadır. Usta gazeteci duayen Serdar Arseven “ Kültürel İktidar “ diyor ya, İşte sihirli formül bu iki kelimede. Gençlere aktarılmayan Milli Kültür asimile olmaya da mahkumdur. Bizim mahallenin duvarını sağlam örmek için de iyi harç kullanmak.. Lazım, ne lazım?Milli Kültürün Gençliğe doğru aktarımı ve onu yaşatıp geliştirmeye istidatlı irade lazım. Var mı ? Yok ama olması lazım. Vesselam...