Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Egzersizin faydaları

Pek çoğumuz bir süre düzenli egzersiz yapsak dasonradan düzenli egzersiz yapma alışkanlığına son veririz ve kilo vermeye gayret etmek isteyene kadar da bunu bir daha düşünmeyiz. Hâlbuki sağlıklı beden ve sağlıklı zihin arasında yakın bir ilgi bulunmaktadır. Ama fiziksel egzersizin psikolojik sağlık üzerindeki iyileştirici etkisini bilmemize rağmen egzersiz yapmaya maalesef tam olarak hak ettiği değeri vermiyoruz.

Günümüzde fiziksel ve zihinsel zindelik arasındaki bağlantıya olan ilgi artmıştır ve düzenli egzersizin zihin ve ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine ilişkin deneysel kanıtlar da ortaya çıkmıştır. Yani faydası ispat edilmiştir.

Özet olarak bu konuda şunları sıralayabiliriz:

• Fiziksel egzersiz kısa zamanda haleti ruhiyemizi (duygu durumumuzu) ve uzun dönemde kendini iyi hissetme halimizi iyileştirmek için çok etkili bir yoldur.

• Egzersiz bedava değilse bile maliyeti çok düşüktür.

• Egzersizin fiziksel ve zihinsel yararları çok geniş ölçeklidir ve öz-saygı artışını, daha iyi uykuyu, beyin fonksiyonunda iyileşmeyi ve stres ve depresyonda azalmayı sağlar.

• Egzersiz yapma niyetimizi egzersiz sırasında ve sonrasında kendimizi ne kadar iyi hissettiğimize odaklayarak ve zor olan başlangıç kısımlarını hatırlamayarak artırabiliriz.

• Bir arkadaş ya da ekiple egzersiz yapmak egzersize bağlılığımızı artırır, egzersizi daha zevkli hale getirir ve zorlaştığı zaman terk etme ihtimalimizi azaltır.

• Egzersiz yaparak irade gücümüzü de geliştirebiliriz.

Bu yüzden düzenli, istikrarlı egzersiz yapmalıyız. Kısacası aktif, hareketli bir hayatı tercih etmeliyiz.