Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2494.76
BIST 100
9691.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Aralık 2020

Fetullah Gülen ve El Bağdadi

Ha FETÖ elabaşısı Fetullah Gülen suçsuzdur demişsin,

Ha PKK’lı Selahttin Demirtaş suçsuzdur demişsin,

Ha DEAŞ lideri El Bağdadi suçsuzdur demişsin,

Ha Abdullah Öcalan suçsuzdur demişsin,

Aslında tamamı aynı kapıya çıkıyor.

Suçlu suçludur. Kim olursa olsun.

Bir hukuk devletinde suç işleme özgürlüğü olamaz.

Yasal olarak da ahlaki olarak da bir suçluyu (Bağdadi, Öcalan, Gülen, Selahattin Demirtaş) övmek yanlıştır.

*

Abdullah Öcalan, söylemeye bile gerek yok. Milyonlarca insanın canı yandı. Hala PKK ve Abdullah Öcalan yüzünden bedel ödüyoruz.

*

El Bağdadi, Suriye’de binlerce insanın katline sebep olan bir terör örgütünün lideri.

*

Fetullah Gülen, FETÖ örgütüyle bir darbeye kalkıştı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde 251 vatan evladı şehit oldu. Yine 15 Temmuz gecesinde 2.196 vatandaşımız gazi oldu. On binlerce insan hala Fetullah Gülen (FETÖ) yüzünden bedel ödüyor. Bu darbe girişiminden dolayı Türkiye bölünüp parçalanmaktan, dış müdahaleden (işgal) son anda direkten döndü.

*

PKK’lı Selahattin Demirtaş’a gelince. Aslında Demirtaş hepsinden çok daha suçlu. Tarihin kendisine yüklediği misyonu yerine getirip, yıllardır süren bir çatışmayı bitirmek varken, üzerine düşeni yapmak yerine yangına benzin tankeriyle gitti. Çözüm sürecini bitiren en önemli aktörlerin (diğer aktörler; Osman Kavala, Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan) başında geliyor.

***

İpini koparanların adamı, PKK’lı Selahattin Demirtaş

İpini koparan, PKK’lı ‘Selahattin Demirtaş suçsuzdur, serbest kalsın’ diyor.

PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın maliyetinden adeta habersizmiş gibi hareket ediyorlar.

İhtirasları akıllarının önünde giden bir sürü, adeta çıldırmış durumda.

Hükümete muhalefet etme adına, Kürtlerin oyunu Kürtlerden istemek yerine, PKK üzerinden oy almak için, Hasan Sabbah, Şerif Hüseyin’den hiçbir farkı olmayan PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı adeta bir kahraman yapıyorlar.

Sadece 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Kobani bahaneli isyanı hatırlamak bile yeterli.

Hatırlatalım o zaman. PKK Kandil’den bir çağrıda (bildiri) bulunmuştu.

Bildiride Türkiye sınırına yakın Kobani’de, PKK’nın DEAŞ ile çatıştığı belirtilerek “Halkımızı Kobani direnişine destek vermek üzere sokağa, isyana çağırıyoruz”denilmişti.

PKK’nın çağrısından hemen sonra, PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın başkanlığında HDP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplandı ve arkasından “Halkımıza acil çağrı” başlıklı bir bildiri yayınladı ve “Kobani’de yaşanan katliam girişimine karşı, 7’den 70’e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz.” denildi.

PKK’lı Selahattin Demirtaş kendi sosyal medya hesabından da aynı paylaşımı yaptı.

Demirtaş: “Kobani’de durum kritiktir halklarımızı sokağa çıkmaya ve çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz.” Diyerek büyük bir isyanın fitilini ateşledi.

O birkaç gün içerisinde tam 35 il ve 96 ilçe PKK (HDP) taraftarlarınca yangın yerine çevrildi. Yakılıp yıkıldı adeta.

Türkiye çapında 17 ilde tam 198 okulu yaktılar.

PKK’lı Selahattin bununla da yetinmedi.

7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP 80 milletvekili çıkarmıştı. PKK çözüm sürecini bitirdi ve Hakkâri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Muş gibi birçok il ve daha sonra çok sayıda ilçede ÖZERKLİK ilân etti ve artık bu il ve ilçelerde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının geçerli olmayacağını ilan etti.

PKK’lı Selahattin ne yaptı bu olurken? Memleketi iç savaşa sürükleyen hendeklerde mevzilenen PKK’lıları ziyaret edip şunları:

“Kusura bakmayın, gençler hendek kazıp barikat kuruyorlarmış. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar, hiçbir şey yapamıyorsanız dua edin.”

“Cizre, Sur, Silvan, Nusaybin, Gever, Kervoran, Silopi, Şırnak… Buralarda arkadaşlar gerçekten tarih yazıyorlar. Bu hendek dediğiniz, darbeye karşı direniştir. Darbe yapılmıştır buna karşı toplum sessiz mi kalacak?”

“Kara Kuvvetleri’nin 10 bine varan askeriyle operasyon yapıyorlar. 150 bin nüfuslu ilçeler abluka altında. Hükûmet kendi ilçelerine tank sokmuş. Halkına tank atışı, havan topu atışı yapıyor. Balkona çıkanlara keskin nişancılar atış yapıyor. Halk bu ÖZ YÖNETİMİN ARKASINDA. Karşınızda üç beş çapulcu terörist yok, ortada halk var ve onların hak talebi var.” söyledi. Hem de hiç utanmadan.

PKK’lı Selahattin Demirtaş gibiler yüzünden;

PKK’nın hendek kalkışmasının bastırılmasına kadar geçen sürede 793 asker, polis ve güvenlik görevlimiz şehit oldu. 4.000 asker, polis ve güvenlik görevlisi yaralandı, 314 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 2.000’den fazla sivil vatandaş da yaralandı. Yüzlerce kamu kurumu, okul, tarihî eser ve cami kundaklanıp yakıldı, yıkıldı. Binalar, evler ve yollar harabeye döndü.

Sadece 6-8 Ekim isyanında 53 vatandaşımızın ölümüne sebep olan PKK’lı Selahattin için, ipini koparan her soytarı konuşuyor, açıklama üstüne açıklama yapıyor.

PKK (HDP) ile anayasa bile hazırlayanlar oldu.

***

İhtiras dolu açıklamalar

İhtiraslı siyasetçiler, siyaset üretmek yerine sırf hükümete karşı muhalefet olsun diye, kendi çıkarlarını memleketin çıkarı üzerinde görenler, mevki-makam hırsıyla hareket edenlerin PKK’lı birini övmesi başlı başına bir utanç vesilesidir.

Bir PKK’lıyı övmeye, bir PKK’lının suçsuz olduğunu söylemeye utanmıyorlar bile.

PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın; Hasan Sabbah, Şerif Hüseyin, Abdullah Öcalan, El Bağdadi, Fetullah Gülen’den ne farkı var. Hangisinden daha aşağı kalır tarafı var. Fazlası var eksiği yok.

Ha Fetullah Gülen’i övme yarışına girmişsin, ha PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı. Ne fark var aralarında?

*

İşte PKK’lı Selahattin’i övme yarışına girenlerden bazıları:

Uyarı: Aşağıda, PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı övenlerin sözlerinde sadece Selahattin Demirtaş yerine Fetullah Gülen yazılmıştır. Çünkü ikisi arasında hiçbir fark yoktur. Ha Gülen’i övmüşsün ha Demirtaş’ı. İkisi de aynıdır.

***

İsmail Saymaz soruyor: Fetullah Gülen’in tutukluluğu için ne düşünüyorsunuz?

Mustafa Sarıgül: “Kesinlikle tahliye edilmeliler. İnsan olarak, bir silahlı eyleme katıldığı ve teşvik ettiği kanısında değilim. Evrakında ne var ne yok, bilmem. Silahlı eyleme katılmayan, bayrak ve toprağımıza laf etmeyen her kelime konuşulmalı ve yeri hapishane olmamalı.” dedi.

*

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Fetullah Gülen ve haksız yere içeride tutulanlar içeride kaldıkları süreyi göğüslerinde hep bir şeref madalyası olarak taşıyacaklardır. Adaletsizliğe karşı en büyük mücadeleyi bedel ödeyerek biz yerine getirdik diyeceklerdir" dedi.

*

AK Parti Kurucusu Bülent Arınç: "Fetullah Gülen 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. … Fetullah Gülen’in de tahliyesi olabilir." dedi.

*

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Sayın Fetullah Gülen hükümlü değil, tutuklu. YSK cumhurbaşkanlığı adaylığını onayladı. Eşit şartlarda cumhurbaşkanlığı adaylığı kampanyası yapılmalıdır" dedi.

*

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Fetullah Gülen’in esastan tutuklanmalarına da karşıyım. Tutuklu yargılanmaları özgürlük hakkı ihlalidir."

*

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fetullah Gülen için: “Kaybolan yılları siz insanlara iade edemezsiniz bu kul hakkıdır. Tüm yargı sisteminin tutuksuz yargılamanın esas olacağı bir sisteme geçmesi gerekir” dedi.

*

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Tutuklu Fetullah Gülen’in serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek, "İnşallah biz gitmeden o çıkar bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar” dedi.

*

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı: “Fetullah Gülen çoktan serbest bırakılmalıydı" dedi.

*

Bu liste uzayıp gidiyor.

Nedir PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı değerli kılan şey?

PKK’lı Selahattin’i övenlerin çocukları PKK tarafından öldürülmediği için mi övüyorlar?

PKK’lı Selahattin Demirtaş, PKK’ya eleman ve para gönderen bir mekanizmanın (HDP) en önemli parçalarından biri değil midir?

Her Kürt, PKK’lı ‘Selahattin Demirtaş suçsuzdur, serbest kalsın’ diyenler kadar PKK’lı olsa, Türkiye’yi bir arada tutmamız mümkün olabilir mi?

Kürtlerin, hatta ve hatta bazı PKK’lıların bile bıraktığı, peşinden gitmediği birine bu kadar değer vermek ne anlama geliyor?

Bütün Kürtlerin PKK (HDP)’lı olmasını mı istiyorsunuz?

PKK’lı olmamak için mücadele eden Kürtler var.

Bir gün PKK’lı olmak zorunda kalmamak için mücadele eden Kürtler var.

Bütün Kürtler PKK’lı Selahattin Demirtaş gibi PKK (HDP)’lı olsa, Türkiye bölünüp parçalanmaz mı?

Türkiye’nin parçalanmasına hizmet ettiğinizin farkında değil misiniz?

Siz (Türk Solu, CHP, …?) PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı övecekseniz, PKK’ya karşı olan Kürtlerin PKK’ya karşı çıkmasının ne anlamı kalır o zaman?

Siz (Türk Solu, CHP, …?) PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı övecekseniz, Kürtler neden PKK’ya mesafeli olup karşı çıksın?

Siz (Türk Solu, CHP, …?) PKK’lı Selahattin Demirtaş’ı övecekseniz, Kürtlere, hatta HDP’ye PKK ile aranıza mesafe koyun demenizin ne anlamı kalır?

Önce siz PKK (HDP) ile aranıza mesafe koyun, sonra da Kürtlerden ve HDP’den böyle bir talepte bulunun.

Fetullah Gülen’i överek FETÖ ile mücadele edemezsiniz, aynı şekilde de

PKK (HDP)’lı Selahattin Demirtaş’ı överek PKK ile mücadele edemezsiniz.

***

PKK devleti 2. Polonya mı, 2. İsrail mi olacak?

Kürdistan Ortadoğu’nun Polonyası’dır sözü, 3 Kasım 2020 başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’a ait. Joe Biden, 2002’de, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı’yken, Kürdistan Parlamentosu’nda bir konuşma yapmış ve ‘Kürdistan Ortadoğu’nun Polonya’sıdır’ sözünü bu konuşma sırasında söylemiştir.
Joe Biden: “Siz uzun tarihiniz boyunca Fars, Arap ve Türk imparatorluklarının arasında kaldınız. Birinci Dünya Savaşı’nda kaderiniz büyük devletlerin eline kaldı ve Irak adında bir ülke kuruldu. Sizin büyük acılar çektiğinizi kabul etmeye geldik. Saddam rejimi tarafından kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin kimyasal bombardımanında soykırıma uğramasının üzerinden fazla bir zaman geçmedi. … “Kürtlerin çektiği acılar, Amerika’yı derinden etkiledi. Ben yaşadığınız acılara büyük saygı duyuyorum. Geleceğin geçmişten çok daha iyi olacağına inanıyorum… . Kürtlerin yaşadığı acıların tarihsel bir temeli vardır ve Kürdistan, Ortadoğu'nun Polonya'sıdır.”

Daha sonraki süreçte (2015’te) ABD Başkan Yardımcısı olan Joe Biden, Erbil’de Mesud Barzani’yle bir araya geldi ve Barzani, dönemin ABD Başkanı Barack Obama’ya ilettiği mesajında, Kürtlerin kendi kaderlerini tayin edilebilecek durumda olduğunu ve referandum ile bağımsızlık konularında barışçıl davranacaklarını söylemişti.

Joe Biden ise Barzani’ye “Sayın Başkan müsterih olun. İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir” demişti.

*

Şimdiki ABD yeni dönemde, Barzani’ye mi PKK’ya mı oynayacak?

Kürtlere İsrail (Theodor Herlz)’in kuruluş süreci mi, Polonya’nın kuruluş süreci mi (örnek gösterilecek) dayatılacak?

ABD’nin yeni Kürt stratejisi (kartı) Barzani’ye mi, PKK’ya mı yoksa başka bir aktöre mi devlet kurmak olacak?

Kürt Halkı nasıl bir maceraya sürüklenecek ve nasıl bir bedel ödemeye razı edilecek?

Bunu zamanla göreceğiz.

***

PKK ile Barzani arasında iç savaş çıkar mı?

Geçen haftaki (Kürtlerin en büyük iç savaşı başlıyor, 1 Aralık 2020) makalemde Kürtler arasında iç savaş çıkma ihtimalini ifade etmiştim.

Kürtler arasında bir iç savaşın çıkmasına önemli ölçüde ABD (İsrail, …) karar verecek.

ABD kime devlet (PKK-Barzani ya da yeni bir aktör) kurdurmak isterse, o tarafı güçlendirerek iç savaştan başarılı çıkmasını sağlayacak.

Kişisel görüşüm ABD Kürtler arasında bir iç savaş çıkartacak ve kime devlet kurdurmak isterse o tarafı güçlendirecek. ABD şimdilik PKK tarafında görünüyor. PKK’yı kullanabileceği İslami bir çizgiye çekerek kullanma yoluna gidebilir.

*

PKK yöneticilerinden Rıza Altun:
"Bundan böyle Güney Kürdistan da hedef alanımızdadır. TC-KDP ittifakı böyle devam ederse karşılarında PKK'nın son açıklamasının gereğini göreceklerdir. Toplumsal muhalefet, ekonomik çıkarlarını sabote, siyasal ittifakları ve askeri mücadele boyutuyla büyük bir savaş ile karşı karşıya kalırlar." Dedi.

*

Rıza Altun’a Barzani’den cevap,

PKK'yı Kürtlerin "baş belası" olarak niteleyen Barzani: "Sizler kendi siyasi, askeri ve diplomatik yenilgilerinize mazeret bulmaya çalışıyorsunuz. Size ahlaksızlığın ne olduğunu söyleyelim: Kürdistan Bölgesi'nde sorun yaratmak ve onun onlarca yıllık mücadelesini yıkmaya çalışmak ahlaksızlıktır. Ahlaksızlık halkın malını mülkünü gasp etmek ve yüzlerce köyü viran etmektir." Dedi.

***

İsrail, İngiltere, Fransa, … ABD yeni bir Kürt kartı oluşturuyor

Yeni dönemde İslam (Anadolu) coğrafyası Kürtlerle şekillen(diril)ecek.

Yeni dönemde PKK terör örgütü listelerinden (çıkarılabilir) çıkarılmazsa yerine yeni alternatifler kurulacaktır.

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi PKK yöneticilerinden Murat Karayılan ile röportaj yaptı. Karayılan, "AK Parti ile MHP ittifakına karşı çıktığı için CHP ile aynı fikirdeyiz" ifadelerini kullandı.

"Atatürk'ün ideallerine katılmamanıza rağmen, Atatürk'ün vizyonuna daha fazla bağlı olan CHP gibi partilere şimdi daha mı yakınsınız?" sorusuna Karayılan, şu cevabı vermiş: "CHP, konu Kürt meselesine gelince AK Parti ile aynı düşünüyor ancak AK Parti-MHP (Cumhur İttifakı) ittifakına karşı oldukları için diğer meselelerde biz CHP ile aynı düşünüyoruz…."

"Sovyetler Birliği artık yok. Sizinle aynı ideolojiyi paylaşan Suriyeli Kürtler Amerika'nın bu ülkedeki tek müttefiki. Amerika'yı hala sizin arzularınıza karşı savaşan emperyalist bir devlet olarak görüyor musunuz?" sorusu üzerine Karayılan, ABD ile ilişki kurulmasına karşı olmadıklarını, hatta "ABD ile tüm Kürtler arasındaki muazzam ilişkileri tamamen desteklediklerini" söylemiş.

Karayılan ayrıca, "ABD'nin politikalarını gözden geçirerek Kürt halkına karşı daha pozitif olacağını ümit ediyoruz. ABD'ye bizi terör listesinden çıkarma çağrısında bulunuyoruz. PKK, DEAŞ'ın bölgede yayılmasını önlemede büyük rol oynadı. ABD'nin hareketimize karşı bakışını değiştireceğini umuyoruz. Bu şekildeki bir diplomatik yaklaşım hem ABD’nin hem de bölgedeki müttefiklerinin yararına olacaktır." demiş.

*

Cemil Bayık da Fransız L'Humanité gazetesine "Avrupa Kürtlerin yanında durmalı" başlıklı bir yazı kaleme alarak, kendilerini Kürtlerin sözde temsilcisiymiş gibi göstermeye kalktı.

Bayık, Türkiye'nin Akdeniz'de Yunanistan, Fransa, Mısır, Güney Kıbrıs ve İtalya'ya karşı agresif politikalar izlediğini ve istikrarsızlığa neden olduğunu söyleyerek, Türkiye'yi dış dünyaya şikayet etti.

Karayılan'ın ABD'ye "bizi terör listesinden çıkarın" çağrısını, aynı cümlelerle Cemil Bayık da Avrupa Birliği'ne yaptı.

*

PKK/KCK’nın kadın yapılanmasının elebaşlarından Layika Gültekin: "Karabağ’a kadar gidip Ermeni askerlerle beraber savaşıyoruz. Ermenistan halkının istediği her zaman yanlarında oluruz.” demiş.

*

Görüldüğü üzere PKK sadece ve sadece Türkiye’ye zarar vermek üzerine kullanılıyor.

PKK’nın tek amacı vardır, o da: Dış güçlerin, Türkiye’yi durdurmak için kullandığı bir PİYON olmak. Bunun dışında şimdilik başka bir görevi yok.