Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2423.34
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Göl manzaralı Malatya Fuarı

Hasretle beklediğimiz kitap fuarının dokuzuncusu 13 -22 Mayıs tarihleri arasında sevinçle, coşkuyla şehrim Malatya’da yapıldı.

Sezai Karakoç anısına düzenlenen fuarın onur konuğu Prof.Dr.İhsan Fazlıoğlu idi. 300'ü Aşkın yazar ve 320 Yayınevi katıldığı fuar Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nce organize edildi.

Düzenlenen 9. Malatya Anadolu Kitap Fuarı Mişmiş Park alanında inşa edilen ve sadece fuarlara özgü hizmet vermesi tasarımıyla halkı karşıladı.

Uzaklık kavramı ben de fiziksel olarak yankı bulmaz, o yüzden’’ fuar uzaktı’’ eleştirisi kitapsever dostların kalbinde yer edinmedi, diye düşünüyorum.

Gönlümüzde yer edenin, yâr olanın mesafesi hep yakındır.Kitapaşkına mesafe bahane olmaz, olmadıda. Doldu taştı alan.

Gönlümü başlamadan önce saran kitaplı günler heyecanı, bitişiyle tatlı bir yorgunluk ve hüzne bıraktı .

Çaylı kahveli kafeteryalarıyla, piknik ortamı ile çok farklıolan buyıl ki fuar ortamı, Türkiye'de kaç yerde vardır bilemem ama, Malatya’ya yakışır bir fuar alanı kurulduğunu ifade edebilirim.

Malatyalı bir yazar olarak benden tam not aldı, gerek fuar içindeki hizmet, genişlik lavabolar, abdest alma yerleri,mescit, iç mekanlar, çocuk bakım odaları, yayın odası ve düzenli geniş salonlar, gerekse dışardaki güzelliklerdokuz gün boyunca hem okurların, hem yazarların, hem de yayınevlerinin rahatlığına sunuldu.

Gelen gezen hiç kimse, kitap almadan çıkmadı. Poşetleri taşımakta güçlük çeken yüce gönüllü hemşerilerimle gurur duydum.

Bununla beraber, kitap alan, yazarlarla tanışan çocuklar gençler ebeveynler OrduzuPınarbaşı’nınmavi yeşil karışımı manzarasından da istifade ettiler, çaylarını kahvelerini yudumladılar.

Çocuklar çimlere uzandı, ayakları toprağa bastı.

Ağacın hizmetiydi bu, her şekilde.Kâğıdı, kalemi, kitabı,gölgesi, serinliği, huzuru…

Okurum kitaplarla, yazarlarla doğa ile buluştuğu 9. Malatya Anadolu Fuarı herkese çok iyi geldi.

Kıymetli hemşerilerimizin yaşadıkları şehrin en uzak köşesi dahi 20 dakika yarım saat olan bu alana gelip kitap kokusu almalarını çok isterdim.

Yılda bir kez olan kitap fuarları hele de salgın süreciyle bizi kendinden koparmıştı ki, hasretle bağrımıza bastık. Bu ortama hiç değilse bir kere gelmeye değerdi.

Fuar merkezde iken AVM'de parasını harcayıp ‘’hadi bir de fuarı görelim mantığının son bulduğu alan gerçek kitapseverlere kucağına açtı ve gözümüzü gönlümüzü açtı.

Aralıksız devam eden Radyo-TV programları, konferanslar halka sunulan güzel hizmetlerden bazılarıydı.

Malatya’da her daim kültür,sanat, proje platformlarının oluşumunda emek veren Malatyalı yazarların orada gönül köprüsü olmaları dikkate şayandı, dışarıdan gelen yazarlaramihmandarlık eden görevliler, eğitimciler özveri timsali idiler.

Şehrin kapılarını açıp, misafirperverlik yapan, Malatyalı yazarlarımız bu önemli fuarda canla başla çalıştılar. Bubağlamda, daha aydınlık yarınlar için, güzelliklerin yayılması için şehrin kültür elçileri ile ara ara fikir toplantıları yapılması kanaatindeyim.

Emeği geçen; başta önceki valimiz Aydın Baruş ve yeni gelen valimiz Hulusi Şahin, BüyükşehirBelediye Başkanımız Selahattin Gürkan olmak üzere tüm amir, idareci, öğretmen ve emeği geçen tüm görevlilere şükranlarımızı arz ederim.

Kitap okumak boş zaman işi değil hoş zaman işidir. Sağlıcakla...