Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


GÜLENDAMIN RENKLERİ

“Gülendamın Renkleri” ilk öykü kitabımızın 2001 yılında okuyucu ile buluşması ile yazarlık serüvenimiz başladı. Hikâyelerimizle, yazılarımızla insanın kadim ve soylu hikâyesine dokunmaya çalıştık. Yeri geldi öykülerimizde acıyı, hüznü, yokluğu yeri geldi ümidi, aşkı, sevdayı ve soylu erdemli duruşları yazmaya konu etmeye çalıştık. Ama daha çok bu kadim toprakların, Anadolu insanının hikâyesine dokunmaya, yüreğinde deveran eden nice yıllanmış sevdalara, aşklara, acılara, umutlara konuk olmaya çalıştık. Bu hikâyelerin eskimeyecek yüzünü, bize ait olan coğrafyamızın mayası çalınmış o güzel insanlıktan nasibini almış soylu ve dost hikâyesini yarınlara taşımaktı maksadımız.

Gün geldi GülendamınRenkleri’nde kelimelere, sözcüklere, cümlelere değen yüreğimiz bu sefer renklere, desenlere, gün batımlarına, akşam alacalarının hüznüne, çiçeklerin coşkun tonlarına, İstanbul’un kadim siluetindeki, o eskimeyen ve eskimeyecek olan hikâyeleri resmetmeye başladı. Yazı yolculuğumuza renklerin, fırçanın, yolculuğu ile devam ederek yine Anadolu topraklarının kadim hikâyesiyle İstanbul’un büyülü akşamlarını, Mimar Sinan’ın ölümsüz eserlerini, Ayasofya’yı resmederek Gülendamın Renkleri ’ne taşımaya gayret ettik. Önümüzde yürüyen, bize yol gösteren ustalara rastladık sonra. Tıpkı yazı yürüyüşünde mihmandar olan, yol olan güzel yürüyüşlü sanatçı büyüklerim gibi, bu sefer ressam üstatlarımız yollar açtılar, yol oldular. Kıymetli hocam İlhami Atalay, kıymetli hocam Cemal Toy gibi bu toprağın güzide sanatçıları, üstatları ile yollarımız çakıştı. Bize ilham verdiler, ders verirken yol açtılar, yol oldular. Minnettarım kendilerine… Amatör bir ruhla biz de yola revan olduk böylece…

Fatih Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği değere güvenerek, küratörlüğünü yönetmen, yapımcı, yazar kıymetli ablam Binnur Feyizli Keskin’nin yapacağı bir resim sergisi ile Fatih Belediyesi’ne bir başvurum olmuştu yaklaşık iki yıl önce. Her şey nasiple, kaderle olur. Nasip bu günlereymiş.

Yakın bir zamanda büyük acılar yaşadık, depremle gelen büyük imtihanda ülkemiz derinden sarsıldı. Herkes elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştı. Sanatçılar olarak bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Depremin ilk gününden itibaren sanatın iyileştiren gücünü kullanarak yaralara merhem olmaya çalıştık. Yeni Dinamizm Bağış Sergisi, Cemal Toy Öğrencileri olarak düzenlenen bağış sergisi ile Hatay Dörtyol’da ahşap yaşam üniteleri yapıldı. Müstakil olarak da pek çok tablo yapıp bağışlamak nasip oldu.

Kıymetli kadim dost Osman Özsoy’a yüzde ellisi depremzedeler için resim sergisi açmayı düşündüğümü söyleyince büyük bir içtenlikle kabul etti. Kendisine minnettarım… Ve kısa bir süre içinde hazırlıklara başladık. 45 tablonun yer aldığı sergimize sanatseverleri, dostlarımızı bekliyoruz.

Ayrıca sanata ve sanatçıya değer veren, değer katan Fatih Belediye Başkanımız M. Ergün Turan’a, böyle güzel bir sergi için, teşekkürlerimi sunuyorum. Beni destekleyen, yardımlarını esirgemeyen çekirdek aileme, eşime, çalışmalarımda destek olan tüm dostlarıma, Küratörüm Binnur Feyizli’ye, Neslihan Koçak’a, Elif Tarakçı’ya, Bilgehan Atalay’a, Mustafa Uygun’a ne kadar teşekkür etsem azdır.

Gelebilecek tüm dostlarımızı sergimize bekleriz, onur duyarız efendim…