Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 May 2021

Gündemle oyalanmak

Bugünlerde Türkiye’nin gündemi farklı konularla meşgul ediliyor. Bazı şeylere vakıf olmak oynan tiyatroları gülünç kılıyor.

Bugünlerde 1-2-3.. diye milletin eğlence ile izledikleri videolar var. Gündem oluyor. 20 milyon izleme rekorları kırmış. Hatta bakanları gazetecileri bir birine düşürmüş.

Bir başka televizyon gülü iki bakan bir başkan iddiası ortaya atıyor. Türkiye ve dünyada yaşanan hiçbir konu gizli kalmıyor. Fakat gizli kalmayan konuların işi bitmiş doğrular mı yoksa yeni gölgeleme eylemleri mi olduğuna bakmak lazım. Ama bir gerçek var gün gelir ‘yediğin hurmalar’ kapısına çıkıyor işler.

Bir süredir kamuoyu gündemini meşgul eden videolar gibi mafyavari konular gündeme gelince hep Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı “Deli deli küpeli” filmi aklıma gelir. Hani şu tımarhaneden kaçan iki delinin kar yağdığında yolları kapanan ilçede yeni atanan kaymakam ve hâkim sanılarak geçen olaylar var ya o film. O film bana dünyada yaşanan terör olayları dâhil ülkede yaşanan mafyavari olayların şifrelerini anlatır. Kaymakam-Hâkim-Kasabanın zenginleri-dağdaki eşkıya ve vatandaşın soyulması.

Benim için önemli olan eşkıyanın baskını değildir. Eşkıyaya izin verendir? Önemli olan havlayan köpek değil o köpeğin kimin adına havladığıdır. Sesin geldiği yere bakarken arkadan kaçırılan nedir?

Aynı durum 70 yıldır Ortadoğu’da İsrail içinde geçerli. Kimin adına bölgeyi kana buluyordu? Son saldırılarla birlikte 100 dolarlık dronlarla dünyanın en korunaklı teknolojik kafesine sahip savunma sistemi çökertildi. Efsaneler neden çıkarılır, neden zamanı gelince bitirilir.

Sistem aynı. Her zaman karşınıza bir terör örgütü, bir terör devleti bir eşkıya bir mafyavari yapı çıkacaktır. Ama arkalarındaki güç?

En büyük hata terör örgütü, terör devleti, eşkıya veya mafya ile mücadele etmektir. Asıl yapılması gereken bu yapıların arkasındaki güçlerin kafasına sıkmaktır. Bak o zaman nasıl düzelir işler.

Bugünlerde kapıldığımız gündemlerle millet meşgul edilirken hangi pazarlık konularının perde arkasındaki masalara konulduğuna bakılmalıdır.

Bir taraftan çevremizdeki gelişmeler, bir taraftan Genelkurmay’da YAŞ kararları, bir taraftan 2023’te yapılacak seçimler konusunda kim hangi planların peşinde ve siyasette yeni planlar?

Tüm bunların dizayn edildiği dönemde eşini, çocuklarını ve ailesini bırakıp kaçmış birinin gündemine kapılanlarla işimiz olmaz.

Cuma’nın hayrı üzerinize olsun…