Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.18
BIST 100
9068.08
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Kasım 2022

Hala görmüyor musunuz?

2014 yılında WEF, "Dünyanın Yeniden Şekillendirilmesi: Toplum, Politika ve İş Dünyası İçin Sonuçlar" başlıklı bir gündem yayınladı.

2015’te "Dünya ekonomisinin yeniden başlatılması için ilerlemeye devam etmeliyiz" başlıklı bir makale yayınladı.

2016’ta “Dünya Ekonomisini Yeniden Başlatma” başlıklı bir panele ev sahipliği yapıtı.

2017’de “Dünyamızın çalışma şeklimizde bir sıfırlamaya ihtiyacı var” başlıklı başka bir makale yayınladı.

2018'de Davos’ta dünyanın bir krize ne kadar hazır olacağını görmek için pandemi senaryolarını simüle etti.

2020’de de “Şimdi büyük bir sıfırlama zamanı” dedi.

WEF’in daimi Başkanı Schwab’a göre "Büyük Sıfırlama" gezegendeki tüm insanların eğitimden, ekonomiye kadar tüm yönlerini yenilemek için topluca ve hızlı bir şekilde hareket etmek demektir. Bunun olması durumunda da "daha güvenli, daha adil ve daha istikrarlı bir dünya" bizi bekliyor olacak!

Ve elbette büyük sıfırlama için önce kaotik bir ortamın oluşması gerekiyor. Örneğin Covid salgını gibi. Hatırlayınız, Klaus Schwab, Covid salgını için şöyle bir yorum yapmıştı. Bu salgın daha adil ve müreffeh bir dünya kurmak ve yeniden tasarlamak için bize önemli bir fırsat sundu.

Şimdi size Covid salgınından önce yapılmış iki önemli tatbikattan bahsedeceğim.

WEF, Mayıs 2018'de Johns Hopkins Sağlık Güvenlik Merkezi ile işbirliği içinde, dünyanın bir salgın krizine ne kadar hazır olacağını öğrenmek için "Clade X" adlı kurgusal bir tatbikat yaptı.

Bir yıl sonra Ekim 2019’da bu sefer de Johns Hopkins, Bill ve Melinda Gates Vakfı ile işbirliği içerisinde “Event 201” adlı başka bir pandemi tatbikatı yürüttü. Her iki simülasyon da dünyanın küresel bir salgına hazır olmadığı sonucuna vardı.

Bu simülasyonlarda, senaryo boyunca tüm küresel ekonomi sarsıldı, fahiş fiyat artışları gözlendi, sokaklar ayaklandı ve "yayılmayı durdurmak" için yüksek teknoloji gözetim önlemlerine ihtiyaç duyuldu.

Ve özellikle bir koronavirüs salgınını simüle eden Event 201'in 11 Mart 2020'de sona ermesinden sadece aylar sonra, Dünya Sağlık Örgütü, pandemi ilan etti!

Özellikle Ekim 2019, Event 201 tatbikatı raporundaki şu öneri ilginç; “Hükümetler, yanlış bilgilendirmeyle mücadelede, geleneksel medya ve sosyal medya şirketleriyle birlikte çalışması gerekiyor.”

Yani Event 201 raporuna göre, medya şirketleri, salgın ile ilgili haberlere öncelik verilmesini sağlayacak ve yanlış(eleştirel, aykırı) haberleri de kısıtlamayı taahhüt edecektir.

Clade X ve Event 201 simülasyonlarında yer alan hemen hemen her senaryo gerçekleşti. Neydi onlar?

Hükümetlerin dünya çapında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulaması gerekiyor. Uyguladılar mı? Evet. Birçok sektörün çöküşü gerçekleşebilir ve hükümetler ile vatandaşlar arasında güvensizlik artabilir. Oldu mu? Evet.

Biyometrik gözetim teknolojilerinin artan kullanımı. Yanlış bilgilendirme ile mücadele adına sosyal medya sansürü. Bunları yaşadık mı? Hem de nasıl.

Uluslararası tedarik zincirlerinin çöküşü, fiyat artışları, kitlesel işsizlik ve sokaklardaki isyanlar… Bunları yaşamıyor muyuz? Yaşıyoruz.

Yani sözüm ona her iki tatbikatta ne önerildiyse bizzat yaşadık. Sakın bu adamların öngörülü falan olduğunu düşünmeyin. Ortada çok ciddi bir “büyük sıfırlama” kumpası var.

Bali’de düzenlenen G20 zirvesinde COVID-19’a büyük yer ayrıldı. Aşılamanın ve aşı sertifikalarının öneminden bahsedildi

Sonra da “Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemini uygulamak ve 2030 yılına kadar da bu hedeflere ulaşmak için liderlik gösterecek ve toplu eylemlerde bulunacağız” dediler.

Anlayacağınız, küreselci milyarderler ve şirketleri her şeye sahip olacak, evleri, fabrikaları, çiftlikleri, arabaları vs olacak ama sıradan insanlar, sosyal kredi notlarının izin vermesi koşuluyla neye ihtiyaçları varsa onu kiralayacaklar.

O yüzden diyorum artık görün bunları!

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan