Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2525.69
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Şubat 2022

​Halka gönül veren belediye başkanlarına selam olsun

Malum her gün haberlerde, gazete köşelerinde hemen hemen her parti belediyelerinin borçlarını okuyoruz, duyuyoruz. Borçlu belediyeler sayısı giderek artıyor ve her yapılmayan hizmetl için başkanların “borçluyuz” mağduriyetine sığınmaları sinir bozmaya başlıyor. Peki ya bu mağduriyet mazeretini hiç kullanmadan, devraldıkları borçlu belediyeleri borçsuz hale getirip harika hizmetler yapan başkanları neden hiç konuşmuyoruz?

Geçenlerde Samsun İlçesinin AK Parti’li Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’yı makamında ziyaret ettim. Düzenli olarak sahada araştırmalar yapan biri olarak, daha önceki yazılarımda Karadeniz’de AK Parti belediyelerinin düşüşte olduğunu yazmıştım. Başkan İbrahim Sandıkçı Canik Belediyesi’ni devraldığında bir hayli borçla göreve başlamıştı. Gecesini gündüzüne katarak tüm borçları temizledi ve harika projeler yürütüyor.

Gündemin bu kadar yoğun ve sıcak olduğu günlerde belediye meseleleriyle başınızı şişirmek istemem. Fakat böyle kıymetli başkanları, halk için, makam mevki gözetmeden çalışan başkanları yazmak boynunum borcudur. Üstelik yaptığı tüm çalışmaları sadece halk biliyor. “Birileri duysun, ismim şu gazetede bu gazetede geçsin” diye bir derdi olmadan. Odasının kapısı açık. Bir önceki belediye başkanının özel kalemini dahi değiştirmemiş. Bir abi, kardeş sıcaklığı ile siyasetin soğuk tavrını ortadan kaldırmış. Kendisini tanımaktan büyük onur duydum.

Bu millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, sırf hizmet etmek için bir şeyler yapan; ama halka geri dönüşü olmayan projelere tenezzül etmeyen tüm belediye başkanlarına selam olsun.