Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2504.75
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hırsızlar!

Vay başımıza gelenler! Vay başımıza gelenler. Allah'dan korkmaz kuldan utanmaz vicdansız zalimler!

Hiç mi insanlık payesi kalmadı sizlerde! Bu kadar da mı aşağılık bir mahluk oldunuz.

Baksanıza! Evimizin içini boşalttılar. Hem de hiçbir şey bırakmayarak. Ne evdeyiz artık, ne de evin dışında. Tek başımıza kaldık o sıcak yuvamızda.

Yahu eskiden hırsızların dahi itibarsız bir itibarı vardı. Hele öküzü camdan çıkaran hırsızların neredeyse önlerinde şapka çıkarılırdı.

Ya şimdi! Baksanıza bütün hırsızlar camdan içeriye giriyor. Önce gözlerimizi bağlıyorlar, sonra ellerimizi ardından bütün bedenimizi. Ve başlıyorlar evlerimizin içini boşaltmaya.

Ah bu camdan giren hırsızlar! Ne çok yabancı ettiniz evimizde bizi birbirimize. Neredeyse elimiz iş tutmaz, dilimiz konuşmaz, gözlerimiz görmez oldu evi ve evdekileri.

Dostlar evdeyiz artık! Lakin hırsızların hiçbir dönemde olmadığı kadar evimizin mahremini payimal ettiği bir ev oldu bu evler. Herkes camın önünde hem de sabah uyanır uyanmaz, ta akşam uyuyana kadar.

Yabancılaşmanın ve kimlik krizinin zirveye çıktığı bir evin içindeyiz. Bırakın binbir farklı duygularla donattığımız evdeki eşyaları birbirimizi fark etmez olduk bu cam hırsızlarının yüzünden.

Talim camdan yapılıyor, terbiye camdan. Ticaret camdan yapılıyor, ziyaret camdan. Komşuluk camdan yapılıyor, iyilik camdan. Hasretler camdan gideriliyor, hikayeler camdan anlatılıyor. Neredeyse sıhhat ile adalet ve hikmetle marifet dahi bu camlardan aranacak. Bu camların ve sahiplerinin insanlığın başının en korkulu insafsız hırsızlar olduğu tam fark edilmeden.

Devletler ve milletler bu cam hırsızlarına teslim oldu. Evlerin içi ne yapsın.

Hiçbir hırsızın acıtmadığı kadar can acıtıyor ve ruhu kirletiyor bu camdan evimizin hatta bedenimizin her tarafını işgal eden hırsızlar.

Hırsızları bilhassa son dönemin trajik cam hırsızlarını evlerimizden kovmanın yegane çaresi evvela ellerimizi onların esaretinden kurtarmaktadır. Ellerimizin iradesine sahip olmak, gözlerimizin hürriyetini sağlamak demektir. Gözlerimizi cam hırsızlarından kurtarmak, zihnimizi azad etmek demektir.

Cam hırsızlarından kurtulduğumuz anda sadece evde değil, her yerde hür oluruz.

Çok zordur bu hırsızlardan kurtulmak, biliyorum. Ama insan olduğumu yeniden hatırlamak ve bu uğurda çaba göstermek istiyorum.