Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2430.74
BIST 100
9680.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ağustos 2021

​İçene HDP Kaçmış CHP

Dünya Afganistan’da yeni bir gerçeklikle karşı karşıya. ABD ve müttefiklerine çekilme için verilen sürenin dolmasının hemen ardından Afganistan’da yeni bir hükümetin kurulması bekleniyor. Hükümetin kurulması ise Taliban’ın yerel unsurlarla ne kadar uzlaştığını gösterecek. Afganistan’ın bir iç savaşa sürüklenip sürüklenmeyeceğinin ilk testi hükümetin dizaynıyla ortaya çıkacak.

Enkaz devraldık sözü 80’lerin Türkiye’sinde, yeni hükümete gelen parti liderlerinin ağzından sık sık duymuşsunuzdur. Taliban, ABD destekli Gani’den resmen enkaz devraldı. Yeni kurulacak hükümetin ilk işi bu enkazı kaldırmak olacaktır.

Enkazın kaldırılarak, Afganistanlıların hayatlarını kolaylaştırmak yerine, Taliban’ın ideolojisini sorgulayarak kontrollü kaosun derinleşmesine el ovuşturan o kadar çok kaos tüccarı var ki….

Avrupa bile, bundan böyle Talibanla ilişki kurmakta beis görmezken, kırmızı çizgileri olarak insan haklarının korunması, insani yardımlara erişimin garantisi, terörle mücadele ve göçün etkin yönetimini kendisine yol haritası olarak belirlerken bizim muhalefetin, zinhar Taliban’la ilişki kurmayın şeklindeki yaklaşımlarını emperyalizmin sözcülüğünden başka bir şey olmadığını çok iyi biliyoruz.

CHP ve emperyalizm kelimelerini yan yana kullanınca birileri kökleri milli mücadeleye dayanan bir partinin emperyalizmle ilişkisi olmayacağını çemşiriyorlar.

CHP’nin yerel seçimler döneminde HDP ile müttefik olduğunu, karşılığında da işbirliği yaptığı belediyelerde kontenjan kopardığını defalarca söyledik, ama yüzsüz ve arsızca yalanlandı. Hamidiye su şişelerinin içine Şile’de kuyu suyu doldurtup vatandaşa kakalayan olay ortaya çıkınca da bu sular Valilik ve Sağlık bakanlığı tarafından kontrol ediliyordu yalanını ortaya atabilen bir sahtekarın daha hangi konularda yalan söylediğini varın siz hesap edin. İmamoğlu, Şile’deki kuyu suyunu alıp, sağlığa zararlı değilse Şile suyu diye vatandaşa satman meşrudur. Ama Şile’deki kuyu suyunu hamidiye su şişelerinin içine doldurup satmak ahlaksızlıktır. Bal eteketli kavanoza reçel doldurup satmak gibi bir şey, sonra da efendim bunlar denetleniyor. Pişkinlik bu kadar olur.

İSKİ genel müdürünün bizim daha en az 16 biyolojik arıtma tesisine ihtiyacımız var, İstanbul’daki bütün arıtmalar biyolojik olmalı diye bas bas bağırmasına rağmen, planlanmış, ödeneği ayrılmış biyolojik aratma tesisi, iptal ederek temel atmama töreni yapan sonra da biz parkı ve ağaçları kurtardık diye böbürlenebilen dünyada başka bir siyasetçi olmasa gerek.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daha binlerce kanuna, nizama uymayan işlerini sıralayacak değiliz. Ancak sıcağı sıcağına, Suriyeli göçmen istemiyoruz, Afgan göçmen istemiyoruz diye çemkiren CHP yöneticilerine bir ihbarda bulunayım.

Tarih 26.08.2021. Sahrayı Cedid parkı. Üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Amblemi bulunan 34 RBR 22 plakalı bir minübüs yanaşıyor. İçersinden onlarca sırtına Kadıköy Belediyesi amblemli yelekler giymiş mülteci çıkıyor. Parkta temizlik yapıyorlar. Mültecilere talimatlar yağdıran elemana yanaşıyoruz. Kim olduğunu soruyoruz, HDP kontenjanından Büyükşehir’de istihdam edilmiş. Park ihalelerini de bir şekilde almış. Peki bu işçiler kimler, nereli diyoruz. Biz Diyarbakırlıyız, bunlar Diyarbakırlı, Siverekli…. Diye sıralıyor. İşçilerle konuştuğumuzda herifin alenen yalan söylediğini görüyoruz. Çalıştırılanların hiçbirinin kimliği veya pasaportu yok. Afganistan’dan gelmişler. Çark şöyle işliyor. HDP onayı ile Kadıköy Belediye Başkanı olan Şerdil Dara Odabaşı, bu tür işleri HDP’lilere veriyor. Kendisi Siverekli olduğu için usulsüzlük yapanlar da otomatikman Siverek ismini veriyorlar.

Malumunuz olduğu üzere HDP’yi yöneten PKK terör örgütü uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yapıyor. Afganistanlı göçmenlerin Türkiye’ye sokulmasında da etkin rol oynuyorlar. Türkiye’ye soktukları göçmenlerin etinden sütünden herşeyinden yararlanıyor. Bu insanları CHP’li belediyelerde boğazı tokluğuna çalıştırıyorlar. Peki, Büyükşehir belediyesi ve Kadıköy belediyesinden bu parkların temizlenmesi için para çıkmıyor mu? Fazlasıyla çıkıyor. Hem de çifte faturalandırma. AKP’nin kendi tabanını küstüren bir hamlesini daha zikredelim. Yıllardır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Erdoğan çizgisinde yönetildi. Bu arada taşeron işçilerden birçok işte yararlanıldı. Hiçbirisi kadrolu yapılmadı. İmamoğlu gelince bütün iştiraklerdeki taşeronların sözleşmelerinin sona ermesini bekledi. Sözleşmeler bitince de hepsinin işine son verdi. Yerlerine seçim mutabakatında belirlendiği oranda CHP, HDP, İYİ Parti, Saadet’en elemanlar doldurdu hem de kadrolu olarak. Buraya kadar HDP ilişkilerini inkar etmenin dışında anormal bir şey yok. İşin ilginç yanı bundan sonra başlıyor. Kadrolu CHP ve HDP’liler işe gitmeden, tıpkı eski CHP belediyelerinde olduğu gibi bankamatikten maaşlarını alıyorlar. İşleri yapmak ise Afganistanlılara, PKK bağlantılı insan kaçakçılarının yurda soktuğu göçmenlere kalıyor.

CHP Merkez yönetimi, bir yandan Afganistanlı göçmenlere nefret söylemi üzerinden hükümeti vuruyor. Diğer yandan her şeyi olduğu gibi göçmenleri de iliklerine kadar sömürüyor. Kılıçdaroğlu ise Afganistan’da huzur ve güvenliğin sağlanması yerine, Türk askerini çekin, kadınları evlere kapatan Taliban ile ilişki kurmayın babından Türkiye’nin bölge ile ilgilenmesine mani olmak için elinden geleni yapıyor. Afganistanlı kadınların önceliği, kendilerinin, kocalarının çocuklarının yaşaması. İç savaşın çıkmaması, açlık ve kıtlıkla mücadele. Emperyalizmin bakış açışı ve önceliklerini Türkiye gündemine dayatarak gerçek sorunları gözden kaçırmaya çalışıyor. Orman yangını çıkan bölgelerde CHP-HDP ilişkisini sorgularsanız daha ilginç şeyler bulabilirsiniz. Sözün özü, içine HDP kaçmış CHP Türkiye için Milli Güvenlik sorunudur. Vesselam…..