Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2432.79
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İftiracı zalim kendini aynada görüyor

Merhametin temeli empatidir. Yani zor durumda olanın, aç ve muhtacın, sıkıntısı olanın yerine kendimizi koymaktır. CumhurbaşkanımızTürkiye’nin her yerindeki kederli olaya ve afete, Somali’den Myanmar’a dünyanın her ülkesindeki acı ve felaketlere anında empati duymaktadır. Acı içinde olanlardan bahsederken takındığı tavır, bazen gözlerinin yaşına hâkim olamayışı ve bunu samimi yapması Cumhurbaşkanımızın güzelliklerindendir.

Merhametin bir başka özelliği acıma ve sevgi göstermedir. İnsanları başkalarına iyilik ve yardım etmeye yönlendiren duygudur. Cumhurbaşkanımız bu konuda belirgin özelliklere sahiptir.

Cumhurbaşkanımız sevgi ve samimiyet doludur. Gecesini gündüzüne katarak, en ufak ayrıntıyı hesaba katarak milleti ve ülkesi için çalışır, gayret gösterir, yorulmak nedir bilmez.

Şu an dünyanın sayılı ve ülkemizin gelmiş geçmiş en etkili liderlerinden olan Cumhurbaşkanımızın buna rağmen gurura ve kibre kapılmayışı, mütevazılığını sürdürüşü, istişareye önem verişi, ortak akılla hareket edişi gerçekten hayranlık uyandırmaktadır. Cumhurbaşkanımız diğer insanları da sevmekte, her vatandaşı önemli görmektedir. Yoksulla, özürlü ile yaşlı ile sık beraber olmakta, kabristanı sık ziyaret ederek ölümden ibret almaktadır.

Cumhurbaşkanımızın bu kadar güce ve yetkiye rağmen sevecenliğini ve hoşgörüsünü muhafaza etmesi, kesinlikle öfkeye ve gerginliğe düşmemesi, sağlıklı özgüvenli kişilik yapısını sürdürmesi (gerçek anlamda sevgi alışverişi yapabilen) takdire şayandır.

Cumhurbaşkanımız inanmış bir Müslüman olarak ölümle barışıktır ve dinimizin telkin ettiği sevgiyi, merhameti ve bağışlayıcılığı öne çıkarır.

Cumhurbaşkanımızın ağzından hep doğru söz çıkar ve yapamayacağı taahhütte bulunmaz. Açık sözlü, dürüst ve samimidir, kendisiyle barışık ve mutlu bir kişiliğe sahiptir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza nefret dilini kullanarak çirkin yakıştırmada bulunanlar ise ideolojik veya insani saplantı içerisindedirler.