Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2501.22
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Kavuncu FETÖCÜ mü?

Son zamanlarda İyi Parti İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu hakkında FETÖ’cü olduğuna dair (üstelik kendi partisi milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından atılan) iddialar ortalıkta dolaşıyor. Geçenlerde Türkiye Gazetesi’nin araştırmacı yazarı Fuat Uğur bu konuda şunları yazdı (Türkiye Gazetesi, 24.10.2020):

“Buğra Kavuncu’yu dün Fox’un sabah programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplarken dikkatle dinledim. İsmail ona “İnanmıyorum ama çok cesur gazeteci gibi görüneyim” edasında “Siz FETÖ’cü müsünüz?” diye sordu. Alacağı cevap belliydi. Nitekim Buğra Kavuncu tam beklediğim gibi “Ben her zaman FETÖ’yü lanetledim, hepsinin Allah belasını versin” tadında bir cevap verdi. Bu jargon bana bir yerlerden tanıdık geldi ama neyse...”

Gerçekten Fuat Uğur Bey son derece haklıdır. FETÖ’cü birinden elbette “Ben FETÖ’cü değilim” gibi bir açıklama beklenir. Çünkü onlar zaten FETÖ’cülük diye bir şeyi kabul etmemekte, reddetmektedirler. Kendilerini kâinatın imamına sempati duyan bağlılar saymaktadırlar.

Sözgelimi onlara 15 Temmuz darbe girişimini sorsanız yine benzer cevap vereceklerdir: “Yapanın Allah belasını versin.”

Bu söz de demagojidir, yanıltmacadır. Çünkü FETÖ’cüler yine 15 Temmuzun kendi eserleri olduğunu reddetmekte, bu hain girişimi kurgu olarak nitelemektedirler.

FETÖ’cüler bu tür sorularla ortaya çıkmaz, anlaşılmaları mümkün olmaz. Zaten yalanda, çarpıtmada, iftira ve saptırmada onların üstüne yoktur.

Fuat Uğur Bey aynı soruyu şu şekle çevirerek sormayı teklif ediyor ki bizce daha isabetlidir. Yine yazısından devam edelim:

“Ben İsmail’den şu soruyu da beklerdim misal:

‘Fetullah Gülen’in alçak ve şerefsiz bir CIA piyonu olduğuna katılıyor musunuz?’

Bu soruyu cevaplarken acaba Buğra Kavuncu’nun yüz ifadesi nasıl olurdu?”

Çünkü FETÖ’cüler Fetullah Gülen’e laf edemezler, edildiğinde de zorlanırlar. Renkten renge girer, yüz mimikleri değişir.