Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2436.30
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 May 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK, FETÖ, … yine kaybetti

8’de

ABD ve Joe Biden’ın desteklediği muhalefet, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı bileşenleri; pandemi süreci, Rusya-Ukrayna Savaşı, … gibi küresel sorunların yol açtığı olumsuzluklar, Türkiye’yi derinden etkileyen ekonomik kriz, deprem felaketine rağmen seçimi kaybettiler.

*

Seçimleri kaybetmelerinin çok sayıda sebepleri sayılabilir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmesinin en önemli nedenleri;

1. PKK (HDP-Yeşil Sol Parti), FETÖ, ABD, … desteğinin aziz milletimizin nezdine kabul görmemesi.

Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticilerinin çoğu PKK'yı; HDP-Yeşil Sol Parti, Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, ... gibiler üzerinden, FETÖ'yü de KHK'lılar üzerinden meşrulaştırma adımları atmasını halkımız affetmedi.

2. Ekonomik kriz: Ekonomideki sarsıntı iktidara olan güveni arttırdı muhalefete olan güveni azalttı. Muhalefetin iç ve dış sorunlarla mücadele edemeyeceği, ekonomik krizi aşamayacağını gören halkımız AK Parti ve Erdoğan’ı tercih etti.

3. Erdoğan’ın liderliği: Erdoğan yine sahaya çıkarak, liderliğiyle, karizmasıyla dengeleri değiştirdi. AK Parti ve Erdoğan ilk defa bugüne kadar yapılmış olan hizmetleri çok iyi tanıttı. Yerel seçimlerde yapılmış olan hizmetler iyi tanıtılamamıştı.

4. CHP belediyelerinin başarısızlığı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, CHP belediyelerinin başarısızlığı seçim sonuçlarında etkili oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Zeydan Karalar, … gibi belediye başkanlarının başarısızlığı açık bir şekilde etki etti.

5. Makyavelist Yalan siyaseti. CHP yönetimi ve özellikle de Kemal Kılıçdaorğlu’nun açık ve net bir şekilde çok sayıda YALAN söylemesi, halkın nazarında CHP ve Kılıçdaroğlu’na olan güveni bitirdi.

6. Milli savunma alanında yapılan (İHA, SİHA, …) çalışmaların durdurulacağına yönelik açıklamalar, bir diğer önemli neden olarak tarihe geçti.

7. TOGG gibi büyük bir projenin başarısına ortak olmak yerine, bu başarıyı küçümsemek muhalefete pahallıya mal oldu.

Bu çok önemli sebepler doğrudan belirleyici oldu.

***

Diğer sebeplere gelince;

Ortalama CHP seçmeninde bile, Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izini CHP'den silmeye çalıştığı, Atatürkçülükten taviz verdiği kanaati oluştu.

CHP'yi destekleyen aydınlar ve bir kısım seçmen ile parti yöneticilerinin jakoben, üstenci, halkı cahil-hor ve hakir görmesi

2. tur için, depremzedelerin Erdoğan’a verdiği desteğin hazmedilememesi ve depremzedelerin aşağılanarak cezalandırma yoluna gidilmesi.

CHP ve Cumhuriyet Gazetesi'nin İSLAM dinine olan bakışının değişmemesi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için her yola başvurarak Makyavelist bir siyaset izlenmesi.

İslam aile yapısını bozan fitne hareketi LGBT destekçilerinin CHP’nin müttefiki olarak kabul görmesi.

Atatürk ve Alevilik istismarının milletçe kabul görmemesi.

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, ... gibi belediye başkanlarının başarısız olmasının yanında, Canan Kaftancıoğlu, Özgür Özel, Ali Mahir Başarır, Ünal Çeviköz, … gibilerin söylemleri.

Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Partisi, ... gibi partilerin neredeyse hiçbir getirisinin olmaması.

Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Tarkan, Ahmet Ümit, Berna Laçin, Sevilay Yılman, ... gibi halktan kopuk sanatçıların, yazarların, gazetecilerin, … desteğinin ters tepmesi.

Alevi, Kürt, Sünni, ... kimliklerinin gereksiz yere tartışmaya açılması.

Amerikalı danışmanlar.

Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş, Hasip Kaplan, … sürece katkıları değil zararları oldu.

Sorosçu Osman Kavala, PKK’lı Selahattin, KHK’lı, … suçlular için suç işleme özgürlüğü istemek.

Muharrem İnce’ye Deniz Baykal benzeri kaset komplosu.

HDP’yi PKK ile eşit görmeyip, Hüdapar’ı Hizbullah ile eşitleme çelişkisi.

Gülşen’in yaptığı sapık hakaretine destek olmak.

Sosyal medya trollerinin yargılanacaksınız, türü söylemlerle devri sabık yaratacağı düşüncesi.

Kendilerinden olmayan herkesi linç etme kültürünün devam etmesi.

Fatih Portakal, Mine Kırıkkanat, Yılmaz Özdil, … gibilerin cahil, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, … türü söylemlerde bir değişiklik olmaması.

Meral Akşener’in çelişkileri.

Seccadeyi paspas yapmak.

Ulufe dağıtır gibi çok sayıda başkan yardımcılığını vaad etmek.

Belediye başkanlarının başkan yardımcısı olması.

Çok sayıda başkan yardımcısı ile İran benzeri bir Velayeti Fakih sisteminin kurulması gibi sebepler, … Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesine yol açtı.

Millet İttifakı bileşenleri Kemal Bey’in bundan ders çıkarmasını bekliyoruz.

*

Erdoğan ve AK Parti hükümeti artık Türkiye Yüzyılı için, Türkiye liderliğinde yeni bir dünya düzeni (Selam-PaxAnadolu) kurmak için stratejiler geliştirmelidir.

Hedef: 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’u Ekrem İmamoğlu’nun, İzmir’i Tunç Soyer’in, Adana’yı Zeydan Karalar’ın, … zulmünden kurtarmak.

Yerel yönetimlerden alınan güçle, Türkiye Yüzyılı inşa edilecektir.

Seçim sonuçları HAYIRLI OLSUN