Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2490.70
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Ekim 2021

​Kim tutar seni...

Değerli okurlarım, geçtiğimiz cuma günü, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'na süpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Teamüllerde olmayan bu ziyareti, olumlu da bulabilirsiniz; olumsuz da bulabilirsiniz... Olay tamamen sizin bakış açınıza göre değişir.

Mesela ben, o ziyareti olumsuz bulanlardanım. Çünkü, siyasetin muhatabı, yine siyasettir.

Siz siyasi muhataplarınızı aşarak, böyle bir ziyaret gerçekleştirirseniz... Hiç kusura bakmayın, haddinizi aşmış olursunuz...

Burada yapılması gereken, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı ziyaret etmesidir. Merkez Bankası'yla ilgili nasıl bir bilgi istiyorsa, o bilgileri Sayın Cumhurbaşkanı'ndan almasıdır.

Dedim ya, siyaseti ezip geçmek,haddi aşmaktır .

Bu kadar gazlamayın...

Bana kalırsa, Kılıçdaroğlu'na böyle yaptıran, yandaş kalemleriyle, yandaş anketçileridir. Bunlar beyefendiyi öyle gazladılar ki, adamcağızın ayakları yerden kesildi.

İşin daha doğrusu, kendisi seçim kazanmadan, hesap sormaya başladı. Yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidip de koltuğa oturmak isterse, benim için süpriz olmaz...

Sopa da götürmüş müdür?

Değerli okurlar, ana muhalefet lideri, Merkez Bankası ziyaretini, sosyal medya üzerinden öyle paylaştı ki, demeyin gitsin...

Eğer dolar canlı bir barlık olsaydı, bu paylaşımın korkusundan kesin düşerdi. Hakikaten o paylaşımda, hesap sormaya giden bir müfettiş edası vardı.

Yazının burasında, merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum. Acaba Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'na giderken, yanında sopa da götürmüş müdür? Böyle hışımlı paylaşımın arfından, götürmediyse yazık etmiştir.

Efendim, yazının girişinde, bu ziyareti olumlu da bulabilirsiniz; olumsuz da bulabilirsiniz dedim. Fakat, böyle sosyal medya paylaşımıyla yapılan ziyaretin, savunulacak hiçbir yanı yoktur. Anlayacağınız, böyle yapılan bir ziyaret, külliyen yanlıştır.

Ayrıca, Merkez Bankasını siyasete karıştırmayın diyen bu zat değil midir? Oldukça gürültülü bir ziyaret yapmayla, Merkez Bankası siyasete karıştırılmış olmuyor mu?

Son cümle, piyasada söylediğinin tam tersini yapmak, zaten bu zihniyetin adetidir.