Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2421.80
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Haziran 2021

Korona sonbaharda bitiyor

Eğer her şey yolunda giderse Şubat 2022’de dünya bu virüsten kurtulur.Sadece Türkiye’deki tedbirlerle,yapılan aşılarla olmaz bu iş. Küresel bir salgın çünkü. Dünyanın da tavrı önemli burada.

Osman Müftüoğlu hocanın Hürriyet’teki dünkü yazısıyla birlikte bu yazıyı okursak daha geniş bir bakış açısına sahip oluruz.

Bu sonbahar bizim için son fırsat.Belki de tünelden önceki son çıkış. Ne yapıp edip bu fırsatı golle taçlandırmak lazım.Kişisel tedbirlerle bu süreç ilerlerse rahat bir kış geçiririz.

Dünya böylesine bir küresel tehditi, müteaddit zamanlarda görmüştü.Ama bu tonda değildi.Herkesi kırıp geçiren bir salgınla karşı karşıyayız.Her gün bir uçak düşüyor gibi ölüm sayıları.Ama umudumuz var.Elbet bu da geçecek.

OKULLAR AÇILIR MI?

Büyük bir öğrenme kaybıyla karşı karşıyayız. Hevesler bitik,heyecan sönük. Öğrenciler usandı,okul keyifleri tavsadı.Bu rahatlama döneminde en azından yarım zamanlı da olsa okulların açılmasında yarar görüyorum.

Dünyada okulların uzun dönem kapalı olduğu ülkeler arasındayız. Haliyle bunun sosyopsikolojik etkileri de yok değil. Bir an evvel orada da normalleşme sağlanmalı.

TAKSİM CAMİİ

Çamlıca Camii için ben demiştim ki keşke Yahya Kemal de görseydi.Hani derdi ki “İstanbul’un parmağına pırlantayı taktık. “

Taksim Camii de sanki yıllardır oradaymış gibi meydana yakıştı.Bu eserleri korumak da hepimize bir görev olsun.

MEMLEKET PARTİSİ

Ve sonunda kuruldu. Ne yapar, ne kadar oy alır bilinmez ama o blokta ciddi bir kafa karışıklığı oluşturacağı kesin Muharrem İnce’nin. İlk işaretleri de görülmeye başladı zaten.