Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2419.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Eylül 2022

Menfaat her kılığa girer

Bizim anlayışımıza göre vatan sadece bir toprak parçasının adı değildir. Vatan kaderdir, alın yazısıdır. Bu anlamda Türkiye’yi farklı renk ve ırklarla birlikte yaşadığımız ortak kaderimiz olarak görüyoruz. ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ ifadesi bu anlayıştan kaynaklanıyor.

Ne yazık ki bugün gemimizde delik açmak isteyenlerin varlığı aşikar. Her türlü hainlik ve kurulan tuzaklara rağmen Türkiye, büyük gemiler gibi kararlı bir şekilde yürüyüşüne devam ediyor..

Bir iki örnek; Türkiye üçyüz yıldan beri ilk defa savunma sanayiinde çığır açıyor. Yapılamayan şeyler yapılıyor. İHA ve SİHA sadece bunlardan bir kaçı. Sanayideki gelişmeleri, yerin altından ve üstünden geçen yolları, havalimanlarını, köprü ve barajları saysanız rakamlar yetmez.

Evet, Türkiye’nin güçlü ve kararlı bu yürüyüşünü durdurma çabasında olanlar var. Bunlar şahsi emellerini topraklarımızda gözü olanların menfaatlerine göre ayarlayanlardır. Milletimizin aleyhine olabilecek her türlü kirli ilişki içinde olmaktan çekindikleri de yok.

Bir de silahsız terör var. Bu şu demek, milletimizin planlı ve sistemli bir şekilde milli ve dini değerlerinden, aslından koparılmaya çalışılması demek. Aynı evde nikahsız birlikte yaşamak bu. Sahne ve ekranlarda, cadde ve sokaklarda en mahrem yerlerin teşhiri silahlı terörden daha beterdir. Çünkü silahın açtığı yara zamanla iyileşebiliyor ancak ahlaksızlığın açtığı yaranın iyileşmesi çok zaman alıyor.

Ahlaksızlık ve hainlik kim yaparsa yapsın haramdır ve karşı olmamız gerekiyor. Kötülüğe taraf olanlar kötülük işleyen kadar suçludur. FETÖ bu paranteze giriyor. PKK 40 yıldır zulmün en alasını yapıyor. Katlediyor, ülkemizin kaynaklarını tüketiyor. Terör bizden vatanımızı ve geleceğimizi istiyor farkında mısınız?

Bütün bu gerçekler ortadayken PKK ve FETÖ’ye destek anlamına gelebilecek beyanlarda bulunmanın mantıklı hiç bir izahı olamaz. Kötülüğe rıza gösteren kötülük yapan kadar suçludur. Milletimiz kurulan tuzak ve masaların farkındadır.

Erbakan davasında bulunmuş ve bedel ödemiş biri olarak söylüyorum, Erbakan davasının bugünkü temsilcisi olduğunu söyleyen partinin mensupları Erdoğan düşmanlığında sınır tanımıyor. Sosyal medyada hakarete kadar varan bir üslup ile nerdeyse PKK ve FETÖ yandaşlarıyla yarışıyorlar. Bilinmelidir ki bir Müslüman’a düşmanlık; zalime, fasığa ve İslam düşmanlarına hizmettir.

Ölçüleri değişenlerin safları da, dostlukları da değişiyor. Burada sadece bir kesimden bahsetmiyorum. Vatan ve millet düşmanlığında sınır tanımayanların değirmenine su taşıyanlardan bahsediyorum.

Dün kanlı bıçaklı olanlar bugün aynı masadalar. Dün solcu olanlar bugün sağcı. Dün Müslüman kimliği ile ön plana çıkanlar bugün Müslümanlara küfredenlerde birlikteler. Dün milliyetçilik iddiasında bulunanlar bugün PKK’nın siyasi kolu HDP’ye tek laf etmiyor. Bu bir menfaat birlikteliği değilse eğer, duygu ve düşünce birliğidir.

Denilir ki, ‘menfaat her türlü dili konuşur, her kılığa girer, hatta menfaatlere karşı kayıtsız biri gibi görünmesini de bilir.’ Bizim tam da anlatmakistediğimiz budur.

Konuyu Hz. Peygamber’in şu sözü ile bağlayalım:

"Kulunkalbi istikamet üzere olmadan, imanı istikamet üzere olmaz; dili istikamet üzere olmadan da kalbi istikamet üzere olmaz.”