Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Ocak 2022

​Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz

Yazı başlığımdaki söz belki kimilerinize tanıdık gelmiştir. Bu söz Türkiye’nin 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ait. Süleyman Demirel’in bu sözü söylediği yıllarda (10 Ağustos 1970) ülkede ekonomik bunalımlar vardı. 1 ABD Doları 9 liradan 15 liraya çıkarılmıştı. Daha sonra 1978 yılına kadar değişik zamanlarda mini devalüasyonlar uygulamasına gidilmişti. O zamanlar da, bu zamanlar gibi ekonominin büyük meselelerini Demirel şakacı üslubuyla kapatarak tarihe geçmişti.

Yıl 2022, gözle görünür, hissedilir bir ekonomik sorunumuz var. Fırsatçılar, stokçular, sürekli halkın keyfiyle oynayan olumsuzcular… Bunları mesele etmeden durabilir miyiz? Geçen yıl ve bu yıl stokçuluk yapan tam 14 bin firma, 101 bin ürün incelenip soruşturma başlatıldı. Bunları mesele etmeden olur mu?

BİZ BİRBİRİMİZİN İLACIYIZ

Bugün Hrant Dink’in katledilişinin 15. yılı. 15 Temmuz’a uzanan ilk hain kurşun onun bedenine saplandı. Biz biliyoruz ki bu milleti ayrıştırmak, birbirine düşürmek, kin tohumlarını serpmek için seçilmiş biriydi Dink. Çünkü kardeşliğin, barışın, birlik ve beraberliğin simgesiydi. Bu suikastla hedeflenen algı, tetikçi Ogün Samast’ın Türk bayrağıyla çekilmiş görüntülerinin servis edilmesiyle sağlandı.

“Ben üç dil biliyorum. Ermenice, Kürtçe ve Türkçe. Benim bu üç dil hiç kavga etmiyorlar, barış içinde yaşıyorlar!” demişti Hrant Dink. Her zaman barışı birliği savunmuştu. Bugün katledilişinin 15. yılında dahi hala Hrant Dink üzerinden çirkin siyaset yapmaya çalışanları da tanıyoruz, onu öldürenleri de!