Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2502.10
BIST 100
9666.11
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ekim 2021

Milat ve birinci kuvvet

Dördüncü kuvvet denen medya günümüzde nerede ise her alanda birinci kuvvet olarak öne çıkmış durumda. İletişim denen sihirli kelimenin açmadığı bir kapı yok desem yalan olmaz. Bu sihirli kelimenin gücünü siyasetten ticarete, sağlıktan ekonomiye insanı ve dünyayı ilgilendiren her alanda dayanılmaz gerçekliğini bizzat yaşayarak görüyoruz.

Ülkemizin son yirmi yılını film şeridi olarak hafızalarımızda canlandırdığımızda akla hayale gelmeyecek, ya da geldiğinde buda olmaz be ya denebilecek ama yaşadığımız ne kadar çok unutulan gerçeklik var değil mi?

Günümüzde pek itibar görmese de “ettekraru ahsen velevkane yüz seksen” darbı meselini önemseyen bir vatandaş olarak bu darbı meselin hatıralarda kalmasının yararlı olduğuna inanırım.

İnanırım çünkü hafızayı beşer nisyan ile maluldür.

Yol kazaları bedeni sakatlık ve ölümle sonlanırken iletişim kazalarının sosyolojik sonuçları bazen daha ölümcül olabilir.

Tüm dünyada sosyal medya birinci kuvvet olmanın zirvesinde. Hem görüntülü hem de yazılı unsurları ile neyi nereye savurması gerekiyorsa vazifesini yerine getiriyor ve kime neyi nasıl vermesi icap ediyorsa öylede yaparak bu gücünü acımasızca kullanıyor.

Bu kadar önemli olan bu alanı bizde boş bırakamazdık ve bırakmadık.

Gün itibarı ile gazetemiz Milat 11 yaşına basmış.

İlk yıllarından itibaren haftalık makaleler yazıyorum.

Nice on yıllara derken iki gününün birbirine müsavi olmamasının gerekliğini de hatırlatıyorum.

İğneyi başkalarına batırırken çuvaldızı kendimize batırarak yol alınırsa önümüzdeki yıllara daha bir güvenle gidebiliriz.

Bir zamanlar çok önemli olan sadece yazılı basın olabilirdi.

Ancak bugün görüntülüsü ve sosyal zenginlikleri ile bende varım demek dışında ayakta kalmanın başka bir yolu yok gibi.

İletişim teknolojisinin sunduğu imkânlar evrensel bilgi ile harmanlandığında ortaya çıkacak olandan istifade edeceklere yeni hazlar sunulmalı.

İstismara ve her türlü yola önü açık olan gençlerimize sahip çıkmak için bugün en hayırlı ibadetlerden biri iletişim.

İnsanların konuşa konuşa tekâmülüne vesile olunamadığında, koklaşa koklaşa hayvanileştiğini de göz ardı edemeyiz.

İbadet sadece Allah’a kulluk olarak algılanmamalı.

Onun eşrefi mahlûklarına dokunmak ve emri bil marufa, nehyi anil münkerle de emrolunduğumuzu unutmamalıyız.

Onuncu yılını dolduran gazetemizin görselinde yapılan değişikliğe biz yazan çizenler içselinde zenginlik katarak daha iyiye gidişin lokomotifi olabiliriz.

Yarınların bizim olmasını istiyorsak bu böyle.

Her ne yapıyorsak yapalım ama sözde değil özde olsun.

Sözde kalmasın.

***

Gazetemiz yazarlarından muhterem Mehmet Nuri yardım dostumuzun makalesinde hatırlattığı önemsediğim bir teklifi var. Sağlık bakanımız Fahreddin Koca beyin geçen yıl pandemi de Mustafa Kutlu’nun kitaplarını okuyun tavsiyesi beklentinin çok ötesinde kitapseveri Mustafa Kutlu ile buluşturmuş.

Bu gerçeklikten yola çıkarak bakan beyimiz bu senede Sezai Karakoç’u tavsiye etsinde gençlerimiz Sezai Karakoç’un kitaplarını okusunlar diye samimi bir teklifte daha bulunmuş.

Bende bu teklifine sıcak bakarak değerli yazarımızın samimi gayretini hatırlatarak bakan beyimize bu teklifi hatırlatıyorum.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.