Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2489.67
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Aralık 2020

Muhalefetin telaşlı seçim isteği

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim:Kişisel hırs ya da mağduriyet algısıyla büyük siyasetçi olmaz,olamaz…

Türkiye eninde sonunda iki partili bir yapıya kavuşacak ancak bugün olanlar “eski siyaset”in etkisinden kurtulamamanın basit refleksi.Adeta yeni bir heyecanmış gibi ortaya çıkıp yeniye dair hiçbir şey söyleyememek…

Tamamen mağdurluk,tamamen kişisel tatmin amaçlı söylemler.Vitrindekilere şöyle bakalım,hangisi bu arenaya taze bir renk katıyor ki?Muharrem İnce,Mustafa Sarıgül,Davutoğlu,Babacan…Hepsi ağız birliği etmişçesine bir halk türküsünün nakaratına takılıp kalmışlar.

Hiçbiri 3 Kasım 2002’deki o lezzeti veremiyor,yıllardır biriken bu bıkkınlığa işte bu adam çözüm bulacak dedirtmiyor.Sayın Babacan,tıpkı hizmet içi eğitim veren bir okul müdürü kongreler yapıyor:heyecan yok,coşku yok,hitabet yok,yok,yok…Sayın Davutoğlu siyasi tövbe peşinde.Bana yaptırmadılar söyleminin ise halkta hiçbir karşılığı yok.Sayın İnce ve Sayın Sarıgül ise başka telaşta…

Olmuyor,olmuyor.Ne yapsanız olmuyor.Sayın Erdoğan’ın tılsımına alışan halk sizde o hazzı bulamıyor.O dik duruşu göremiyor,aranan aşı bulundu diyemiyor.

Ne söyleseler ellerinde kalıyor.Biri kalkıp Biden’i herkesten önce tebrik ediyor “oh,bizim yıkamadığımız Erdoğan’ı bu yıkar bari” diyecek kadar sevincini bedahetle gösteriyor.Biri kalkıp “partimiz HDP ile işbirliği yaptı,AK PARTİ’ye muhalif olacağız diye pkk ile birlikte hareket edemeyiz” diyor,partisi ise onu dediğine pişman ediyor.

Tüm bunlar yaşanırken aşının millete ücretsiz yapılacağından bile haberleri olmuyor da meclise önerge vermeye çalışıyorlar.Ne desek? Ayıp mı,günah mı,bilgisizlik mi?

Altmış yıldır iktidar partisinin yarısı kadar oy alanlar neden erken seçim istiyorlar?Acaba içlerinden çıkan çatlak sesler palazlanmadan işi oldubittiye mi getirmeye çalışıyorlar?

Hem sonra cumhurbaşkanlığı için adayları belli mi ki,erken seçim istiyorlar?Yoksa Türkiye’yi yabancılara şikayet eden bazı belediye başkanları mı son kozları?

Sonra anket yaptırdıkları şirketlere mi güveniyorlar?Yoksa onlar mı gaz veriyor.”Şu kadar kararsız var,milletin kafası karışık,haydi seçim isteyin.” mi diyorlar.Maalesef,milletin kafası kararsız olabilir ama size oy vermeme noktasında çok kararlı millet…

Mevsim geçti ağalar,mevsim geçti…Zaman sizden yana değil.Göklerden gelen karar sizi istemiyor.Kader öyle yardım ediyor ki muhtarlığa namzet görmediğiniz bir adam 18 yıldır sizi yönetiyor.Peki cevap verin o halde:2023’te kim cumhurbaşkanı olur?