Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2487.38
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Eylül 2022

NATO kafa

Yüz yıldır Batı diye diye ülkeyi batırdılar. Ekonomisini IMF’ye, güvenliğini NATO’ya, eğitim ve kültürünü Amerika’ya teslim eden basiretsiz siyasetçilerin yol açtığı zarar ziyanı hâlâ telafi etmekte güçlük çekiyoruz.

Medyası, sanat, kültür ve akademi dünyası, batı zihniyetinin tahakkümü altında buraya ait bir düşünce geliştiremedi. Zira akıl, kiraya verilmişti.

Sömürgeci bir ruhla hâlâ varoluşunu Batı’ya borçlu olduğunu sanan bu zavallı kafa yapısına göre Türkiye yönünü asla Doğu’ya dönmemeli.

Öyle ki CHP, “Dikta yönetimlerinin olduğu bir sürece (Şanghay İşbirliği Örgütü) Türkiye’yi sürüklemelerine asla izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi yönünü çevirdiği uygar Batı dünyadan kimse alıkoyamaz” diyordu.

Sanırsınız bu ülkede elli yıldır darbe yaptıran, ülkeyi krize sokan ve milletimizin emdiği sütü burnundan getiren Asya ülkeleriydi!

Anlayacağınız, barbar olarak gördükleri Müslümanları katleden, dünya halklarının servetlerine çöken, demokrasi bahanesi ile kimyasal silah kullanan, doları dünyanın geçerli tek para birimi haline getirmek için ülkelere finansal operasyonlar düzenleyen Atlantik yakası uygar dünya oluyor!

Avrupa mı uygar!

Tüm bu katliamlara tepki vermeyen, Müslüman çocuklar öldürülürken ses çıkarmayan, halkların seçtikleri liderlere darbe yapılırken kınama bile yayınlamayan Avrupa ülkeleri uygar oluyordu.

Bugün burnumuzun dibinde üsler kuran, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak adaları silahlandıran ve ülkemizi tehdit eden Amerika'ya iki çift laf edemeyenler, Asya'da bir araya gelen ülkelerin liderlerini diktatör olarak görüyor.

O yüzdendir ki Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde liderlerin kravatsız, rahat, eşit ve samimi görüntülerinden çok rahatsız oldular.

Onlara göre NATO zirvesinde 'dönün' uyarısıyla dönen ve 'Gündem 2030' ayini yaptırılan liderlerin görüntüsü daha medeni idi!

Yaşadığı müddetçe halklara zulmeden, sömüren, sefalete mahkum eden İngiltere Kraliçesi öldüğünde yas tutan bu batık kafa, Türkiye'ye gaz tedarikinin yüzde 25'ini ruble olarak ödenmesini teklif eden Putin'i diktatör olarak görüyor.

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nin hemen ardından ana akım medya, Amerikancı bir refleksle ve panikle çağırdığı gevşek yorumcularına ülkenin Doğu'ya yönelmesinin doğuracağı tehlikeleri anlattırdı.

Elbette bu fotoğraf üzerinden Türkiye’nin lider bir ülke, Erdoğan’ın da bir dünya lideri olduğu hamasetini yapmayalım ancak zirvedeki o fotoğraftan ve Putin'in Erdoğan ile kol kola yürümesinden neden rahatsız olalım ki?

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ifade ettiği gibi herkesin çıkarlarını dikkate aldığı, karşılıklı saygıya dayanan, yapıcı diyaloglarla yürüyen, birlikteliği esas alan bir işbirliği örgütü bu.

'Her Birimiz güçlüysek Şanghay İşbirliği Örgütü de güçlüdür' diyen Mirziyoyev esasında şunu söylüyor; 'Dünya bir bütündür, parçalanamaz.'

O coğrafyada verilen mesaj budur.

Enerji kozu var

Dünya nüfusunun yarısını oluşturan, küresel servetin dörtte birine sahip olan bu ülkeler aynı zamanda dünya doğalgaz rezervinin yüzde 46'sına, petrolün de yüzde 30'na sahip.

Yüzyıldır dünyayı kutuplaştıran, tüm ulusları tehdit eden ve dünyayı her geçen gün kaosa sürükleyen Amerikan egemenliğinin artık son bulmasını istiyorlar.

Dolayısıyla o fotoğrafta yerel kıyafetleriyle gelen ülke temsilcilerinden tutun, farklı dünya görüşlerine ve inançlara sahip hemen her ırktan, dilden, inançtan lider vardı.

Ve verilen mesaj da görüntü de samimi bir birlikteliğe işaret ediyordu.

Elbette bu liderler kardeş çocukları değil ve herkes çıkarına uygun bir politika ile hareket ediyor.

Ülkemiz de artık tavrını bu yönde netleştirmek durumundadır. Bu coğrafyada oluşan bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmelidir.

Bu doğrultuda yapılacak en doğru şey ivedilikle içerideki gladyo yapılanmasına büyük bir operasyon düzenleyip bu pislikten artık tamamen arınmalıdır.