Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ekim 2016

Okul hayatın tamamıdır

Merhaba!

Değerli dostlar, ideal okul adlı köşemde hayırlısı ile önemli gördüğüm eğitime dair güncel ve genel konuları kaleme almaya başlıyorum.

Derdim, ülkemin sevgili öğrencilerine, velilerine, öğretmenlerine, eğitim yöneticilerine ve eğitime sevdalısı gönüllere ulaşmak ve onlarda bir farkındalık oluşturmak. Zaman zaman onların sıkıntılarını dile getirmek, problemlerine dilimiz döndükçe çözüm üretmek, bazen de bilgimiz dahilinde yol göstermeye çalışmak.

2016-2017 Eğitim ve öğretim döneminin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülke olarak zor dönemlerden geçtiğimiz şu günlerde, eğitimin, eğitimcinin, eğitilmiş ve yetişmiş insanın ne kadar önemli olduğu çok net ortaya çıktı. Özgür düşünen, okuyan, yazan, çalışkan, üretken, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını bile veren nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolda tüm eğitim sevdalılara başarılar diliyorum.

Yüzlerce kitapta yazan tonlarca bilginin farkında olmayan gençlerimiz, bir gecede yaşayarak öğrendi bir çok gerçeği. Hücrelerine kadar hissetti tüm yaşananları. Onun için okul sadece dört duvar arası değil, hayatın tamamı, her anı, her köşesi, her yeridir. Bilgi kaynağı sadece kitaplar değildir. Karşına çıkan yaşlı bir amcanın hayat tecrübelerine dayanarak söylediği bir kaç cümlenin on kitabın özeti olduğunu fark edince gerçek bilgi kaynağını buluyorsun. Gençlere ne kadar anlatırsanız anlatın, kendileri yaşamadan öğrenmiyorlar hayatı.

Asıl, gerçek okul, çıkış zili çaldıktan sonra başlıyor.

Hayat okulu...

Yani eğitim her yerde...

Hayat boyu eğitim ve öğrenme devam ediyor...

Ve sınavda...

Sadece değişen adı, yeri ve şekli...

Uzun süredir orta okul ve lise öğrencileri ile çalışıyorum. Öğrencilerin okul ve sınav başarıları ile ilgileniyorum. 7.-8. sınıf da alıp lise son sınıfa kadar takip ettiğim öğrenci ve velilerim oldu. Teog sınavında çok iyi sonuç elde edemeyip ama LYS de derece yaptığımız öğrencilerim oldu. Geldiğim nokta şu; tek başına okul ve sınav başarısı yeterli değil, genel hayat başarısı olmadan sınav ve okul başarısından söz edilemiyor. Sosyal, iletişim gücü iyi olan, kendini iyi ifade eden, spor ve müzikle uğraşan, disiplinize olmuş çocuklar daha başarılı.

Hem okulda hem hayatta...

Öğrenci motivasyonu, veli dili ve yaklaşımı, okul ve sınav başarısı konularında zaman zaman paylaşımlarım olacak.

Soru ve önerileriniz için bana aşağıdaki iletişim araçlarından ulaşabilirsiniz.

2016-2017 eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim yöneticilerine başarılar diliyorum.

Mustafa TEZCAN

www.idealokul.com

[email protected]

Twitter @idealokul

Facebook fb.me/idealokul