Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2437.84
BIST 100
9773.18
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Eylül 2019

Okul Zili!

Çocukların ortak dili okul zili!

Bu temenni ile 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülke olarak zor dönemlerden geçtiğimiz son yıllarda, eğitimin, eğitimcinin, eğitilmiş ve yetişmiş insanın ne kadar önemli olduğu çok net ortaya çıktı. Özgür düşünen, okuyan, yazan, çalışkan, üretken, soran, sorgulayan, araştıran, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını bile veren nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolda tüm eğitim sevdalılarına başarılar diliyorum.

Yüzlerce kitapta yazan tonlarca bilginin farkında olmayan gençlerimiz, bir gecede yaşayarak öğrendi bir çok gerçeği. Hücrelerine kadar hissetti tüm yaşananları. Onun için okul, sadece dört duvar arası değil, hayatın tamamı, her anı, her köşesi, her yeridir. Bilgi kaynağı sadece kitaplar ve müfredat değildir. Karşına çıkan yaşlı bir amcanın hayat tecrübelerine dayanarak söylediği bir kaç cümlenin 10 kitabın özeti olduğunu fark edince gerçek bilgi kaynağını buluyorsun. Gençlere ne kadar anlatırsanız anlatın, kendileri yaşamadan öğrenmiyorlar hayatı.

Asıl gerçek, okul çıkış zili çaldıktan sonra başlıyor.

Hayat okulu...

Yani eğitim her yerde...

Hayat boyu eğitim ve öğrenme devam ediyor...

Uzun süredir ortaokul ve lise öğrencileri ile çalışıyorum. Öğrencilerin okul ve sınav başarıları ile ilgileniyorum. 7. 8. sınıfda alıp lise son sınıfa kadar takip ettiğim öğrenci ve velilerim oldu. TEOG ve LGS sınavında çok iyi sonuç elde edemeyip ama TYT ve LYS’de derece yaptığımız öğrencilerim oldu. Geldiğim nokta şu; tek başına okul ve sınav başarısı yeterli değil, genel hayat başarısı olmadan sınav ve okul başarısından söz edilemiyor. Sosyal, iletişim gücü iyi olan, kendini iyi ifade eden, spor ve müzikle uğraşan, kitap okuyan, disiplinli bir hayat tarzını kazanan çocuklar daha başarılı.

Hem okulda hem hayatta...

Öğrenci motivasyonu, veli dili ve yaklaşımı, okul ve sınav başarısı konularında zaman zaman paylaşımlarım oluyor.

Soru ve önerileriniz için bana aşağıdaki iletişim araçlarından ulaşabilirsiniz.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim yöneticilerine başarılar diliyorum.

www.mustafatezcan.com
[email protected]
facebook.com/mustftezcan
twitter.com/mustftezcan
instagram.com/mustftezcan
linkedin.com/in/mustftezcan