Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2425.44
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ağustos 2022

Osmanlı

Osmanlı, İslam coğrafyasında planı olanların, algı operasyonlarında kullanabilecekleri, gerektiğinde hırpalayacakları, gerektiğinde öcü, gerektiğinde cici gösterecekleri bir hayalet gibi karşımıza çıkartılıyor.

Biz Selçuklu’dan gelen, Osmanlı ile zirveye ulaşan, Cumhuriyet ile devam eden köklü bir davanın sorumluğu altında olan bir partiyiz cümlelerini kuran Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef tahtasına oturtulması için yeni Osmanlıcılık deyimi algı operasyonu yapanların propaganda mekanizmaları tarafından sık sık gündeme getiriliyor.

Suriye’de terör aparatlarını da kullanarak faaliyet gösteren 30’dan fazla, Irak’ta 70’ten fazla istihbarat servisinin ideolojik ortaklıkları da Osmanlı düşmanlığı etrafında birleşiyor. Birbirine düşman gibi görünen İran, İsrail, ABD, Rus, İngiliz, Alman, Fransız, Şii, Vehhabi, Selefi, PKK, DEAŞ, Ermeni, Süryani, Ezidi, Esed’inden, Barzanilerine, Hizbullah'ından, Haşdişabi ve Sadr yanlılarına kadar bölgede ne kadar aktör veya kullanılan aparat varsa Türkiye karşıtlıklarını (Osmanlı) parantezinde gündeme getiriyorlar. Şiiler, Yavuz Sultan Selim’e, Siyonistler Filistin topraklarını kendilerine vermeyen Abdulhamit’e, Vahhabi-Selefiler Abdulmecid’e, Yunan, Fatih Sultan Mehmed’e, Fransa Kanuni Sultan Süleyman’a kin duyuyor. Anlayacağınız, Ermeninin, İngilizin, Fransızın, Rus’un ve bölge aktörlerinin kendilerini Osmanlı düşmanı yapacak gerekçeleri bol. İttihatçı kalıntısı CHP-İP bileşkesinin hedefi Abdulhamit ve Vahdettin.

Eylül 2020’de Time dergisi ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmanlı imparatorluğu sevgisi neden dünyayı kaygılandırmalı’ yorumunda, Ayasofya’nın ibadete açılması, Akdeniz ve Karadeniz’de gaz sahalarının keşfedilmesi, İstanbul sözleşmesinin kaldırılması, İsrail zulmü altındaki Filistinlilere destek verilmesi gibi gerekçelerle Erdoğan’ı Osmanlıcı olarak tarif ediyor.

MOSSAD'ın Eski Başkanı General Danny Yatom, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi süper güç olarak gördüğünü, amacının da Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmak olduğunu dile getiriyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak yerine kötü giden Türk ekonomisini canlandırmaya odaklanarak halkına daha iyi hizmet edebilir." Diyor. İsrail’in 74 yıldır, adım adım Filistin topraklarını işgali genişletmesi, İran, Irak, Etiyopya, Sudan topraklarında terör estirmesine karşı çıkmanın adı, Osmanlı yayılmacılığı, Ha keza, Yunan’ın İstanbul’u bile kendi sınırları içinde görerek Ege’de Türk adalarını işgali, Kıbrıs Türkünü yok sayması, Akdeniz'i tamamen kendi hakimiyetinde göstermesi, Adaları hukuksuz olarak silahlandırmasına ses çıkarmanın adı da Osmanlı revizyonist politikaları. Avrupa-İsrail’in Akdeniz gazına çöreklenmesine karşı çıkılması da ha keza Osmanlıcı politika.

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, İkinci Abdülhamid’in torunu Abdülkerim Osmanoğlu, Orhan Osmanloğlu ve kızı Nurhan Osmanoğlu’nu kabul etti. Görüşmede Muhammed Osmanoğlu da bulundu. Dışarı sızan bilgilere göre, Erdoğan, Kayıhan Osmanoğlu’nun Erbakan’ın oğlunun yanında siyaset yapmasından rahatsız.

Erdoğan’ın Aydın Doğan’ı ziyaret ettiği söylentileri etrafta dolaşıyor. Bu söylentilerin başlamasının hemen ardından Sedat Peker’in, Emre Olur’un tweetleriyle İnan Kıraç hakkında yeni iddialar ortaya atması siyasi denklemleri değiştireceğe benziyor. Yüksek enflasyona sebep olan ikinci el araba stoku, TOGG’un önüne çıkartılmak istenen engeller, Akkuyu projesinde şirket değişikliği içerdeki kavganın dışarı yansıması gibi görünüyor. Erdoğan’ın toplumu rahatlatmak için üzerinde çalıştığı projelerin Kılıçdaroğlu tarafından dillendirilmesi köstebek iddialarını gündeme getirirken, Aydın Doğan hamlesinin kösteği yönlendirenlerin Sedat Peker’e nokta atışı yapması için içerden arşiv desteği sunulduğunu akla getiriyor.

ABD’nin, Doğu Türkistan, İç Moğalistan, Tibet, Hong Kong kartlarıyla beceremediği, Çin’i dünya kamuoyunda tahrik işini Tayvan kartıyla denemesi Pasifiki ısıtmaya yetti. ABD’nin kurallarına dayalı uluslararası düzeni bozduğu iddia edilen Rusya ve Çin’e karşı NATO’ya Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda ve Güney Kore de eklemlenerek yeni bir cephe açılıyor.

ABD Temsilciler Meclis Üyesi Tony Cardenas, Türkiye’nin İHA satışlarının istikrarsızlaştırıcı etkisinden bahsederek, Karabağ’da sözde insan hakları ihlallerinden rahatsızlığını dile getirmiş. Fransız senatör Laurence Cohen, 102 parlamentere imzalattığı terör örgütü PKK’yı koruma bildirgesinde Türkiye’nin Suriye harekatına karşı çıkılması çağrısında bulunuyor.

İşin ilginç yanı Peker gibi, altılı masa bileşenleri TESEV’ci Kemal, Duyunu Umumiyyememeru Ali, Jöntürk Yörük Ahmet, Asena Meral, İngiliz eşli Temel’in söylemlerinin dışardaki Osmanlı düşmanlarıyla paralel olması. Birileri içerden, birileri dışardan, saldırı ve algı operasyonlarını sürdürüyor. İnsanlığı rahatlatacak tek şey, yüz yıl önce entrika ve desiselerle ortadan kaldırılan Osmanlı adaletinin bölgeye yeniden huzur ve güven getirmesidir. Vesselam…..