Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2426.08
BIST 100
9710.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Pandemi̇ süreci̇ ve altyapı

İNSANLIK ve toplumlar çok kritik pandemi sürecinden geçiyor. Bilim insanları ve devletler çare arıyor. Aşı konusunda gelişmeler var ancak sonuç konusunda biraz beklememiz gerekiyor. İlaç daha keşfedilmedi ancak umutsuzluğa kapılmayalım.

Spor camiası da bu felaketten nasibini alıyor. Gerek idareciler gerekse sporcular daha çok etkileniyorlar. Aşının mutlaka bir çözüm olduğunu sanmak biraz iyimser görüştür. O sebeple sporcuların hemen aşı olması ve çözüm sanılması gerçekçi değildir.

Özellikle altyapıdaki ergenler ve çocuklar pandemi sürecinden daha çok etkileniyorlar. Çocuklar heyecanlı ve duygularını kontrol edemedikleri için enfeksiyona açıktırlar. O sebeple daha dikkatli olmak lazımdır.

Bize göre daha dikkatli olmak gerekir. Bu konuda onları eğitmek önceliğimiz olmalıdır. Ancak göz ardı edilmemesi gereken husus idareciler öfke ile hareket etmemelidir.

Not-1: Galatasaray’ın UEFA Kupası yıldızı formalarında olmalıdır. 2-Fatih Terim dünya çapında bir yıldızdır. Her zaman başarılı olmak zorunda değildir. Kıymetini biliyor muyuz? 3-Sergen Yalçın’dan umutluyuz. Bize göre sinirlerine hakim olması elzemdir. 4-Mesut Özil’in istenilen performansını gösteremediğini biliyoruz. Marifet iltifata bağlıdır. 5-Sağlık Bakanımızın çabalarını takdirle izliyoruz. 6-Dostum Prof. Dr. Sefa Saygılı’nın kitaplarını öğrencilerimize tavsiye ediyoruz.

Sonuç: ”Pandemi kurallarına riayet etmeliyiz”