Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2427.61
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Nisan 2023

​Panik atak yapan anketler

Belki hatırlarsınız, üç beş ay önce aday krizi yaşayan Millet ittifakı seçmeni tuvalet terliği koysalar yine oy veririz, yine seçilir gibi abuk subuk söylemleri vardı. Millet ittifakı bu söyleme inanmış, aday açıklamamak için direnmiş nasıl olsa biz kazanacağız inancıyla rahat hareket ediyordu. Öyle bir inanmışlar ki seçime yönelik tek bir vaat, tek bir yeni söylem geliştirmediler. Sayın Erdoğan’ın hala kolay lokma olduğunu sanmak siyaset bilmemezliktir. Her seçimde ciddi farkla kaybeden Kılıçdaroğlu ne oldu da bu seçimde böyle bir kazanma inancına girdi üstelik altılı masada bu kadar kaos yaşanırken.

Her gün anket şirketlerinin oy oranlarını görüyoruz, hemen hemen çoğu şirket Erdoğan’ın önde olduğunu gösteriyor. Millet ittifakının liderlerinin anketleri her gün büyük ilgiyle ve panikle incelediklerinin haberlerini alıyorum. Neyse ki olası bir yenilgide suçlanacak bir Muharrem İnce var. Muharrem İnce’nin de hakkını vermek lazım, tek başına onca hakarete rağmen duruşunu bozmadan, seçmenini küstürmeden seçime hazırlanıyor ve anketlerde de oy oranı bir hayli iyi. Bu seçim diğer seçimlere benzemeyecek, epey çekişmeli geçecek gibi.

SEÇİM ÖNCESİ SECCADE KRİZİ

Hiç bir Müslüman toplumunda Ekmeğin ve Kuran’ın üzerine yemin edilmez, öpülüp başa getirilmez, bu sadece bizim toplumumuzda kutsal saydığımız gücüne inandığımız bir değerdir. Kılıçdaroğlu’nun peş peşe yayınlanan ayakkabısı ile seccade üzerine basarak verdiği pozu gündemi epey meşgul etti. Peki seçim öncesi, her şey bu kadar pamuk ipliğine bağlıyken neden böyle bir fotoğraf servis edildi? Bana kalırsa Canan Kaftancıoğlu’nun söylediği gibi ‘takiyecilik rolü ‘kendi seçmenini bir hayli yıprattı ve bu fotoğrafla onlara göz kırpıldı. Bir hayli rahatlama olmuştur.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bir tartışma programında seccadenin kutsal olmadığını, zaten camii önlerinde yerlere konulup namaz kılındığını söyledi. Evet yere serilip namaz kılınıyor doğru, fakat ayakkabılar çıkartılarak yapılıyor. Üstelik hadi diyelim kutsal değil haklısın, peki şu sözden de mi haberin yok ‘Temizlik imandan gelir’! İnsanlar o seccadeye alnını koyup Allaha yalvarıyor, yer bulamayıp camii önünde namaz kılanları hiç mi görmediniz?