Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2502.24
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Pınarbaşı'nda 21 saat

Kayseri Pınarbaşı Müftülüğü ’nün genç, çocuk, hanım buluşmaları davetine büyük bir heyecanla icabet ettim.

Serinliğin, soğuk suyun gözü Kayseri Pınarbaşı buluşmamız, bereketin adı oldu. İlk durağımız KYK Aziziye Öğrenci Yurdu idi. Berat kandili ile de bütünleşen gece de Kandil sohbetinden sonra hayallerimizi konuştuk. Hayal kurmanın, yola revan olmanın ehemmiyeti ile gençlerin hayallerine kapı araladık. Sohbet, gecenin teninde, huzurla samimiyetle bütünleşti.

Gençlerimiz kendini tanımaktan kendini ifade etmekten çoğu zaman kaçınıyor. Oysa o tertemiz gençlerde bin bir çeşit cevher var. İnsan insan da dinlenir. Dinledikçe birbirini daha çok dinlenir. Konuştukça açılan gençlerimizle, gönül kapılarımızı da açtık, birbirimize…

Kitapla gelen dostluklar hep kalıcı olmuştur hayatımda. İmzayı gönülce bir mühür olarak görmüşümdür. Ninem korkut kitaplarımızdan imzaladık değerli gençlere. Bir taraftan kar bembeyaz örterken taşı toprağı, sıcacık bir ortamı vesile kıldık birbirimize. İkram ve muhabbetle devam ederken akşam, karın sinesine yaslanmayı da ihmal etmedik. Yurt sorumluları Şevval ve Merve hanıma şükranlarımı sunuyorum.

Sabahı heyecanla bekleyen minik yüreklerle doluydu Sosyal Yaşam Merkezi. Yüzlerce öğrenciyle dolup taşan salonda, ilk defa masal etkinliğine şahit olacak çocukların kıpır kıpır halleri heyecanları gözden kaçmıyordu.

Çocuklarla hemhal olmanın sevincini hep yaşamışımdır. Onları, kendimi temize çekme vesilesi hissetmişimdir. Bir Anadolu masalıyla programa başladık, bir de benim masalımla buluştu çocuklar.

Masalların bitiminde karşılıklı istişare ettik. Gökten payımıza düşen elmaları sorguladık.

Kitap imzası sırasında etrafıma üşüşen çocukların gözlerindeki ışıltı onlar için daha çok şey yapmamız gerektiği düşüncesini bir kez daha yineledi ruhumda. Kitapları imzalarken hayret makamında şu güzel cümle ile yine karşılaştım. “Bu kadar kitabı siz mi yazdınızzzzz”. Gülümsemeli sohbetli enerji dolu bir programın ardından bir de okul ziyareti yaptık.

Öğleden sonra Sosyal Yaşam Merkezi’nde ki programımız hanımlara yönelikti. ‘’Topluma yön veren kadın’’ başlığı altında ‘’toplumun mimarı olan kadının kendi potansiyelinin, değerinin farkında olmalı’’ dedik.

Yirmi bir saat içinde Pınarbaşı’nda dört ayrı program gerçekleştirmenin huzurunu yaşadık.

Program mimarı Hatice Zontul hocam başta olmak üzere müftülüğün değerli gönüllü gönülleri; Fatma Tanır, Nurşen Balkan Elif Kübra Deniz, Zeynep Ersoy, Müzeyyen Yılmaz Sümeyra Görener hocalarıma şükranlarımı sunuyorum.

Programı ilçe geneliyle bütünleştiren, kışın hissedildiği bir günü bahara çevirip gönüllere sıcaklık sunan değerli Kaymakam İbrahim Gökmen’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çiçek’e, Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Özel’e, İlçe müftüsü; Hasan Kiraz’a, Müftülük Şube Müdürü Erdoğan Çelik’e, kitapların gençlere ulaşmasına vesile olan Karslı Camii, imam hatibi Nail Canpolat’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Hareketin bereket olduğuna şahit olduğumuz Pınarbaşı, toprak vefasıyla, suyun gözünün öz olduğu bir diyardı. Nice gönülle kaynaşmanın mutluluğunu yazıma taşıdım. Samimi yüreklerle ülkem nice güzelliğe yol alacaktır.

Anadolu zenginliği yürekçe, toprağı bereketli, suyu gözdendi. Pınarbaşı ilçemiz, karın bereketi baharın coşkusuyla gönül pınarlarımızı çoğalttı, çağlattı. Selam olsun.